TikTok kommer att ha en app för streaming av spel för datorer som konkurrerar med Twitch och Youtube

0 Shares

TikToks spelströmningsplattform testas redan av utvalda användare

DE Tick ​​tack testar en ny mjukvara för stationär streaming som heter TikTok Live Studio som tillåter användare att strömma livematerial från spel och andra stationära applikationer. Mjukvaran testas för närvarande med ett litet antal användare på vissa västerländska marknader, säger TikTok, men dess officiella sida på TikTok-webbplatsen verkar ha tagits ner efter mediapublikationer.

Om den släpps kan TikTok Live Studio markera en intressant förändring av TikToks livestreamingstrategi. Istället för att fokusera på användare som streamar direkt från mobila enheter kan det utöka TikTok Lives fokus till att inkludera spelströmning, vilket gör att det konkurrerar med stora spelare som Twitch, YouTube Gaming och Facebook Gaming.

TikTok kommer att ha en app för streaming av spel för datorer som konkurrerar med Twitch och Youtube 2

Enligt Zach Bussey, som delade skärmdumpar av TikTok Live Studio på Twitter, är programvaran för närvarande under utveckling. Den ska stödja både liggande och stående streaming och kan rita bilder från spel, enskilda program, mobila enheter och kameror.

Tidigare var det möjligt att strömma live från en stationär enhet till TikTok med hjälp av programvara från tredje part som Streamlabs, men en hjälpsida för funktionen noterar att åtkomsten är begränsad och endast inbjudan. Det finns också handledningar som använder tredjepartstjänster som Loola.tv som en lösning för att koppla TikTok med streamingprogram som OBS. Men även dessa är inte perfekta – en hjälpsida på Loola.tv noterar att “TikTok-strömning är för närvarande inaktiverad för de flesta användare” från och med juli i år.

Det är inte klart när TikTok kan utöka sin testversion av Live Studio till fler användare. Men om det blir allmänt tillgängligt, kan skrivbordsströmning ge mycket mer variation till plattformens liveinnehållskatalog.

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

0 Shares