Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Thermaltake Toughpower GF A3 750W PSU recension: Mellanklass 750W PSU med 12VHPWR

Thermaltake är ett företag baserat i Taiwan som är specialiserat på att designa och tillverka datorkomponenter och tillbehör. Företagets produktsortiment grundades 1999 och inkluderar termiska lösningar som CPU-kylare och -väskor och strömförsörjningsenheter, tangentbord och möss. Thermaltake verkar globalt och har en närvaro på flera marknader och betjänar en kundbas som sträcker sig från tillfälliga datoranvändare till hårdvaruentusiaster. Företagets produkter är föremål för olika industricertifieringar och standarder.

Känt för sin mångsidiga portfölj, allt från fodral och kylare till strömförsörjningsenheter (PSU), har företaget ett rykte om att förena estetik med funktionalitet. Bland sortimentet av deras nätaggregat står Toughpower GF A3 750W PSU som ett framstående erbjudande riktat till entusiaster som kräver en balanserad blandning av tillförlitlighet, prestanda och energieffektivitet.

Eftersom nätaggregat är ryggraden i alla datorsystem, är det av största vikt att tillhandahålla stabil och effektiv ström. Thermaltakes Toughpower GF A3 750W PSU syftar till att göra just det samtidigt som den lägger till modularitet och estetisk tilltalande i mixen. Den är utformad för att rikta in sig på huvuddelen av avancerade PC-byggare, vilket innebär att den också måste konkurrera mot myriader av liknande produkter om en del av den mättade marknadspajen. I den här recensionen kommer vi att dissekera det här nätaggregatets funktioner, prestanda och övergripande värdeförslag för att avgöra om det uppfyller kraven från moderna PC-byggen.

Thermaltake Toughpower GF A3
Effektspecifikationer (klassad vid 45 °C)
JÄRNVÄG +3,3V +5V +12V +5Vsb -12V
MAX UTGÅNG 20A 20A 62,5A 3A 0,3A
100W 750W 15W 3,6W
TOTAL 750 W
AC INPUT 100 – 240 VAC, 50 – 60 Hz
MSRP $98 – För närvarande $91 på Amazon

Förpackning och paket

Thermaltake GF A3 750W PSU kom inkapslad i en kartong av rejäl tjocklek med en minimalistisk men ändå elegant yttre estetik. De väsentliga egenskaperna hos strömförsörjningsenheten presenteras tydligt på lådans utsida. Enheten är säkert omsluten inuti lådan i högdensitetsförpackningsskum, vilket ger gott om skydd mot potentiella transportskador.

Tillbehörspaketet som medföljer Thermaltake Toughpower GF A3 750W är enkelt men funktionellt och består enbart av den oumbärliga nätkabeln, monteringsskruvar och ett blygsamt sortiment av buntband. Med tanke på det marknadssegment som denna enhet riktar sig till, är inklusive buntband en praktisk touch snarare än en extra lyx.

Eftersom Toughpower GF A3 750W är en helt modulär enhet, levereras ett knippe kablar i en separat påse. Alla kablar är svarta, och de flesta är gjorda av platta, bandlinjekablar, förutom 12VHPWR-kabeln som har den traditionella nylonhylsan. Observera att Thermaltake deklarerar att maxeffekten för 12VHPWR-kontakten är 300 watt för denna modell.


Thermaltake Toughpower GF A3
Kontakttyp Hardwired Modul
ATX 24 stift 1
EPS 4+4-stift 2
EPS 8-stift
PCI-E 5.0 1
PCI-E 8-stift 4
SATA 8
Molex 4
Diskett 1

Thermaltake Toughpower GF A3 750W nätaggregat

Externt utseende

Det yttre utseendet på Thermaltake Toughpower GF A3 750W PSU är tydligt märkt av sin mattsvarta finish, vilket ger enheten ett smygande och professionellt utseende. Chassit har ett streckat linjemönster som är stansat på alla sidor, vilket lägger till ett lager av estetisk komplexitet. Med ett djup på 140 mm överensstämmer chassidimensionerna med ATX-designriktlinjerna, vilket säkerställer kompatibilitet med ATX-kompatibla fall.

Elektriska specifikationer och certifieringsdetaljer visas på en dekal på chassit ovansida. Dekorativa klistermärken pryder båda sidor av chassit utan att överväldiga designen, vilket bibehåller enhetens eleganta estetik. Det finns en noll-rpm fläktomkopplare på baksidan av enheten, förutom standarduttaget för strömkabeln och på/av-brytaren. Kontakterna för de modulära kablarna finns på framsidan av chassit. Dessa kontakter tar mindre än hälften av ytan och är placerade intill en tryckt färgkodad text.

Intern design

Thermaltake använder en av sina egna fläktar för kylbehoven hos Toughpower GF A3 750W PSU. TT-1225 (eller BDH12025S) fläkten är en 120 mm modell med en vätskedynamisk lagermotor. Den har en maximal hastighet på 1500 RPM.

OEM som är ansvarig för att skapa Toughpower GF A3 750W PSU är Great Wall, vars design vi ofta hittar i vanliga och avancerade enheter på senare tid. Vi har inte stött på just den här plattformen tidigare. Med tanke på 300-watts 12VHPWR-betyget verkar det som att Great Wall har utvecklat den specifikt för att konkurrera i mellansegmentet på marknaden samtidigt som den tillhandahåller ATX 3.0-kompatibilitet.

Filtreringssteget för Toughpower GF A3 750W PSU är rättvist, med fyra Y-kondensatorer, två X-kondensatorer och två filtrerande induktorer. Två ingångslikriktande bryggor kan hittas med en liten kylfläns inklämd mellan dem. Två Rubycon 420V/390μF kondensatorer och en lagom stor filterinduktor är de passiva komponenterna i APFC-kretsen. De aktiva komponenterna i APFC-kretsen, två MOSFET:er och en boosterdiod, delar samma kylfläns som primärstegsomkopplarna.

De två inversionstransistorerna bildar en typisk halvbrygga LLC-inversionstopologi. De två inversionstransistorerna är WML28N65SF2 från WAYON, en tillverkare som vi först nyligen har stött på produkter från. Tyvärr, återigen, finns det inga datablad för just dessa marker att hitta online.

Sex transistorer genererar huvudledningen på 12V efter transformatorns sekundära sida. Transistorerna är 4NA1R4C-A från Jinlibo Electronics. DC-till-DC-kretsar genererar 3,3V- och 5V-ledningarna, varav alla delar är installerade på själva huvudkortet. Detta är atypiskt eftersom de allra flesta av designerna har DC-till-DC-kretsarna på ett vertikalt dotterkort. Advanced Power Electronics Corp levererar de fyra huvudväxlarna (4024GEMT) som genererar 3,3V- och 5V-ledningarna, med en ANPEC APW7164 som styr var och en. Alla sekundära sidokondensatorer, såväl polymera som elektrolytiska, levereras av CapXon, en välrenommerad taiwanesisk tillverkare.