Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Tillbaka från IDF, och mycket att göra

Jag hoppas att ingen av er har blivit direkt påverkad av efterdyningarna av orkanen Katrina. Jag önskar att alla kunde passa in i den kategorin, men tyvärr händer händelser som Katrina, och de diskriminerar inte vem de skadar, alla lider när något sådant här händer. På mina och Vinneys vägnar, såväl som resten av AnandTech-familjen, går våra tankar till alla som har påverkats av Katrina. Jag tror starkt på tanken att allt löser sig till slut, men jag vet att resan dit kan vara väldigt, väldigt svår.

Ju mer jag växer, desto mer tycker jag att jag är mer cynisk mot människor i allmänhet (något som jag inte gillar hos mig själv), men jag blir alltid berörd av de otroliga uppvisningarna av hopp, vänlighet och omsorg om varandra när det finns en tragedins tid. Det värsta tar fram det bästa i människor, särskilt när orsaken till det värsta är något som Katrina. Jag såg det med tsunamin förra året och även om de två katastroferna inte går att jämföra, är deras inverkan på människors vänlighet och generositet liknande. Det är något som jag finner tröst i, det är en av de där “det finns fortfarande hopp”-slag för mig.

Om du är intresserad av att hjälpa till, det finns en bra samling länkar och telefonnummer i en tråd i ATOT.

I andra, mycket mindre viktiga och nu verkar väldigt smånyheter, har jag ett par anteckningar om förra veckans IDF.

IDF är alltid mycket roligt, mer än de flesta mässor jag går till helt enkelt för att du har mer direkt tillgång till ingenjörer, snarare än att bli överväldigad av marknadsföringsfolk. Det var några saker som jag såg på IDF som inte kom in i någon av artiklarna, så jag ska bara kort beröra dem här.

Jag tog en kort titt på Intels minnesfärdplan hos IDF. Det ser ut som att DDR2-800 (5-5-5) är på rätt spår för det avancerade minnet att välja mellan under första halvan av nästa år. Trots den ständiga ökningen av minneshastigheten verkar FSB-frekvenserna ha fastnat på 1066MHz under överskådlig framtid. Jag är inte helt säker på vad som hindrar Intel från att gå över till snabbare FSB-frekvenser; det kan vara det faktum att det blir svårare och svårare att få parallella gränssnitt att fungera i dessa hastigheter, det kan vara en begränsning av CPU-paketering, eller det kan vara något helt annat. Av vad Intel har sagt, kommer DDR2-800 förmodligen att vara den sista DDR2-hastighetsgraden innan övergången till DDR3. Med tanke på att minnesbandbredden redan har överskridit FSB-bandbredden är detta egentligen inget att oroa sig för.

On-chip CMOS spänningsregulatorer låter som om de kommer att hända, men tyvärr inte när som helst snart. Tekniken kommer inte bara att förbättra strömhanteringen och minska strömförbrukningen, utan den kommer också att möjliggöra några smarta saker när vi kommer in i 4+ kärnsfären.

Det fanns massor av VT-demos över hela IDF, och även om de flesta av dem var ganska tråkiga, kan jag säga att jag äntligen blir upphetsad över VT. Jag tror att den enda användningsmodellen som verkligen väckte mitt intresse var en x86 Mac med OS X men med en virtuell maskin som kör Vista också. Apple har inte sagt något offentligt om VT-stöd i OS X, men kombinationen skulle verkligen ge slutanvändarna det bästa av två världar och göra det väldigt enkelt att använda.

Att vara ute på IDF gav mig en bra paus från monotonin i Branford. Det är konstigt, men när jag är borta vill jag alltid vara hemma, men så fort vi kommer tillbaka hit försvinner lusten att vara här på ett ögonblick. Men jag tror att ni alla förstår det vid det här laget, vi blandar oss inte så bra med det här området 🙂

Huset kommer fortfarande, men inte mycket framsteg har gjorts sedan jag senast pratade om det. Tegel läggs, och skåp, tror jag, äntligen borde…slutföras. Den elektriska integrationsdelen av hembyggen är något frustrerande för mig, med tanke på att jag vill utnyttja mycket av den teknik som jag har haft glädjen att leka med de senaste åren och använda den i vårt nya hem. Tyvärr är mycket av den tekniken helt enkelt inte redo att integreras i hemmet. Det är mycket lovande, men även om vi har teknologin för framtidens hem, så finns inte gränssnittet, tillförlitligheten och integrationen av det hela, särskilt till en rimlig kostnad. Prissättningen på några av de “avancerade” hemautomations- och integrationssystemen är helt löjliga, mycket av det som företag som Intel och Microsoft har beskrivit i flera år nu kan göras idag, bara inte särskilt bra, och inte till ett avlägset prisvärt prisläge för de flesta.

Idag har vi Johans efterlängtade uppföljare till hans första Mac-pjäs uppe på förstasidan, se till att kolla in den. Det är läggdags för mig, kära människor.