Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Tihmstar publicerar version av iOS 15.0-15.1.1-exploat med stabilare läs- och skrivkärna

Närmare två veckor efter att säkerhetsforskare publicerade en fungerande kärnexploatering för iOS & iPadOS 15.0-15.1.1 baserad på Brightiups CVE-2021-30955 kärnfel, verkar en annan respekterad hackare nu dyka upp med en exploateringsversion.

ett namn du förmodligen känner igen om du har jailbreakat i mer än bara ett par år, tog till Twitterlate måndag kväll för att dela sin version av en exploit baserad på Brightiups kärnfel för iOS & iPadOS 15.0-15.1.1.

I tweeten berömmer vi hur jailbreak-communityt har arbetat tillsammans när allt börjar komma ihop – som att en person gör en bugg, en annan gör en PoC, andra fortsätter att göra framtida förbättrade exploateringar och nu jailbreak-team som arbetar med att integrera det in i deras jailbreak(s).

Tweeten innehåller också en länk till GitHub-sidan, som pekar på deras version av en iOS & iPadOS 15.0-15.1.1 exploatering med titeln , som påstås ha ett stabilt kärnminne att läsa/skriva.

Med ännu en fungerande exploatering på bordet, har jailbreak-utvecklare ännu fler verktyg till sitt förfogande för att skapa sina jailbreaks. Naturligtvis måste mycket arbete fortfarande göras eftersom semi-unthered jailbreaks kommer att behöva vara rotlösa – detta kräver att mycket av jailbreaket omskrivs från början och optimerar bootstrap för de nya ändringarna.

För närvarande säger CoolStar från Odyssey Team att teamet arbetar på deras iOS & iPadOS 15.0-15.1.1 jailbreak samtidigt som de signalerar att A12 och nyare enheter kommer att ta längre tid på grund av att de kräver fler säkerhetsbypass. A9-A11-enheter borde vara mycket lättare att knäcka på denna firmware, vilket innebär att ett jailbreak för dessa enheter kan komma tidigare.

Är du glad över att se olika medlemmar i samhället gå samman för att få saker att hända? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan.