Tillit Jio Giga Fiber- och TV-kombinationspriser avslöjade: Allt du behöver veta

0 Shares

Jio GigaFiberJio GigaFiber

Jio är tillbaka igen för att störa den rådande marknaden och den här gången går den in i bredbandsbasaren med sin Jio GigaFiber-tjänst. Detta skulle vara en bredband-fast-TV-combo, vilket i sig känns en hel del. Den spännande delen är priset på Rs. 600 ($ 8,6) i Indien.

Tillkännagavs tillbaka i juli 2018, detta nya satsning av Reliance var i testfas i flera stora indiska städer som Delhi och Mumbai. Nu när det är på väg mot den offentliga lanseringen, låt oss gräva i funktionerna och detaljerna.

LÄS OCH: 9 Reliance Jio-produkter och tjänster kommer upp 2019

Tillit Jio GigaFiber-funktioner

Jio

Varför bredbandsanslutning och varför gå till Reliance Jio GigaFiber? – ett tvivel som skulle väva i alla våra sinnen. Tja, GigaFiber kan nå en hastighet på 1 GBps. Med en sådan hastighet kan du konsumera UHD-media, videokonferenser med flera partier, AR VR-spel och mycket mer.

Intressant skulle tjänsten vara gratis det första året av den kommersiella lanseringen. Bara bredbandsanslutningen skulle kosta dig runt Rs. 600 per månad i Indien. Den nya tjänsten kan komma med en smart hemfunktion som ansluter minst 40 enheter för en räkning på 1 000 kr (14,33 dollar) per månad.

LÄS OCH: Reliance Jio utökar sin servicesvit med Haptik AI för About Rs. 700 crores

För att använda tjänsten måste du betala en engångs insättning av £ 4500 för den egenutvecklade routern – ONT-lådan (Optical Network Terminal). Använd därefter 100 GB data med en hastighet på 100 MBps gratis. Kommer till resten av kombikomponenterna kommer de fasta tjänsterna med den obegränsade anropsfaciliteten, medan tv-tjänster kommer att levereras via IPTV.

På nackdelen kan du möta följande problem, om än i den inledande fasen:

  • Du kan möta blockerad åtkomst till Reddit, porr, Telegram, SoundCloud och till och med proxywebbplatser.
  • Jio GigaFiber anklagas för djup paketinspektion, Carrier Grade NAT, dålig IPv6-praxis och en låst router.
  • Slutligen, under den breda offentliga utgåvan, kunde kundtjänsttjänsterna få en hit.

Jios marknadsandel för bredband är redan över 50 procent, och med de nya kombinationspaketen tar satsningen nu på DTH-marknaden.

0 Shares