Tips för att öka din räckvidd

Tips för att öka din räckvidd

Letar du efter organiska sätt att skjuta i höjden din Instagram-räckvidd som en hustler? Vill du göra ditt varumärke mer synligt och populärt på Instagram? Du har precis vunnit jackpotten!

Du har kommit till rätt plats om du vill lära dig hur du naturligt kan öka din Instagram-räckvidd med hjälp av skalbara och effektiva marknadsföringsstrategier för tillväxt.

Låt oss inse det: att dela fantastiskt innehåll med endast 15 följare kommer inte att hjälpa dig att uppnå några av dina affärsmål.

Så idag kommer vi att dela med oss ​​av flera Instagram-tillväxttaktiker som är designade exklusivt för Instagram-hustlers som vill nå sin målgrupp på Instagram på ett så effektivt sätt som möjligt.

Men först…

För att fullt ut kunna njuta av fördelarna med Instagram behöver du en företagsprofil. Om du inte har en så bör du gå till inställningarna för din Instagram-app och byta till en företagsprofil.

Företagsprofilen ger dig tillgång till affärsverktyg som Insights. På grund av den här funktionen kommer du att kunna lägga till en kontaktknapp i din profil, lägga till länkar till dina berättelser och göra många andra saker.

När du har bytt till en företagsprofil bör du prova följande tips för att hjälpa dig att få bättre räckvidd.

Tips för att öka din räckvidd

Känna free att införliva dessa tips i din marknadsföringsstrategi.

1. Utveckla din varumärkespersonlighet

Märkespersonlighet

Bildkälla: Instagram| @fidelitybankplc

Din Instagram-sida borde tala mycket om ditt varumärke och vad du står för. Sättet att skildra din varumärkesidentitet är genom att regelbundet påminna din publik om vad ditt varumärke handlar om. I enkla och tydliga termer, lägg ut ditt varumärkesmål på din bio.

Få en minnesvärd logotyp för ditt varumärke och välj märkesfärger. Om det är ett personligt varumärke, (som när du är en influencer) visa ditt ansikte för din publik. Skriv om dina dagliga aktiviteter och släpp in dina följare i din värld.

2. Odla ett rykte om äkthet

Det finns en större chans att få fler engagemang när din publik kan lita på dig. Din publik kommer dock inte att lita på dig förrän du visar att du är äkta och har sitt bästa för ögonen.

Du förstår, när din publik ser att du ger korrekt information eller rekommenderar produkter som faktiskt fungerar, kommer de att dela dina inlägg. Dessutom, när du är sann mot dig själv och försöker framstå som så äkta som möjligt, kommer människor lätt att bli kära i dig.

Så här kan du bygga ett autentiskt varumärke:

 • Posta endast korrekt och verifierad information.
 • Om du ger ett löfte till din publik, uppfyll det.
 • Lägg upp innehåll relaterat till din nisch och gör det konsekvent.

3. Var tydlig med vilka produkter eller tjänster du erbjuder

Var tydlig med produkterna

Bildkälla: Instagram| @jencatbeauty

Att veta vilka tjänster du vill erbjuda din Instagram-publik är det första steget till tillväxt. Om du har listat ut detta kan du enkelt planera din marknadsföringsstrategi.

Du måste ställa dig själv frågor som vad dina konsumenter kan tjäna på att använda dina produkter och tjänster. Fördelarna med din produkt är det som i hög grad kommer att påverka konsumenternas köpbeslut.

Ha en god förståelse för den demografi som passar din målgrupp. Allt detta kommer att hjälpa dig att ge utmärkt service. Och som ni vet, förträfflighet talar högt. Dina kunder kommer enkelt att dela dina inlägg eller hänvisa folk till dig. Det är organisk räckvidd som kommer din väg.

4. Attrahera din målgrupp med incitament och kampanjer

Incitament och kampanjer

Bildkälla: Instagram| @jtexpresswk

Att köra kampanjer och specialerbjudanden hjälper dig att öka din räckvidd på Instagram eftersom folk vill ha billiga erbjudanden. Du kan till exempel be folk skapa en video om ditt varumärke och få så många likes som möjligt på den. Videon med flest likes vinner. Att köra kampanjer som denna kommer att dra folk till din Instagram-sida.

Uppmuntra dina redan befintliga följare att dela dina inlägg om specialerbjudanden och kampanjer. När människor besöker din profil för att kolla in dina erbjudanden får de också information om ditt varumärke. Om ditt innehåll är bra och din bio är på plats, kommer många av dessa besökare att sluta följa dig.

5. Mina The Hashtag Treasure Land

Hashtag Treasure Land

Bildkälla: Pexels

Hashtags är ett av de mest populära engagemangsverktygen på Instagram, och av goda skäl. De tar dina inlägg till personer som inte följer dig. Enkelt uttryckt, öka din räckvidd och därmed öka din sannolikhet att få nya följare

Hypen kring hashtags är verklig och det är därför vi har tagit med det i våra tips. Nedan finns hashtaggar som hjälper dig att öka din räckvidd:

 • Skapa unika hashtags för ditt varumärke. Det gör ditt innehåll lätt att hitta när din publik klickar på hashtaggen.
 • Använd hashtags i dina Instagram-berättelser. Du kan köpa Instagram-vyer så att när din publik tittar på dina berättelser och ser dina hashtags klickar de på dem.
 • Sätt din varumärkeshashtagg i din bio.
 • Håll dig borta från förbjudna hashtags så att dina inlägg blir synliga för din publik.
 • Sov inte på community-hashtags, de får ditt inlägg att dyka upp bland andra i samma nisch som du. Använd till exempel #bröllopsfotografering om du gillar bröllopsfotografering.
 • Lägg inte irrelevanta hashtags i dina inlägg.
 • Sök efter och använd hashtags som är trendiga i din nisch.
 • Ta med ett verktyg för hashtagsförslag som hjälper dig att skapa de bästa hashtaggarna.
 • Upprepade hashtaggar i ett enda inlägg kommer att få ditt inlägg att se skräppost ut.
 • Undvik att belamra din bildtext med för många hashtags så att ditt inlägg inte verkar skräppost.
 • Dölj hashtags i kommentarsfältet för dina inlägg.

6. Utforska olika innehållsformat på Instagram

Du bör experimentera med alla tillgängliga innehållsformat som tillhandahålls av Instagram. Genom att göra detta får du en bättre chans att nå fler människor med hjälp av olika kanaler. Instagramberättelser, karusellinlägg, rullar och IGTV kan vända saker och ting åt dig.

Karusellinlägg har en av de högsta engagemangsgraden. Ju mer engagemang du får för ett inlägg, desto större räckvidd kommer det inlägget att få. Karuseller låter dig lägga upp upp till 10 bilder samtidigt. Så du får dela mer värde med din publik.

Instagram-rullar är något annat att titta på. Reels är underhållande korta videor som kan hålla dina besökare fast på din sida. Du kan använda trendigt ljud för att göra dina rullar bättre.

7. Dela inspirerande eller motiverande innehåll

Motiverande innehåll

Bildkälla: Instagram| @markmanson

Instagram är en plats dit folk kan besöka för att få inspiration till nästan vad som helst. Du kan öka din räckvidd genom att dela med dig av allt inspirerande. Människor vill se positivitet och bra energi på sina tidslinjer.

Till exempel är @markmanson en författare som använder sin Instagram-sida för att dela ut livsråd till sin publik. Människor finner värde i hans innehåll och engagerar sig genom att dela, gilla och kommentera hans inlägg.

Detta är inte heller begränsat till citat, du kan också dela videor om hur man skapar eller gör nya saker. Dela med dig av tips och tricks som kan hjälpa dig att förbättra din publiks produktivitet. Om du gillar fotografering kan du dela med dig av användbara fototips med dina följare.

8. Utvärdera dina framgångsrika inlägg

Utvärdera alla dina inlägg som har gjort bra ifrån sig när det gäller räckvidd och engagemang. Titta på vad du gjorde annorlunda som gav dig bra resultat och skräddarsy nya inlägg på det sättet. Genom att bedöma framgångsrika inlägg kan du skapa innehåll som intresserar din publik. Använd Instagram Insights-verktyg för att analysera dina högpresterande inlägg.

9. Förbise inte SEO

Sökmotoroptimering (SEO) är ett säkert sätt att öka din räckvidd. Det handlar om att optimera din Instagram för att göra den mer upptäckbar. För att nå fler människor prova SEO-trender. Några av SEO-åtgärderna du kan vidta på Instagram är:

 • Inkludera nischrelaterade sökord i din bio så att du kan synas i sökresultaten.
 • Skriv dina bildtexter med relevanta nyckelord.
 • Lägg till alternativ text till dina Instagram-bilder för att kontextualisera ditt innehåll. Detta gör att Instagram-algoritmen kan förstå vad din bild handlar om och visa den för en viss publik.
 • Håll dig borta från svart hatt SEO eller spamdexing. Det är oetiskt, skumt och kan få dig att bli av med sökresultaten helt.

För att summera

Instagram-utrymmet är tillräckligt brett för att rymma hustlers och go-getters. Allt du behöver göra är att lägga ner arbetet med att tillämpa ovan nämnda tips. Gör ditt personliga varumärke säljbart, använd alla tillgängliga Instagram-verktyg och få den räckvidd du önskar.

Relaterade Artiklar

Back to top button