Tips för webbplatslayout som ökar trafiken

0 Shares

shutterstock_157028177Kärnan i alla framgångsrika företag är en kvalitetsprodukt eller tjänst och ett dedikerat, kunnigt team av experter som backar upp det. Men när vi börjar prata om sätt att öka trafiken till din webbplats är det inte så lätt. Speciellt eftersom det första som många potentiella kunder ser inte kommer att ha något att göra med ditt team och dina tjänster.

Så vad är egentligen deras första intryck? Svaret är din hemsida.

Webbplatslayout är en viktig aspekt av hela din webbplatsdesign och kan uppmuntra potentiella köpare att stanna, utforska, återvända eller göra ett köp. Det kan till och med hjälpa till att bygga förtroende och få trovärdighet eftersom en polerad, strömlinjeformad webbplats betyder att du har en grupp designers som är på plats. Och när du ser bra ut på utsidan antar folk att ditt företag ser bra ut på insidan.

Ta en sekund och tänk på ett par webbplatser som du vill efterlikna. Mer specifikt ta en stund att kolla in några olika webbplatser för märken som du för närvarande är ett stort fan av. Vad är det med dessa sajter som du gillar eller kanske inte gillar? Vad fungerar för dig som läsare? Det här är saker du bör tänka på när du tittar på din egen webbplats; det är troligt att någon av dina besökare kommer att ha liknande tankar.

I dagens inlägg kommer vi att ge dig några tips om webbplatslayout och diskutera de finare designdelarna för att hjälpa dig att öka mer trafik.

Håll det enkelt

Less is more när det kommer till webblayout. Du vill att någon som landar på din webbplats ska kunna ta in allt, förstå vad du erbjuder och veta var de ska klicka härnäst allt inom några sekunder. För många annonser, länkar, bilder eller olika typer av innehåll kan vara överväldigande och när något är för mycket att förstå eller för förvirrande läsare löser sig, din avvisningsfrekvens ökar och din trafik minskar.

Tänk inte på en enkel webbplats som en tråkig sida eller som saknar innehåll. Du kan fortfarande ha massor av innehåll och dela all underbar information du har att dela, den behöver bara läggas ut på ett organiserat, lättsmält sätt så att en läsare uppmuntras och är bekväm nog att utforska och läsa igenom allt du säger. Att hålla saker organiserade kommer att hålla läsarna på din webbplats längre och som ett resultat kommer din trafik att öka och din avvisningsfrekvens minskar.

Vi vet att “enkelhet” är lättare sagt än gjort och nej, vi försöker inte vara ironiska. När du börjar, försök att hålla dig till två kolumner med innehåll och be inte dina läsare att göra mer än en sak per sida. Det är inte alltid möjligt och fungerar inte för alla webbplatser men det är en bra allmän regel att tänka på när du designar din webbplats.

Din läsare är inte den enda som inte gillar komplicerade webbplatser; sökmotorer hatar dem också. Tja, kanske ” är ett för starkt ord för en webbläsare; men de kämpar verkligen för att indexera dem korrekt, vilket innebär att din webbplats inte kommer att dyka upp i en organisk sökning. För att se hur en sökmotor ser på din webbplats, stäng av standard-CSS, vilket gör att dina sidor förlorar sina eleganta element. Kan du säga var ditt innehåll slutar och din navigering börjar? Om du inte kan, så kan inte en sökmotor heller.

Överväg att ändra din webbplatsstruktur så att sidor är optimerade för indexering och inte begravs så djupt i navigeringen att sökmotorer inte kan indexera dem ordentligt. Se också till att din webbplats använder responsiv designteknik så att den kommer upp i mobilsökningar och är lätt att surfa på på vilken plattform som helst. Dagens webbsurfning sker inte alltid på en datorskärm, så att anpassa din webbplats till vad som än används kommer att öka trafiken och göra din webbplats mer tilltalande för alla typer av läsare.

Förenkla ditt innehåll

Det är dags att trimma fettet! Vad behöver du inte på din hemsida? Behöver du verkligen alla navigeringslänkar du inkluderade, eller bilderna och annonserna? Börja med att ta bort alla distraktioner som du tror att du kan skiljas från.

Det finns andra sätt att kondensera resten av ditt innehåll utan att bli av med det. Prova några av dessa designtips:

 • Använd ett innehållsreglage för att organisera information i ett kompakt område som läsarna kan bläddra igenom. Detta är särskilt bra för bilder eller vittnesmål. Reglage kan vara distraherande så överväg att placera dem längst ned på sidan för att få omdömen eller som det enda på en sida om du använder det för att visa bilder.
 • Navigering med flikar är ett utmärkt sätt att organisera huvudinnehållet på din webbplats, men det är också mycket effektivt att använda för att organisera sidinnehåll, särskilt om en sida är belamrad med innehåll. Precis som huvudnavigeringen, se till att den är läsbar, inte trång och har en stor klickbar yta.
 • Modala fönster, eller flytande fönster, är ett bra sätt att presentera föremål som inte passar in i layouten, som större bilder, tips, varningar eller specialerbjudanden. Skilj det här fönstret från resten av sidan med en skugga och en uttonad sida bakom. Kom ihåg att, precis som popup-fönster, kan vissa personer tycka att dessa är irriterande så se till att det här fönstret innehåller relevant innehåll och gör det tydligt hur man stänger det.
 • Har du mycket att säga om ett visst ämne? Överväg att skapa ett webbseminarium eller en e-bok och inkludera det som ett nedladdningsbart erbjudande. Skapa en uppmaning och en målsida för ditt erbjudande och dela det på din blogg och sociala medier. Detta är ett bra sätt att driva trafik till din webbplats!
 • Inkludera en rollover för att ge läsaren ett klipp av vad de kommer att få om de klickar på länken eller knappen. Gör den genomskinlig så att den är subtil och inte distraherar från sidan.
 • Dragspelsmenyer är också effektiva sätt att kondensera stora mängder innehåll. Dessa kan läggas ut vertikalt eller horisontellt och expanderas när de klickas på.

Navigera med lätthet

Det är dags att ta 10-fotstestet:

1. Öppna din webbplats på din datorskärm

2. Stå upp

3. Steg tillbaka 10 fot

4. Försök ta reda på vilket steg din webbplats vill att du ska ta härnäst.

Om det är uppenbart, grattis till att din sida gick igenom! Om inte är det dags att arbeta lite med att organisera och ordna din navigering så att det inte är någon tvekan om vad nästa steg är.

Din webbplats bör leda läsaren genom webbplatsen enkelt och utan att tveka. Nästa steg bör vara självklart och aldrig låta någon undra, vad ska jag klicka härnäst? Om det är lätt att navigera är det inte bara mer sannolikt att någon kommer att surfa på din webbplats utan de kommer att surfa på den i den ordning som du vill ha dem också. Mindre information kommer att förbises och budskapet du försöker förmedla kommer att förmedlas!

Tillgodoser din webbplats flera köpare? Segmentera din webbplats så att varje person enkelt kan se informationen som de är intresserade av. Om ditt företag erbjuder marknadsföringstjänster för sociala medier och webbdesign och en köpare kommer till din webbplats för att lära sig om marknadsföring i sociala medier, får dem inte att gå igenom webbdesigninformation för att få vad de vill ha. Skapa en webbplats som talar om sociala medier och en webbplats som talar om webbdesign och länka dem till hemsidan så att när en potentiell köpare landar på din sida kan de välja antingen eller direkt. Detta kommer att göra det lättare för dem, öka din webbplats trafik och minska din webbplats avvisningsfrekvens.

Kör trafiken

Det finns andra sätt att driva trafik till din webbplats sedan bara ladda den med sökord och optimera den för sökmotorer, även om detta är mycket viktigt.

Du kan använda sociala medienätverk och affärsbloggar för att driva trafik till din webbplats. Det första steget är att vara aktiv. Skriv regelbundet på din blogg och dela den på dina sociala medier. Inkludera interna länkar i dina blogginlägg som leder läsarna tillbaka till relevant innehåll på din webbplats. Detta är värdefull trafik att driva tillbaka till din webbplats eftersom dessa läsare redan är intresserade av vad du erbjuder.

När du skapar call-to-actions bör du dela dina erbjudanden på sociala medier. Länka dem till en målsida och inkludera en tacksida för potentiella potentiella kunder som går igenom med nedladdningen. Använd denna tacksida inte bara för att tacka dem, utan också för att visa dem vad mer du har att erbjuda. Se till att dessa erbjudanden är relevanta för det de just laddade ner.

Inkludera delningsknappar för sociala medier i slutet av dina blogginlägg så att läsarna enkelt kan sprida ditt innehåll till sina vänner och följare. Uppmuntra besökare på din webbplats att börja följa dig på sociala medier genom att inkludera länkar till dina sidor på din webbplats hemsida eller din kontaktsida.

Färg och design: Det är mer än bara ett vackert ansikte

För vissa kan färg och typsnitt verka som en eftertanke, men i webbdesignvärlden kan detta inte vara längre från sanningen. Visst är innehållet det som får en potentiell lead att komma tillbaka för mer men färgen och det allmänna utseendet på din webbplats är det som lockar dem i första hand. Så om du vill öka trafiken på din webbplats och du är säker på att innehållet är i nivå, är det dags att ta en ordentlig titt på några av de mer “triviala” aspekterna.

 • Färgerna ska vara tilltalande, inte distraherande och representera varumärket på lämpligt sätt.
 • Använd rubriktaggar och punktpunkter för att dela upp innehåll.
 • Använd storlek och färg för att förmedla prioritet och vikt.
 • Dra nytta av den vanliga webbdesignen och placera navigeringen överst eller till vänster. När det kommer till denna punkt är det bättre att tänka boxen.
 • Varje bild eller grafik bör ha ett specifikt syfte. Gör det?
 • Konsekvent design är viktigt; hitta ett tema och håll dig till det!
 • Länkar ska inte ha samma färg som din text.
 • Knappar ska sticka ut. Om du vill att någon ska klicka på det gör det uppenbart!
 • Musikonen bör indikera när ett objekt är klickbart.
 • Använd välkända ikoner för saker som att dela, ladda ner eller gå till sociala medier. Återigen, lådan med denna.
 • Använd inte ett teckensnitt som är mindre än 11 ​​punkter.

Om du är osäker på en förändring, spela säkert och kör ett A/B-test. Du kan bli chockad när du till exempel får veta att en blå bakgrund ökar din trafik mer än en gul bakgrund, så det är bäst att testa det först för att ta reda på vad som fungerar för ditt företag och dina potentiella köpare.

0 Shares