Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

This Just In: Corsair Force 100GB SSD (SF-1200)

Testningen är nästan klar på sista Corsair SSD som kom min väg, men i morse släppte UPS en annan överraskning: Corsair Force SSD. Baserat på en derivata av styrenheten i OCZ Vertex LE recenserade jag tidigare i år, använder Force den vanliga versionen av SandForces teknologi. Så här går det sönder. Senaste åren Vertex 2 Pro använde en SF-1500-kontroller, Vertex LE använder något mellan en SF-1500 och SF-1200 (närmare SF-1500 i prestanda) medan Corsair Force använder en SF-1200.

SF-1200 har allt det goda hos SF-1500, bara utan några av de mer företagsvänliga funktionerna. Jag har inte kunnat få ett rakt svar från någon om exakt vad du ger upp genom att gå till SF-1200 men du får ett mycket mer överkomligt pris. Vertex LE är bara lågt i pris eftersom den använder en begränsad uppsättning tidiga kontroller från SF, förmodligen så att SandForce kan skaffa kapital. De SF-1200-baserade SSD:erna bör vara priskonkurrenskraftiga med nuvarande Indilinx-erbjudanden.

Du kommer att märka att precis som Vertex LE finns det ingen supercap på Forces PCB. Det finns heller ingen extern DRAM-cache tack vare en stor mängd on-die-cache och SandForces realtidsdatakomprimerings-/dedupliceringsteknik. Som du kanske minns från mina Vertex 2 Pro och Vertex LE recensioner, uppnår SandForce högre prestanda genom att helt enkelt minska mängden data som den måste skriva till NAND (liknande förlustfri komprimering eller datadeduplicering).

Jag har Force på min SSD-testbänk nu och jag borde ha de första resultaten i slutet av dagen idag. Den här är spännande eftersom den kan ge oss en förhandstitt på hur den vanliga prestandamarknaden för SSD kommer att se ut under resten av 2010.

Fler bilder från körningen i Galleri!