Tim Cook säger att det “känns bra” att erbjuda delar och manualer för självbetjäningsreparationsalternativ

Under vad som känns som längst har Apple drivit tillbaka tanken på självbetjäningsreparationer för sina produkter. Argumenten har varierat, men de mer konsekventa har handlat om användarsäkerhet och att vilja se till att reparationerna blir ordentligt gjorda. I grund och botten, “håll det för experterna” och kalla det bra. Men den synpunkten har förändrats, och nu lämnar Apples VD några offentliga kommentarer om saken.

Tim Cook hade nyligen ett kort samtal med Rich DeMuro från nyhetsbyrån KTLA (via ). De talade om det självbetjäningsreparationsprogram som Apple precis tillkännagav för inte så länge sedan, samma som kommer att lanseras i början av 2022 för iPhone 12 och iPhone 13-serierna till en början. Enligt Cook är denna senaste insats för “publiken”, och tillägger att han älskar den publiken och har “var fokuserat på” sitt “hela liv”.

Han fortsätter med att säga att det “känns bra” att erbjuda de manualer som krävs för att slutföra reparationsprocesser hemma, och att det också är fantastiskt att lägga ut verktygen.

Cook fortsatte:

Den korta intervjun berörde några andra saker, inklusive att försöka få Cook att prata om “vad som händer härnäst för Apple.” Men Cook skulle uppenbarligen inte ge bort något på trottoaren framför den helt nya The Grove Apple Store i Los Angeles, Kalifornien.

Apple ändrade uppfattning om självbetjäningsreparation, och det är bra för de som gillar sånt. Tjänsten går live i början av nästa år och Mac-datorer med M-seriens processorer kommer att stödjas strax efter lanseringen. Den kommer endast att finnas tillgänglig i USA vid lanseringen, men tillgängligheten kommer att utökas med tiden.

Apple säger att de kommer att publicera självbetjäningsreparationsmanualerna online, via sin officiella supportwebbplats också. Dokumentationen kommer att skickas tillsammans med de beställda delarna, så att personen kan gå igenom reparationsprocessen på egen tid.

Relaterade Artiklar

Back to top button