Tinder VD Jim Lanzone utsÄgs till nÀsta vd för Yahoo

0 Shares

Vad hÀnde nyss? Tinder VD Jim Lanzone har utsetts till nÀsta chef för Yahoo. Apollo Global Management offentliggjorde meddelandet pÄ fredagen, bara en vecka efter att ha förvÀrvat InternetpionjÀren. Med ny ledning och nytt ledarskap, kommer Yahoo att kunna ÄtervÀnda till sin tidigare Àra?

Verizon tillbaka i maj, om du kommer ihÄg, bestÀmde sig för att avlasta AOL och Yahoo till Apollo Global Management som en del av en affÀr vÀrd $ 5 miljarder. Det var en betydande förlust för Verizon, med tanke pÄ att företaget hade betalat 4,4 miljarder dollar för AOL 2015 och 4,48 miljarder dollar för Yahoo Äret dÀrpÄ.

Lanzone beskrivs som en erfaren chef med mer Àn tvÄ decennier av teknik och media erfarenhet under sitt bÀlte. Han utsÄgs av Match Group till Tinders VD den 27 juli 2020, men innan dess ledde han CBS Corporations digitala verksamhet och övervakade mer Àn 30 digitala mediemÀrken.

Lanzone, som ocksÄ fungerar som styrelseledamot i GoPro, eftertrÀder nuvarande Yahoo VD Guru Gowrappan, som har utsetts till senior rÄdgivare för Apollos private equity -verksamhet. Yahoo ordförande och Apollo Partner Reed Rayman sa att de Àr övertygade om att Lanzone med sin erfarenhet och beprövade förvaltningskunskaper Àr rÀtt person att leda Yahoo genom en omvandlingsfas.

Lanzone blir Yahoos vd den 27 september 2021.

Tinder sa under tiden att Renate Nyborg kommer att fylla sin vakans. Nyborg kom till företaget som general manager för Europa, Mellanöstern och Afrika förra Äret. Hennes första dag som VD blir ocksÄ den 27 september.

Bildkredit David Paul Morris, Bloomberg

0 Shares