Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

TikToks nya e-handelsverktyg är nästa steg i social shopping

TikTok lanserar funktioner 2021 för att underlätta online-shopping. De sociala plattformens nya uppdateringar ger användarna möjlighet att lägga till affiliate-länkar och till och med ger varumärken möjligheten att visa upp sin produktpaket från TikTok själv.

Flytten är ett annat tecken på att stora sociala plattformar växlar mot att erbjuda fler verktyg för att hjälpa deras påverkare och skapare att tjäna pengar.

Naturligtvis kommer de troliga belöningarna att vara något knutna till storleken på din TikTok efter. Men de här nya verktygen ger en startpunkt för affiliate-marknadsföring för ett helt nytt sortiment och för befintliga varumärken att diversifiera sina kanalintäkter. Vi förklarar allt du behöver veta nedan.

Se vår guide till de bästa sociala mediehanteringsverktygen för 2021

TikToks nya funktioner

Här är den fullständiga listan över nya verktyg på väg från TikTok, enligt en ny Financial Times-rapport.

  • Produktlänkar i videor för att tjäna affischen en affiliate provision, en funktion som är tillgänglig för populära användare
  • Utställningar för att ge användarna en titt på var och en av de produkter ett varumärke har att erbjuda, en funktion som är tillgänglig för varumärken
  • ”Livestreamed shopping” – TikToks intagande av en TV-shoppingkanal, så att användarna kan köpa produkter med en kran efter att ha sett TikTok-kändisar diskutera och stödja dem

Planen är att debutera dessa verktyg någon gång 2021, men inget specifikt datum har meddelats.

Är skaparens medelklass byggd på e-handel?

Vi är drygt en månad in i 2021, och det har redan format sig att bli året då världen inser den ekonomiska makten hos online-skapare och samhällen. De snabbaste exemplen är amatörhandelskorsfararna bakom Gamestop-kortpressen, men många meme-älskande offentliga personer har kunnat flytta aktiemarknaderna med en tweet ett tag nu.

Ändå är inte alla skapare lika. Visst, de största kan tjäna miljoner per år, men det finns en lång svans av skapare som tjänar öre. Massiva sociala plattformar som TikTok, Instagram, Snapchat eller YouTube skulle gynnas på lång sikt genom att göra det lättare att tjäna pengar inom sitt ekosystem.

Instagram har experimenterat med e-handel ett tag och TikTok samarbetade med Shopify för att utforska utrymmet redan i oktober 2020.

Beviljas, de kan göra mycket mer för att hjälpa sina användare. Men TikToks nya shoppingverktyg är ännu ett tecken på att nya vägar mot ekonomisk säkerhet öppnas för influenser och kreativa medelstora nivåer – åtminstone för dem som är tillräckligt populära för att kvalificera sig för åtkomst.

E-handelsalternativ

Du bör inte helt knyta dina e-handelsförhoppningar till en tredjepartsplattform. Diversifiering är nyckeln och ingenting kan ersätta säkerheten för att äga en e-handelskanal som aldrig kommer att stängas av, förbjudas eller drabbas av en algoritmförändring. För det är en bra gammaldags webbplats fortfarande guldstandarden.

För att hålla internet friskt måste skaparna kunna tjäna pengar. Här hoppas TikToks nya e-handelsverktyg är bara det senaste steget mot en meningsfull förändring. Men medan du väntar på att få en enorm följd, ta en titt på alla de bästa webbplatsbyggarna för e-handel.