Topp 10 opartiska nyhetskällor 2022

Topp 10 opartiska nyhetskällor 2022

Opartiska nyhetskällor är den punkt varifrån nyheter rapporteras utan någon desinformation till världen. Nuförtiden måste vi söka efter ett medium för att hitta sanningen bakom nyhetsrapporter. Inget nyhetsställe uppmuntrar att presentera rapporter mot deras berömmelse. Vi möter partiska nyheter dagligen. Även om vi är medvetna om partiska nyheter, har vi inget annat val än att acceptera dem som resten av världen. Dessutom har nyhetsmedier blivit en vinstorienterad verksamhet istället för att tjäna samhället.

I vissa länder äger regeringen själva en kanal. Uppenbarligen rapporterar de aldrig några brister på regeringen. Dessa typer av nyhetsmedier är skyldiga att endast lyfta fram de positiva aspekterna av regeringen. Men i länder som USA och Storbritannien kontrolleras nyhetsmediet av företagsledare istället för av regeringen. Låt oss kontrollera de viktigaste nyheterna i USA.

Företagskontroll över amerikanska medier

I USA kontrollerades 90 % av nyhetsmedierna av 50 företagsföretag på 1980-talet. Under 2011 minskade antalet företagscontrollers till sex. Och vi har bara fem jättar som kontrollerar USA:s media för närvarande på grund av Telecommunications Act från 1996, och de är som följer:

 • Comcast
 • The Walt Disney Company
 • AT&T
 • Viacom
 • Fox Corporation

Opartiska nyhetskällor

Det finns vissa principer som ska följas för att rapportera sanningen. Endast sanningen.

 • Rapportera fakta som personligen bevittnas.
 • Nyheter måste komma från pålitliga oberoende källor.
 • Inget tillägg eller radering av information utan presenterar bara sanningen.
 • Rapportera en berättelse som den är utan någon ändring från informationskällan. Avsikten och syftet med partiet bör förbli detsamma i nyheterna.
 • Ingen plats för uppfattning. När de bevittnar en incident kommer inte alla att ha samma uppfattning. Så det finns ingen plats för personliga åsikter i nyheterna.
 • En journalist får inte acceptera någonting som en nyhet utan att ifrågasätta alla möjliga synpunkter. En väl analyserad nyhet är nyckeln till sanningen.

Topp 10 opartiska nyhetskällor 2021–2022

 1. Associated Press
 2. Wall Street Journal
 3. Reuters
 4. BBC
 5. NPR-nyheter
 6. PBS Nyheter
 7. Christian Science Monitor
 8. Ekonomiska tider
 9. Kullen
 10. Forbes

Associated Press

Associated Press är en amerikansk nyhetsbyrå. AP:s huvudkontor ligger i New York City. Det grundades 1846 och är en av de högst rankade ideella nyhetsbyråerna. Associated Press har 248 nyhetsbyråer i 99 länder. Faktum är att den har vunnit 54 Pulitzer-priser, och 34 av dem går till dess enastående fotografering.

Slagordet på huvudsidan av den associerade pressen säger, främjar kraften i fakta. Den står fast vid uppdraget. Den använder en mycket neutral och icke-provocerande ton. Att bevisa att det är en av de opartiska nyhetskällorna. AP-webbplatsen är en av de bästa ställena att söka uppdateringar om opartisk information.

Wall Street Journal

Wall Street Journal grundades 1889 och är baserat i New York City. Det är en av de ledande finansiella dagstidningarna. Wall Street Journal var allt fokuserat på affärer fram till för några år sedan. Det började fokusera på alla allmänna aspekter förutom affärer efter att ha kommit i händerna på australiensiska medier 2007.

Journalisterna på Wall Street Journal hanterar berättelserna utan fördomar. Att föra fram sanningen utan att luta sig åt någon sida gör den lämplig för publik med olika övertygelser. Den är tillgänglig på olika plattformar som print, digital, social och mobil, med 4,3 miljoner publik.

Reuters

Reuters är en internationell nyhetsorganisation i London. Det grundades 1851 och har blivit en av de största nyhetsbyråerna i världen. Den värdeneutrala strategin är Reuters policy. Att märka ord som terrorist eller terrorism utan tillskrivning är inte en del av deras policy. Att hantera alla kontroversiella ämnen som terrorism och politik utan att luta sig åt någon sida gör det till ett populärt val. Den rankades som den näst mest betrodda nyhetskällan av GlobalWebIndex 2019. Därför får den en plats i listan över opartiska nyhetskällor. På Reuters hemsida kan du hitta en tv-länk för att komma åt de tidigare sända nyheterna.

BBC

De British Broadcasting Corporation, populärt känd som BBC, är världens äldsta och största nyhetstjänst. BBCs huvudkontor ligger i London. Den tillhandahåller service via TV, radio och online på 28 språk runt om i världen. Det är under överinseende av den kungliga stadgan men är nästan självständigt. Därför fungerar den utan inblandning av regeringen.

BBC är den bästa källan för att hitta global information trots många lokala nyhetskällor i landet. Det tar fram det aktuella scenariot för alla problem, i vilket främmande land som helst, utan manipulation. Det finns vissa åsikter där det observeras vara vänsterorienterat, men det är inte accepterat över hela världen. Så det överlever fortfarande bland de opartiska nyhetskällorna.

NPR-nyheter

National Public Radio (NPR) är en amerikansk organisation baserad i Washington, DC. Den har ett brett utbud av innehåll som politik, affärer, teknik, ras och kultur. NPR hanterar kritik hyfsat. Det fanns vissa fall att kritisera dess neutrala inställning. Men den kunde övervinna det. NPR försöker alltid rapportera en historia från båda sidors perspektiv. De avslutar först efter att ha hört varje deltagare i en berättelse. Faktum är att om det inte kommer något svar från ena sidan kommer det att tydligt nämnas i deras rapport.

Förutom att bevaka nyheter inom USA, hanterar de internationella nyheter på ett bättre sätt. Det ska nämnas att många reportrar av NPR har belönats för att ha täckt viktiga berättelser på ett balanserat sätt. Reportrar har också visat bra respons på kritiken hittills. De strävar alltid efter att rätta till och förbättra. Klicka här för att kolla nyheterna online.

PBS Nyheter

PBS News står för Public Broadcasting Service och det är ett privat, icke-vinstdrivande amerikanskt medieföretag. Dess uppdrag är att inspirera, utbilda, underhålla och uttrycka en mångfald av perspektiv. Det är en av de mest pålitliga nyhetskällorna i USA.

Sammanhang är huvudaspekten av opartisk rapportering, och PBS klarar det utmärkt. Ytterligare avsnitt som hela avsnitt, se live och poddsändningar är användarvänliga på deras webbplats. PBS News kan vara en av de bästa källorna för rättvis och balanserad information.

Christian Science Monitor

Christian Science Monitor har tjänat mer än 100 år på grund av sin neutrala ton. Det ägs av en kyrka i Massachusetts, USA, men det skapar varken något religionsbaserat innehåll eller främjar kyrkan. På samma sätt behåller den sin berömmelse bland läsare med minimal partiskhet. Den syftar till att ge meningsfulla nyheter istället för att skapa sensationella nyheter. Därför täcker Christian Science Monitor en berättelse från alla möjliga perspektiv. Mottot för Mary Baker Eddy, dess grundare, var inte att skada någon individ utan att välsigna hela mänskligheten. Och det underhålls fortfarande.

Ekonomiska tider

Financial Times är i den opartiska nyhetskällan på grund av dess balanserade och sakliga rapportering. Det grundades 1888 i London. Till skillnad från andra opartiska nyhetskällor i vår lista, lägger Financial Times särskild tonvikt på ekonomi och affärsnyheter. Innehållet i Financial Times är korrekt hämtat och beror på fakta. På grund av dessa skäl behåller den 740 000 digitala prenumeranter och 169 000 tryckta prenumerationer. För att se uppdateringar om finansiella nyheter och hur politik påverkar ekonomin, besök Financial Times.

Kullen

The Hill är den största oberoende nyhetssajten i USA. Det grundades 1994 i Washington, DC. The Hill fungerar huvudsakligen på digitala plattformar. Dessutom erbjuder det också free tidningar runt huvudstadsbyggnaden i Washington, DC, och till alla kongresskontor. Den amerikanska kongressen, valkampanjen och den verkställande makten är det viktigaste innehållet i Hill. Dessutom är the Hill den näst mest sedda amerikanska politiska nyhetssajten.

The Hill lutar sig inte mot någon sidoliberal eller konservativ. Den hävdar att det är en partipolitisk täckning av alla lagstiftningsbeslut. Perspectives of the Hill är helt neutrala utan att gynna något parti. Även om få människor anser att det är vänsterbias, förblir det i mitten. AllSides undersökning i februari 2020 gav Hill en medelinriktad titel. Klicka här för att prenumerera på Hill.

Forbes

Äntligen lägger vi till en tidning till listan över opartiska nyhetskällor. Forbes är en amerikansk affärstidning som fokuserar på innehåll som affärer, juridik, kommunikation, politik, vetenskap och teknik. Forbes huvudkontor ligger i New Jersey, och det finns i 27 länder runt om i världen. Det är en varannan vecka tidning som publiceras i print och online. Faktarapportering och artiklar baserade på djup analys är anledningen till dess berömmelse igen.

Det kan finnas några mer opartiska nyhetskällor som CBS News, The Economist, etc. En person kan betrakta en nyhetskälla som opartisk även om den lutar åt vilket parti som helst. Och denna åsikt varierar från en till en annan. Tvärtom kan folk lita på internet för de senaste nyheterna, men för det mesta kan det vara falskt. Vem som helst kan rapportera på internet nuförtiden, och om källan inte är pålitlig får du falska nyheter. Som ett resultat måste du lita på nyheter från pålitliga källor som det vi har diskuterat i den här artikeln. Så det är ett bra val att ha appen för en av dessa källor på din mobil. Eller bokmärk någon av dessa webbplatser för att leta efter uppdateringar direkt.

Vanliga frågor

Vilka nyhetskällor är opartiska?

Det finns inget sätt att ta reda på om en nyhetskälla är partisk eller inte. Men du kan gå igenom samma nyhet över flera nyhetskällor och veta vad som är vanligt och vad som inte är det, eller ta reda på om något onaturligt är relaterat till det rapporterade sammanhanget.

Relaterade Artiklar

Back to top button