Titta på denna “Hacker” Fickficka en Bitcoin plånbok på mindre än 3 minuter

Titta på denna “Hacker” Fickficka en Bitcoin plånbok på mindre än 3 minuter

Identitetsstöld känns alltid som någon annans problem tills det händer dig. Offline-säkerhetskopior, brandväggar och antivirusprogram känns knappast nödvändiga förrän du är den i telefonen med din bank som försöker förklara att det inte var du som köpte $ 150 värt gas, $ 500 värde av BestBuy presentkort och $ 1000 värt av lotter. Tänk hur mycket värre det skulle vara om din bank bara var en digital huvudbok där transaktioner som görs med bitcoin eller annan kryptovaluta registreras kronologiskt och offentligt. Tja, nu kan du!

Tack vare forskare från Positive Technologies vet vi nu exakt hur lätt det är för hackare att infiltrera Bitcoin -plånböcker. I en kort, om än talande video från företaget, visade en forskare processen genom vilken en hackare kunde stjäla kryptovalutan. Och tyvärr för Bitcoin -användare tar processen lite mindre än tre minuter.

Det här är dåligt. Visst, Bitcoin och blockchain betecknas som den kanske säkraste formen av valuta någonsin. Men om du lagrar en säker form av valuta på en överväldigande sårbar plats, är den enda personen vars pengar är säkra hackarnas. Och medan tvåfaktorautentisering via SMS anses vara bekväm, lämnar säkerheten mer än något att önska.

“Vi arbetar i nära samordning med teleoperatörer för att upptäcka hot innan hackare gör det, för att skydda prenumeranter”, säger Dmitry Kurbatov, chef för telekommunikationssäkerhetsavdelningen på Positive Technologies i ett pressmeddelande. ”Att utnyttja SS7 -specifika funktioner är ett av flera befintliga sätt att fånga upp SMS. Tyvärr är det fortfarande omöjligt att välja bort att använda SMS för att skicka engångslösenord. Det är den mest universella och praktiska tvåfaktorautentiseringstekniken. Alla teleoperatörer bör analysera sårbarheter och systematiskt förbättra abonnentsäkerhetsnivån. ”

Ja, tekniken är utformad för att göra livet enklare, bekvämare och mer tillgängligt. Men när det gäller pengar, särskilt i form av “säker valuta”, gör tekniken inte saker och ting lätt. Mot våra instinkter kan det vara dags att börja fokusera på säkerhet före innovation, åtminstone när det gäller de dollar som håller innovationen rullande.

Relaterade Artiklar

Back to top button