Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014

Motorolas Moto X 2014 är bland de bästa Android-smartphones som släpptes förra kalenderåret. Hårdvarumässigt finns det många anledningar att få Moto X 2014 istället för en Samsung Galaxy S5 eller Apple iPhone. Sensorer låter dig vinka bort irriterande telefonsamtal eller kontrollera meddelanden utan att behöva trycka på strömbrytaren. Programvaruändringar som den alltid lyssnande och anpassningsbara Moto Voice, gör det enkelt att ringa samtal och utföra andra uppgifter utan mycket interaktion.

Allt det här är bra, men det finns saker du vill aktivera eller ändra när du får din Moto X 2014. Här är de 10 bästa inställningarna att ändra på Moto X 2014.

Moto X (2014) är en perfekt kombination av smart design och smart programvara.

Innan vi börjar är det viktigt att notera att Moto X 2014 kör Android Lollipop, den senaste versionen av Android som släpps av Google. Som sådan kan det ha funktioner tillgängliga på den som inte är tillgängliga på din Moto X 2014 än. Om så är fallet måste du vänta på att Android 5.0-uppdateringen släpps av din operatör.

Ändra teckenstorlek på Moto X 2014

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014 (1)

Moto X 2014 har en rymlig och snygg 5-tums HD-skärm. Varje rad, varje grafik är skarp och tydlig. Ändå finns det vissa människor som kommer att tycka att texten på skärmen är för liten. För dessa människor finns det ett sätt att ändra teckensnittsinställningarna i Android 5.0.

Gå till inställningar app i appwebbläsaren. Tryck sedan på Visa. Leta nu efter och tryck på Typsnitt alternativ. Det finns fyra olika storlekar att välja mellan: Liten, som är standard, Normal, Stor och Stor.

Slå på batterisparläge automatiskt för Moto X 2014

Google gjorde en hel del förändringar i Android 5.0 bakom kulisserna för att öka batteriets livslängd och prestanda. Tyvärr beror batteriets livslängd alltid på hur stor och ljus din skärm är och hur stort ett batteri du har. Trots förändringarna kommer det att finnas tillfällen när du är borta från en laddare och behöver mer ström.

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014 (2)

Läs: Så här får du bättre Moto X 2014 batterilivslängd

Android 5.0 har ett inbyggt batteriverktyg som du kan konfigurera för att sätta på sig själv när du har lite ström och inte nära ett eluttag. Gå till inställningar app och leta efter och knacka på Batteri. Knacka nu på de tre punkterna i överst till höger hörnet och slå Batterisparläge. Tryck på väljaren precis under avstängningsknappen.

Ändra standardmeddelandeprogrammet på Moto X 2014

Googles långsamt rullande meddelandefunktioner i sin Hangouts-app. Ibland finns det andra appar du vill använda, andra verktyg som hanterar meddelanden till telefoner bättre. Du kan ställa in en ny standardapp för meddelanden.

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014 (3)

För att göra det, gå till inställningar app och tryck på Mer. Tryck sedan på Standard SMS app. I appen som kan ta emot SMS finns i pop-menyn. Välj den som bäst passar dina behov. Vi har till exempel valt Messenger-appen som innehåller en visuell uppgradering för att matcha Android 5.0.

Aktivera Attentive Displays batterisparläge på Moto X 2014

Moto X använder olika typer av programvara för att få bättre batteritid. Ett av dessa knep kallas batterisparläge och det är tillgängligt via Uppmärksam display alternativ i Moto X 2014 inställningar.

Knacka på Visa, då Uppmärksam display. Tryck nu på Batterisparläge alternativ. När din Moto X 2014 inte ser ditt ansikte stänger den nu av skärmen snabbare. Ökar batteriets livslängd.

Slå på och anpassa Moto Voice på Moto X 2014

Öppna inställningar app och tryck på Moto. Tryck sedan på Röst längst ned till vänster på skärmen. Härifrån kan du anpassa lanseringsfrasen för din Moto X 2014, aktivera röstnålen för att låsa upp om du ger din telefon ett kommando som den inte kan göra bakom låsskärmen och mer. Moto Voice är en av de unika funktionerna som endast Motorola erbjuder Android-användare, även om den är byggd ovanpå Googla nu.

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014 (4)

Läs: Hur man anpassar Moto Voice på Moto X 2014

Slå på NFC för Moto X 2014

Moto X 2014 innehåller något som kallas stöd för NFC eller Near Field Communications. NFC är verkligen ett snabbt sätt för två enheter att utbyta korta datautbrott trådlöst. Vissa använder det för att betala för varor på varuautomater. Andra gillar att kunna dela bilder och annat innehåll med användarna. Innan du kan göra något med det måste du aktivera din Moto X 2014: s NFC-funktioner.

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014 (5)

För att göra det, gå till inställningar app och öppna Mer. Tryck nu på strömbrytaren bredvid NFC. Det är allt du behöver göra för att komma igång med NFC-filöverföringar. Du måste konfigurera Google Wallet om du vill göra betalningar med den.

Anpassa Moto Assist Autosvar för Moto X 2014

Moto Assist är förmodligen den fantastiska programvarufunktionen som ingår på din Moto X 2014-smartphone. Dess del portvakt och assistent. Moto X 2014 kommer att hålla samtal och meddelanden om du är i ett möte och tysta inkommande meddelanden tills det är bekvämt att svara på dem.

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014 (6)

Gå till inställningar app och tryck sedan på Moto. Klicka nu på Hjälpa i det övre vänstra hörnet. Leta nu efter Möte alternativ. När du har aktiverat mötesblockering trycker du på Autosvar och lägg till ett anpassat meddelande. När som helst din Moto X 2014 får ett missat samtal eftersom du är i ett möte och inte kan störas kommer det att skicka ut det anpassade textmeddelandet.

Ändra standardmusikappen på Moto X 2014

Moto Assists bästa funktion är dess automatiska körinställningar. Appen använder din Bluetooth-anslutning eller GPS för att avgöra hur snabbt du rör dig. Om du rör dig så fort att du måste köra, eller om du redan har parat ihop den med din Bluetooth-stereo, spelar Moto X 2014 automatiskt musik åt dig. Tricket är att ställa in det med din favoritmusikapp.

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014 (7)

Gå till Moto app. Knacka sedan på inställningskuggan i det övre högra hörnet. Klicka nu på Hjälpa. Klicka på Spela musik alternativ, tryck sedan på pilen för att välja vilken musikapp du vill spela som standard. Vissa videoappar dyker upp här också.

Slå på Smart Lock för Moto X 2014

Gå tillbaka till inställningar app och tryck på säkerhet. De Smart Lock alternativet låter dig låsa upp din telefon baserat på din verkliga plats, hur ditt ansikte ser ut och vilka enheter det upptäcker via Bluetooth. Det är fantastiskt om du inte nödvändigtvis behöver låsa upp din enhet när du är hemma eller i en bil.

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014 (8)

Stäng av nödsändningar på Moto X 2014

Varje smarttelefons operativsystem innehåller nödsändning på sina enheter. Dessa varningar finns i många former. Ibland handlar det om vädret. Andra gånger handlar det om förlorade barn. Oavsett vad de varnar dig för är de löjligt höga.

Topp 10 inställningar att ändra på Moto X 2014 (9)

Du kan stänga av dem genom att gå in i inställningar app och sedan knacka Mer. Leta efter inställningen märkt Nödsändningar.

Bra utseende med din Moto X 2014. Vi hoppas att några av dessa inställningsändringar hjälper dig med din nya enhet.