Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Tips för att undvika ransomware på din flashenhet och förbli säker

Förhindra ransomware på fysiskt minne

Tips för att undvika ransomware på din flashenhet och förbli säker

Om du ska använda en flash-enhet för att spara filer, speciellt om du ska ansluta den till andra enheter , är det viktigt att du tar hänsyn till vissa rekommendationer. På så sätt kommer du att förhindra att denna farliga skadliga programvara påverkar din säkerhet och förlorar kontrollen över filerna du har lagrat.

Använd den inte på farliga platser

Det första uppenbara rådet är att inte använda den på platser som kan vara farliga , när det är möjligt. Till exempel offentliga datorer, som ett bibliotek, datorutrustning vid ett universitet, etc. Dessa enheter kan användas av många människor och kan potentiellt infektera dig med skadlig programvara, antingen avsiktligt eller oavsiktligt.

Om du sätter i flash-enheten och datorn var infekterad kan vi få problem. Den skadliga programvaran kan infektera minnet och kryptera alla filer vi har. Av denna anledning, när det är möjligt, undvik att placera det på datorer som kan vara farliga.

Analysera filerna

Om du inte har något annat val än att koppla den till en offentlig dator, till exempel om du behöver skriva ut ett dokument i en butik eller ladda ner information, kan du alltid analysera . Du behöver inte nödvändigtvis ha ett antivirusprogram på den datorn, eftersom du kan använda onlineverktyg för att analysera filer.

Detta gör att du kan analysera vilken fil som helst som du tvivlar på om den verkligen är tillförlitlig eller inte. I händelse av att det finns ett problem kommer du att kunna eliminera det och förhindra att det infekterar din flashenhet.

Ransomware de aktualiseras

Använd säkerhetsprogramvara

Naturligtvis är ett alternativ att använda säkerhetsprogramvara . Om du har ett antivirusprogram på din dator kan du skanna filerna. Dessutom kommer det att hjälpa dig att upptäcka skadlig programvara som du kan ladda ner av misstag. Dessa typer av applikationer kommer väl till pass på alla enheter du ska använda.

Du kommer att hitta många alternativ, båda free och betalas, för att skydda din utrustning. Vi kan till exempel namnge Windows Defender, Avast eller Bitdefender. Var självklart välinformerad innan du installerar den du väljer.

Har allt uppdaterat

En annan mycket viktig punkt för att undvika ransomware på en flash-enhet eller något annat minne är att hålla allt uppe datum . Det förhindrar att systemet blir föråldrat, eftersom detta kan användas av hackare för att starta attacker. Uppdatera alltid alla program du har installerat, förutom själva systemet.

Säkerhetsbrister kan enkelt åtgärdas tack vare patchar och uppdateringar. Det är viktigt att du alltid kontrollerar att du har allt uppdaterat och undviker problem som äventyrar din säkerhet.

Sunt förnuft

Men utan tvekan det viktigaste av allt är sunt förnuft. Du måste hela tiden undvika att göra misstag . De flesta stammar av skadlig programvara kommer att kräva att du gör något misstag, som att klicka på en skadlig länk, ladda ner något, komma åt en sida som faktiskt är en bluff, etc.

Därför kommer sunt förnuft att skydda dig från ransomware på en flash-enhet också. Du måste hela tiden undvika att göra misstag som kan utnyttjas av cyberbrottslingar.

Kort sagt, som du kan se, är ransomware på en flashenhet ett stort problem. Det är viktigt att du vidtar åtgärder för att förhindra att det påverkar din säkerhet. Att skydda filerna du har på fysiska minnen är mycket viktigt.