The Witcher: Monster Slayer har redan nått en miljon nedladdningar, men det är ingen Pokémon Go

0 Shares

Den 21 juli lanserades The Witcher: Monster Slayer som ännu ett mobilspel för att ta sig an den enorma Pokémon Go i resande ARG-genren. Det led av serverproblem på lanseringsdagen som hindrade fans från att spela spelet i timmar eller till och med den bästa delen av dagen – men det verkar inte ha påverkat nedladdningar.

Appanalytikerfirman Sensor Tower lämnade data till TechRadar om appens nedladdningar under den första veckan av tillvaron.

Det står att spelet “har genererat mer än 1 miljon nedladdningar globalt i App Store och Google Play under den första veckan”. Att döma av offentlig data på Sensor Torns webbplats var dessa nedladdningar kraftigt snedställda mot Android -spelare.

Så det ger en ljus prognos för The Witchers mobilspel – åtminstone ljusare än mottagningen från dag ett.

Det är dock värt att påpeka att nedladdningar inte är samma sak som samtidiga spelare, så bara för att folk laddar ner spelet betyder inte att de spelar det.

I skrivande stund sitter den brittiska Monster Slayer i Google Play Store på position 90 på Top Grossing -speldiagrammet och 16 på de bästa gratisspelen. Spelet är lägre i Apple App Store i Storbritannien, där det är rankat 183 i de bästa gratisspelen.


Analys: Det är ännu inte Pokémon Go

The Witcher: Monster Slayer följer liknande spel kopplade till populära franchiser som Minecraft, Harry Potter och Jurassic Park, i ett försök att ta sig an Niantics enormt framgångsrika Pokémon Go. Det spelet blev väl publicerat för att nå 10 miljoner nedladdningar på sju dagar, vilket är tio gånger The Witchers statistik.

Naturligtvis är The Witcher inte precis så stor en franchise som Pokémon, men Go: s sanna styrka var dess stoppkraft, eftersom appen bara har blivit mer populär under de följande åren (efter ett brant år-ett-avbrott). År 2020 hade spelet 166 miljoner spelare och träffade över 1 miljard nedladdningar totalt, enligt denna statistik.

Så kommer The Witcher: Monster Slayer att växa? Förhoppningsvis, men det finns anledning att tro något annat, eftersom det verkar som att intresset långsamt har avtagit sedan lanseringen.

Till exempel den 21 juli, i Play Butik, fick spelet 429 recensioner, bestående av 293 positiva och 136 negativa (den senare statistiken troligen hög på grund av nedladdningsfrågor).

En vecka efter blev det 180 nya recensioner, med 96 positiva och 84 negativa.

Denna minskning av fläktinteraktion finns också särskilt i Google Trends, som visar en topp på jakt efter “The Witcher: Monster Slayer” den 21 juli. Den 26 juli var den bara 36% av den statistiken.

Samtidiga spelarnummer är svåra att få för mobila spel, och tyvärr är de nyckelmätaren för att bedöma popularitet. Bara tiden får utvisa om The Witchers mobilspel växer som Pokémon Go, eller sjunker som Minecraft Earth, Jurassic World Alive eller Harry Potter: Wizards Unite.

0 Shares