Tips för att få routern att fungera snabbt och inte ha några problem

0 Shares

Tips för att få routern att fungera snabbt

Med tiden kan enheter börja fungera fel. När det gäller routern är det normala att det översätts till stabilitetsfel , förlust av signal och, det vanligaste, sämre hastighet. Vi kan undvika detta om vi tar hänsyn till några rekommendationer för att hålla allt i gott skick.

Tips för att få routern att fungera snabbt och inte ha några problem

Har routern uppdaterad

En mycket viktig punkt är att alltid ha våra enheter uppdaterad . Det är viktigt att uppdatera routerns firmware av flera skäl. Å ena sidan kommer vi att uppnå bästa möjliga prestanda, eftersom varje ny uppdatering vanligtvis innehåller några förändringar som hjälper till att förbättra hastighet, kvalitet och stabilitet.

Men å andra sidan måste vi också vara medvetna om vikten av säkerhet. Vi måste förhindra att enheten har sårbarheter som kan utnyttjas. Detta skulle indirekt också påverka prestanda och hastighet. Du måste alltid veta att routern fungerar bra.

Undvik inkräktare

Självklart måste vi också ta hänsyn till vikten av att undvika inkräktare i vår router. Om vi ​​har ett osäkert nätverk som alla kan komma åt kan det leda till hastighetsförlust, avbrott och i slutändan ett fel.

För att undvika inkräktare är något viktigt att ha en bra lösenord på Wi-Fi-nätverket. Det måste vara helt slumpmässigt, ha bokstäver (både versaler och gemener), siffror och andra specialsymboler. Men vi måste också skapa en stark nyckel för åtkomst till själva enheten.

Krypteringen som vi använder kommer att vara avgörande för att undvika inkräktare. Vi måste undvika föråldrade sådana som WEP-kryptering. Du måste använda de senaste, som WPA-2 eller WPA-3, som är de som bäst skyddar oss.

Håll kontakterna i gott skick

Ethernet-portarna och nätverkskabeln som vi använder måste fungera korrekt. Med tiden kan de försämras och påverka prestanda av anslutningen. Speciellt kabeln och kontakterna kan skadas.

Det innebär att vi måste ta väl hand om allt material som omger routern och vid behov skaffa nya kablar. Detta kommer också att hjälpa till att underhålla allt korrekt och undvika hastighetsförluster som kan påverka enheterna som vi ansluter.

Lägg den på rätt ställe

Har vi routern rätt placerad? Inte bara måste plats vara beaktas så att uppkopplingen fördelas bra, men också för att undvika problem över tid som kan påverka enhetens hastighet och prestanda.

Det är viktigt att det inte är på ett ställe där det får direkt solljus, och det är inte heller särskilt varmt, något som kan hända om vi sätter det nära andra enheter. Allt detta kan avsevärt påverka hur det fungerar.

Kort sagt, det här är några väsentliga frågor som vi kan ta hänsyn till för att säkerställa att routern fungerar korrekt och inte förlorar hastigheten. Det är viktigt att koppla ihop våra team och att allt går bra.

0 Shares