Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

TheaterBlog: Fler skärmframsteg

Åh, vi närmar oss.

Med dörrar hängda och allt gipsarbete utfört i resten av källaren (och därmed ingen chans att ännu mer damm kommer in i teatern), uppmanade vi mattfolket att ta med sig teatermattan. Ryan Kramer (teaterns designer) föreslog ‘Våglängd’ från Masland matta och han uppdaterade renderingen för att inkludera hur mattan skulle se ut installerad:

Det är definitivt en upptagen matta men jag hoppas att den kommer att bryta upp monotonin med svarta väggar och svarta säten, för att inte tala om att det kommer att bli ganska mörkt där inne så förhoppningsvis kommer det att lägga till lite visuellt intresse till golvet. Vi får se vad som händer nästa onsdag 🙂

Jag har försökt få saker att röra på sig på teatern under de senaste veckorna, i går kväll försökte Manny och jag få CineSlide och ISCO III (anamorfisk lins) fungerar. Jag hade ingen fjärrkontroll till CineSlide så vi skarvade ihop en 9-stifts seriell kabel och en 4-stifts RJ11 (telefon) kabel för att styra enheten. Om du råkar äga en CineSlide, kom ihåg att du inte bara kan använda en standard seriell-till-CAT5-adapter, släden behöver bara två stift anslutna och de är inte en del av standard seriell-till-CAT5 pinout för en adapter som du till exempel skulle använda för att konfigurera en router.

Att få CineSlide att fungera var inte mycket av ett problem efter att vi byggde rätt kabel, skickade den ett kommando för att slå på, skicka den en annan för att skjuta linsen framför projektorn och en annan för att skjuta den ur vägen. Tyvärr upptäckte vi ett problem efter att ha fått bilden att fungera. CineSlide var det enda vi inte hade testat vid det här laget, och jag hade precis antagit att vi kunde få linsen att stanna var vi än behövde den. Tyvärr kan den bara glida helt åt ena eller andra sidan, och det fanns inte tillräckligt med utrymme på den förstärkta monteringsytan nära projektorn för att rymma detta. Problemet var att när den var i “på”-läget skulle linsen glida för långt åt vänster och inte släppa igenom ljusstrålen. Jag var tvungen att flytta projektorn, så idag gjorde jag det:

Ser du hur PJ nu lämnas berättigad? Tack och lov, liksom många av dessa projektorer, har den en horisontell linsförskjutning som gör att jag kan fortsätta att projicera i mitten av skärmen

Jag fick också se hur jobbigt det skulle vara att ta bort projektorn en gång i dess lilla gömställe. Processen tar två personer och drygt 20 – 30 minuter att göra noggrant, och det kommer att bli ännu mer jobbigt när det väl finns platser på teatern. Om jag var tvungen att göra det igen skulle jag släppa projektorn ännu längre ner från taket bara för att göra byte/underhåll lättare. I morgon, om jag har tid, ska jag installera CineSlide och anamorfisk lins där uppe också.

Jag försöker få skärmtyget installerat, men innan dess behövde jag täcka OC703 längs frontväggen. Jag använde kardborreband och stift för att täcka OC703 med akustiskt transparent trasa:

Skärmramen är även inlindad med fidelio sammet som jag beställde från här (kom ihåg webbplatsen för taket för starfield? den här är nästan lika bra). Sammeten är bra på att absorbera ljus, så överscanning från projektorn kommer förhoppningsvis inte att vara alltför distraherande:

Det är mjukt

…och mörkt

Kolla in galleriet för fler bilder av det aktuella tillståndet, imorgon om jag kan få tillräckligt med hjälp från vänner och familj kanske vi kan göra några seriösa framsteg…