Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Thermaltake TR2 QFan-serien

Introduktion

Det har gått ett tag sedan vi har sett ett stort varumärke som Thermaltake lansera en ny serie nätaggregat utformade för att möta behoven hos måttliga användare. Vi såg Thermaltake TR2 QFan-serien för första gången på CES eller CeBIT tidigare i år, men produkterna har inte dykt upp på detaljhandelsmarknaden än. Vi fick testprover för några månader sedan, fortfarande utan tecken på detaljhandelsprodukt, men Thermaltake försäkrar oss att tillgängligheten kommer att ske under nästa månad.

TR2 QFan-seriens anspråk på berömmelse är begränsad till ett område, och det är inte ens en funktion. Vad är så speciellt? Serien börjar med en blygsam 300W enhet och sträcker sig upp till 500W i steg om 50W. Vi kommer att titta på fyra av enheterna idag — allt utom toppmodellen på 500W.

QFan-delen av namnet kommer från användningen av Thermaltakes patenterade fläktdesign, som är tänkt att minska ljudnivåerna vid högre fläkthastigheter. Tyvärr var fläkten förra gången vi tittade lika bullrig som vilken annan fläktdesign som helst, men vi kan åtminstone se fram emot att testa några anständiga nätaggregat som vänder sig till användare som inte behöver hundratals watt effekt. Att hitta PSU:er av god kvalitet för denna marknad har blivit allt svårare, och Thermaltake kan gå in för att fylla tomrummet.

Som du kan förvänta dig är skillnaderna mellan de olika modellerna generellt sett små. 3,3V och 5V-skenorna i 300- och 350W-enheten är klassade för 15A respektive 21A, medan 400W- och 450W-enheterna är 15A och 24A. 300W-versionen kommer med två 12V-skenor på 11A och 8A jämfört med 350W-versionens 11A och 14A. 400W och 450W har också olika 12V-klassificeringar, med 17A på 12V1 och 14A (400W) och 16A (450W) på 12V2. Allt detta är i linje med de högre uteffekterna, även om det också kommer att finnas vissa skillnader på interna komponenter för att stödja de högre wattalen.