Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Tim Burgess lanserar “Listening Party”-hörlurar till stöd för musiklokaler i Storbritannien

Bildkredit: Press/Flare

TLP1 Flare-hörlurarna kommer att donera £5 från varje par som säljs till Music Venue Trust.

Tim Burgess, frontman i The Charlatans har lanserat sina egna “Listening Party”-hörlurar tillverkade av Flare Audio. För varje par som säljs kommer £5 att doneras till Music Venue Trust.

#TimsTwitterListeningParty startade i början av den första lockdownen i mars förra året och såg Tim chatta och lyssna på klassiska album, gamla och nya. Det var ett bra sätt att föra fans och musiker närmare varandra under en tid av allvarlig isolering, rädsla och förvirring. Den mottogs brett på Twitter och såg enorm interaktion på Twitter.

När han talade om hörlurar och partnerskap mellan sig själv, sa Flare Audio och Music Venue Trust till NME: “Det är en ära att bli tillfrågad att arbeta med de goda människorna på The Music Venue Trust, det kommer att bli ett oerhört viktigt år för livemusik och framtiden för oberoende ställen.”

“Lyssningsfesterna har varit ett stort fenomen och vi hade redan pratat med Flare Audio om att göra några specialutgåvor av hörlurar. Det skulle vara briljant att vi kan sätta ihop allt och hjälpa till med att samla in lite välbehövliga medel. Jag har testat den första uppsättningen hörlurar ett tag – de är fantastiska.”

När vi pratade om hörlurarna Flares medgrundare och COO, Naomi Roberts, sa: “Vi älskar vad Tim har gjort med Lyssningspartierna och efter några intressanta samtal visste vi att vi kunde göra något riktigt bra tillsammans. Vi ville att Listening Party-hörluren, som heter TLP1, skulle vara unik för Tim samtidigt som den fortfarande hade Flare-tekniken och finishen.”

“Hörlurarna i sig ger otrolig ljudtydlighet och detaljer som ger högkvalitativ ljudkvalitet utan prislapp, och vår unika distorsionsreducerande teknik hjälper dig att lyssna bättre längre.”

Roberts tillade: “Flare började livet som en högtalartillverkare och PA-uthyrningsföretag och tillbringade mycket tid på oberoende musikställen. Vi känner att det är dags att ge något tillbaka nu och är glada över att kunna stödja MVT.”

Music Venue Trusts strategiska chef Beverley Whitrick tackade Burgess för hans stöd och fortsatta hårda arbete.

“Tim har agerat som en förkämpe för gräsrotsmusikscener över hela Storbritannien under en lång tid nu och har aktivt stött vår #SaveOurVenues-kampanj”, sa hon. “Att formalisera hans status som beskyddare av MVT är ett sätt för oss att tacka honom för hans avsevärda insatser och prata offentligt om de projekt som Tim arbetar med för att stödja arenor. Den första är utvecklingen av dessa fantastiska hörlurar med Flare Audio, som vi har en långvarig relation med.”

TLP1-hörlurarna kommer att finnas tillgängliga härifrån klockan 10 på fredagen den 26 mars och levereras den 5 april.