Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Topp 5 appar för att lära sig språk

Lär du dig ett nytt språk? Vi har valt ut 5 applikationer som inte kan tala i din mobiltelefon

Först och främst vet vi att det är helt givande att lära sig ett nytt språk, särskilt när vi bestämmer oss för att åka på utbyte, åka på en resa eller helt enkelt prata med människor runt om i världen. Inte bara för personlig tillfredsställelse, utan också för större chanser på arbetsmarknaden – eftersom företag kräver flytande i vissa språk för specifika positioner.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Av denna anledning gjorde vi ett speciellt inlägg för att marknadsföra de bästa apparna för att lära sig ett nytt språk, utan att behöva lämna hemmet. Vill du veta vad de är? Så kolla in vårt inlägg till slutet och kolla in de mest kända plattformarna.

1. Google Translate

Google Translate är inte precis ett program för att lära sig språk, men om du vet hur man använder det kan det vara det bästa. Förutom att hjälpa dig i en kläm, när du inte har en ordbok i knät, kan den användas för att träna ditt uttal och även som en utmärkt ordbok.

Det är värt att komma ihåg att Google Translate kan tala fraser och texter som är skrivna i den, vilket hjälper dig att höra rätt uttal. Dessutom kan du fråga hur man säger ett ord på de mer än 160 språk som det stöder.

Vi har en megaguide som lär dig alla Google Translate-tips, klicka bara här.

2. Duolingo

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

Duolingo anses vara en av de mest kända applikationerna i världen och hjälper användare att lära sig ett nytt språk baserat på gamification. Det gör med andra ord att eleven lär sig “genom att spela”, eftersom plattformen är helt fokuserad på underhållning.

På ett praktiskt sätt tjänar eleven som är registrerad på appen poäng när han slutför lektionerna, klarar nivån och möter alla plattformens utmaningar som om han verkligen var i ett spel, men känslan av lärande är alltid närvarande och gör fixeringen av övningarna mycket effektivare. För att inte tala om att vissa aktiviteter erbjuder en timer med en begränsad tid att genomföra, vilket erbjuder ännu mer stimulerande övningar.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

En annan faktor att nämna om Duolingo är att den är anpassningsbar. Med andra ord kan den anpassa sig till din studierutin, så nya funktioner kommer att låsas upp när du slutför de pågående övningarna.

3. Babbel

Genom att erbjuda aktiviteter på olika nivåer — från grundläggande, medel och avancerad — blir Babbel till slut rätt applikation för alla som vill lära sig ett språk snabbt och praktiskt. Det är ingen överraskning att användare som är registrerade hos Babbel vanligtvis behärskar ett nytt språk efter cirka 2 månader.

I den här applikationen kretsar samtal kring olika ämnen, vilket är avgörande för att locka olika publik. Du kan med andra ord studera på Babbel utifrån dina huvudsakliga intressen, vare sig det gäller musik, spel, filmer, serier, resor, affärer, bland annat. Dessutom finns det ett intelligent röstsystem, speciellt för dem som vill förbättra sitt uttal.

4. Busuu

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Genom att vara ganska lik Duolingo — strukturellt sett — tillåter busuu användaren att lära sig ett annat språk på ett helt roligt och praktiskt sätt. En av de många fördelarna är att de mer komplexa förklaringarna tillhandahålls på portugisiska, så att användaren bättre kan förstå och sprida vad som föreslås.

På ett praktiskt sätt bygger appens huvudsakliga aktiviteter på helt professionell lingvistik, vilket gör studier ännu mer lämpliga för olika typer av behov. Dessutom finns det också en online-community som arbetar tillsammans.

5. HiNative

För det första erbjuder HiNative ett nytt sätt att lära sig ett språk. Detta eftersom det inte är något annat än ett utrymme för användare att ställa frågor om lingvistiken i det språk de väljer. Detta eftersom plattformen också är ett samarbetsnätverk, där registrerade personer kan prata med infödda på det språk de vill lära sig.

HiNative-aktiviteter är också uppbyggda på ett didaktiskt sätt, med övningar och täta läsningar för att förbättra språket. Av denna anledning är det ganska vanligt att människor ställer frågor, svarar på frågor och får flyt utifrån denna metod.

Gillade du den här artikeln? Nu när du känner till de viktigaste apparna för att lära dig ett nytt språk, vad sägs om att utöka dina kunskaper i ämnet? Besök vår blogg just nu och kolla in andra exklusiva tips.