Tips för att spara el på kontoret – Minska elräkningen

0 Shares

Vi har skrivit den här artikeln åt dig där du hittar en serie nycklar som, om de används på rätt sätt, är vi säkra på att de hjälper dig att minska dina räkningar och kunna investera de pengarna för andra ändamål.

Tips för att spara el på kontoret

Knep för att spara el på kontoret

Därefter hittar du 7 tips för att minska elkostnaderna på ditt kontor. Du kommer att se att vissa kräver lite mer ansträngning, men de flesta är vanor som du enkelt kan införliva i rytmen på ditt kontor.

Stäng av datorer när du inte använder dem

Det är mycket vanligt att många arbetare inte stänger av sin dator när de lämnar kontoret. Det är viktigt att göra pedagogik med dem så att de inte lämnar dem på och att åtminstone skärmen stängs av när de går och äter eller har ett möte där de inte använder datorn.

Denna typ av konsumtion som kallas phantom brukar inte tillmätas någon större vikt och efter ett år kan det bli en ansenlig summa som vi kan spara utan ansträngning.

Kontrollera kostnaden för luftkonditionering

Sommaren närmar sig och med de goda temperaturerna gillar vi alla att vara coola på jobbet och slippa jobba svettas. Oroa dig inte, du behöver inte stänga av den, dessa tips kommer att räcka för att undvika att du skrämmer dig i slutet av månaden:

  • Kontrollera innan du köper att den har energieffektivitetscertifikatet.
  • Gå inte ner från 24º-26º. Det ideala är 5º under yttertemperaturen.
  • Kontrollera filtren varje kvartal.
  • Aktivera, när det är möjligt, ekoläget.
  • Isolera ditt kontor för att inte kräva en större ansträngning från enheten.

Säg ja till naturligt ljus

När du går för att hyra ett kontor, se till att det har naturligt ljus eftersom det gör att du kan minska din elförbrukning och därmed lägre kostnader.

Hur som helst, det har hänt oss alla att vi av vana, trots att det finns tillräckligt med naturligt ljus för att fungera, även sätter på elen. Vi uppmuntrar dig att vara disciplinerad i detta avseende och bara använda den när det är nödvändigt.

Anlita ett billigt elbolag

Det går bra att använda naturligt ljus eller kontrollera din luftkonditionering regelbundet, men det kommer inte att vara till någon nytta om du är i ett elföretag som du betalar mer med.

På Gana Zone är vi kända för att, förutom att erbjuda förnybar energi och vara experter inom branschen, erbjuda priser till självkostnadspriser med vilka du alltid har tryggheten att bara betala för det du konsumerar.

Vi rekommenderar att du tar reda på dem här och om du bestämmer dig för att anställa är det normala att du kommer att kunna sänka din faktura avsevärt.

Kontrollera dina glödlampor

Vi vet, det är lite lat. Naturligtvis försäkrar vi dig att om du har gamla glödlampor och du byter dem mot lysdioder eller någon annan lågförbrukning på medellång och lång sikt kommer du att märka skillnaden.

Har du rätt kraft?

I Gana Zone är denna detalj inte ett problem eftersom vi skulle granska den med dig, men på många kontor är den kontrakterade kraften överdriven och det ökar kostnaden för räkningarna. Därför är det viktigt att kontrollera dina räkningar för att veta hur mycket ström dina elbehov verkligen kräver och sänka den om du inte använder den.

precio factura luz electricidad

Håll ett möte med anställda

Det kan verka som ett slöseri med tid, men vi försäkrar dig att om du ägnar en halvtimme var gång till att utbilda dina arbetare om vikten av att vara effektivare, kommer du att uppskatta det.

Utöver möten kan du även skriva ut information om goda vanor och distribuera den runt kontorets gemensamma utrymmen. Nyckeln är att ni alla uppnår de uppsatta målen.

Vi litar på att dessa 7 tips har varit till stor nytta för dig och att du kommer att börja spara mycket snart. För alla frågor vet du redan att vi i Gana Zone gärna hjälper dig.

0 Shares