Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

TikToks ökande popularitet inom nyhetskonsumtion utmanar Facebooks regeringstid

I ett nötskal: Med konkurrens från konkurrerande sociala medieplattformar, den ökande mängden desinformation på nätet och dess egna tillbakadragande från nyhetsområdet, är det förvånande att veta att 30 % av amerikanska vuxna fortsätter att regelbundet få sina nyheter från Facebook. Men fler människor vänder sig till TikTok för sin nyhetskonsumtion.

De senast Sociala medier och nyhetsfakta från Pew Research Center visar att idag får hälften av amerikanska vuxna sina nyheter från sådana som Facebook, TikTok, YouTube, etc.

Facebook är fortfarande den mest populära sociala mediesidan för nyhetskonsumtion, med 30 % av amerikanska vuxna som regelbundet använder plattformen för detta ändamål. Den följs av YouTube (26%), Instagram (16%), TikTok (14%) och X (12%).

Det är något ironiskt att Facebook toppar listan för nyhetskonsumtion, med tanke på dess senaste förändring mot användarskapat innehåll, som dess korta “Shorts”-videor. Ägaren Meta slutade betala amerikanska publicister för nyhetsinnehåll förra året, och det meddelade nyligen att Facebook News-fliken – en dedikerad flik på Facebook i bokmärkesavsnittet som lyfter fram nyheter – kommer att fasas ut i Storbritannien, Frankrike och Tyskland i början av december.

“Vi vet att människor inte kommer till Facebook för nyheter och politiskt innehåll – de kommer för att få kontakt med människor och upptäcka nya möjligheter, passioner och intressen”, skrev Meta i meddelandet om utfasning av fliken Facebook News.

Medan Facebook är den främsta plattformen där vuxna regelbundet får sina nyheter, har andelen av dess 240 miljoner amerikanska användare som regelbundet får sina nyheter där minskat, från 54 % 2020 till 43 % i år. TikTok har däremot sett sin procentandel för samma statistik nästan fördubblas under de senaste tre åren, från 22% till 43%.

Pew Research tittade också på de demografiska skillnaderna mellan användare av sociala medier, inklusive kön. Manliga användare var vanligare på Reddit (67 %), X (62 %) och YouTube (58 %), medan kvinnor utgjorde ett större antal användare på Nextdoor (66 %), Facebook (62 %), Instagram (59 %). ) och TikTok (58%).

Ett annat intressant fynd, som gällde alla utom en av de sociala medierna i undersökningen, var att fler regelbundna nyhetskonsumenter var demokrater eller demokrater än republikaner eller republikaner. Det enda undantaget var Facebook, där det fanns 1 % fler republikaner. Den största skillnaden mellan de två politiska sidorna fanns på LinkedIn (37 % republikaner / 60 % demokrater).

Det faktum att så många människor fortfarande regelbundet får sina nyheter från sociala medier är ett problem i en tid där generativ AI kan användas för att skapa övertygande innehåll, som bilder från Israel-Hamas-konflikten. En nyligen genomförd FN-undersökning visade att 85 % av människorna var oroliga för effekterna av desinformation online, men ibland är den största utmaningen att övertyga användare om att den falska historien de just läst är osann.

Topptopp: cottonbro studio