Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Tillkännager DailyTech som vår nyhetspartner

AnandTech går på sitt nionde verksamhetsår och ett mål jag kan minnas från de allra första dagarna var att kunna göra för tekniknyheter vad vi gjorde för recensioner. Det var alltid så väldigt svårt att uppnå ett mål, för när vi hittade en bra nyhetsredaktör kunde vi alltid använda den redaktören för att skriva artiklar snarare än nyheter. Allteftersom tiden gick ökade vår artikeltäckning djup och bredd, men vi kunde aldrig riktigt nå vårt mål att vara där jag ville att saker skulle vara för nyheter.

Under det senaste året har Kristopher Kubicki gjort ett utmärkt jobb med att arbeta med de korta Insider Stories-styckena här på AnandTech. Det är de snabba 1 – 2 personsökarna som vanligtvis ger dig all den senaste färdplanen, produktnamn och andra intressanta godbitar som kommer från hans omfattande nätverk av kontakter och källor. Faktum är att det Kris hade gjort med sina Insider Stories togs effektivt det första steget mot att uppnå det vi hade försökt göra så länge här på AnandTech – producera nyheter av god kvalitet såväl som recensioner av produkter och teknik. Så det är med glädje jag meddelar att Kristopher, tillsammans med två andra före detta AnandTechers, har gått vidare för att driva en ny sajt, helt dedikerad till tekniknyheter, kallad DailyTech.

Du kan gå över till DailyTech för att få hela historien om vad sidan handlar om, och du kan förvänta dig mycket mer innehåll under de kommande dagarna, men i grund och botten är deras mål att vara för nyheter, vad AnandTech har varit för recensioner. Med det målet i åtanke, och med rätt personer vid rodret, tror jag att det kan hända.

Med tanke på DailyTechs fokus och med tanke på att deras grundare helt och hållet består av före detta AnandTech-folk, var det vettigt att ett partnerskap skulle vara på sin plats. Så från och med denna dag kommer alla nyheter om AnandTech att tillhandahållas av DailyTech, vår nyhetspartner. AnandTech kommer att fortsätta att fokusera på recensioner, det enda som förändras är att kolumnerna längst till höger nu kommer att befolkas av DailyTech.

AT/DT-partnerskapet tillåter också alla registrerade AT-användare att göra inlägg med sitt nuvarande användarnamn och lösenord på DailyTech (samma gäller även omvänt). Vi trodde att det skulle göra saker och ting mer bekväma, istället för att kräva att användare har två separata inloggningar.

Ur organisatorisk synvinkel är DailyTech en helt oberoende enhet från AnandTech. Det har en separat redaktion och en separat ledningsgrupp. Det finns heller ingen delning av redaktionellt mellan DT och AT, eftersom de är helt oberoende av varandra, så du kommer att se DT rapportera om saker som vi inte kan här på AT eftersom vi är bundna av NDA. Samtidigt kan vi ösa på DT-folket då och då 😉

Den gemensamma grunden mellan DT och AT är vår policy för integritet och att sätta läsaren först. Så du kommer återigen se att med DT, ungefär som AT, finns det inte en enda säljare i teamet – företaget är helt och hållet redaktionell personal. All reklamförsäljning hanteras av en tredje part för att ytterligare upprätthålla en strikt policy med åtskillnad mellan reklam och redaktionellt material.

Även om jag gör detta tillkännagivande här på bloggen, om du har några frågor eller kommentarer om DailyTech och dess innehåll måste du gå dit och fråga Kris och resten av teamet.

Jag skulle vilja be er alla att ge Kris, Brandon och Tuan ett varmt farväl från AnandTech och önska dem lycka till med DailyTech.

Jag hoppar på ett plan imorgon för att bege mig till CES och naturligtvis kommer både AT och DT att vara där och täcka showen.

Njut av resten av veckan gott folk.