Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Threads App får 100 miljoner användare inom fem dagar efter lanseringen

Threads, en ny social medieplattform som ägs av Meta, har uppnått en betydande milstolpe genom att överträffa 100 miljoner registreringar inom bara fem dagar efter lanseringen.

VD Mark Zuckerberg bekräftade denna imponerande tillväxt och tillskrev den organisk användaradoption. Noterbart är att Threads har gått snabbare än ChatGPT som den snabbaste onlineplattformen för att nå denna milstolpe.

Snabb användartillväxt spåras på Instagram

Användarantalet för trådar kan observeras i Instagram-appen, som övervakar storleken på trådarnas användarbas. Plattformen upplevde en omedelbar ökning i popularitet, med 2 miljoner användare som gick med inom de första två timmarna efter lanseringen.

Användarbasen fortsatte att expandera stadigt och nådde 5 miljoner, 10 miljoner, 30 miljoner och så småningom 70 miljoner användare. VD Mark Zuckerberg uttryckte glädje och konstaterade att lanseringen vida har överträffat deras förväntningar.

Trådar: Inte ett försök att ersätta Twitter

Tvärtemot spekulationerna har Meta ingen specifik agenda för att ersätta Twitter. Adam Mosseri, chefen för Instagram, betonade att företaget inte har som mål att marknadsföra politik eller hårda nyheter aktivt på plattformen.

Emellertid kan trådar potentiellt bli en go-to-destination för konversationsbaserade sociala medier. Mosseri uttryckte entusiasm över lanseringsveckans framgång, men erkände också osäkerheten om att behålla användarna.

Twitters användarbas och reaktion

I juli förra året hade Twitter nästan 240 miljoner aktiva dagliga användare som kan tjäna pengar på. Nya data från webbanalysföretag tyder dock på en nedgång i användning sedan dess.

Som svar på Threads’ uppkomst nämnde Twitters vd Linda Yaccarino plattformens senaste “största användningsdag” sedan februari, utan att avslöja specifika detaljer.

Elon Musk, som nyligen tog över Twitter, har hånat Threads och hotat med rättsliga åtgärder mot Meta, och hävdar användningen av affärshemligheter och konfidentiell information för att utveckla appen.

Framtida uppdateringar och anpassning

Threads har delat detaljer om sitt flöde, som inkluderar en blandning av innehåll från konton som användare följer och rekommenderade kreatörer som har vunnit popularitet på Instagram.

Plattformen planerar att introducera mer personliga rekommendationer i framtiden. Dessutom, för användare som är intresserade av ett kronologiskt flöde, har Threads bekräftat att de aktivt arbetar med att implementera den här funktionen.

Om genomförandet av Threads-appen, Adam Mosseri, VD för Instagram, sa:

På bara fem dagar har Threads nått häpnadsväckande 100 miljoner registreringar. Det är en häpnadsväckande prestation som är svår att förstå. Vårt team har arbetat outtröttligt och vet att detta bara är början. Vårt motto är “få det att fungera, gör det bra, få det att växa.” Vi kan ha gjort saker i ordning, men vi är fast beslutna att göra trådar bra.