The Rise of Mobile-First Design

0 Shares

shutterstock_236339074

Oavsett om du sitter på en buss, på ett kafé, på kontoret eller till och med går på gatan, är chansen stor att någon i din närhet surfar på nätet på sin smartphone. Mer än hälften av Googles sökningar skickas via mobila enheter, och dessa enheter är ofta på vår person hela dagen, varje dag. Tänk på det – med den mängd vi litar på att våra telefoner tillhandahåller underhållning och svar, har smartphones blivit centrum för vår digitala närvaro.

Vad hände i Googles uppdatering?

I slutet av maj tillkännagav Google att mobil-först-indexering – som syftar på att använda en webbplatss mobilversion för att indexera dess sidor – nu skulle bli standardrankingsystemet för alla nya webbdomäner från och med den 1 juli 2019. Om dina mobila och stationära sidor innehåller olika strukturerade data, då kan din ranking påverkas. Om du inte har en mobilsajt behöver du ingen panik. Google sa: “Om du bara har en datorwebbplats kommer vi att fortsätta att indexera din datorwebbplats bra, även om vi använder en mobil användaragent för att se din webbplats.”

Googles byte till mobil-först-indexering är inte ny. I slutet av 2018 använde Google mobil-först-indexering för mer än hälften av webbsidorna som hittats i sökresultaten, vilket matchade användarbeteende genom sina indexeringssystem. Enligt en studie ledd av Google är “mobilanvändare väldigt målinriktade. De förväntar sig att kunna få det de behöver, omedelbart och på sina egna villkor.” På grund av detta är det viktigt att optimera ditt innehåll för att matcha användarnas beteende. Till exempel, om en potentiell kund surfar på en webbplats på sin smartphone som inte har optimerad design, är det troligt att de kommer att lämna och söka information någon annanstans.

Vad betyder detta för mig?

Sättet som människor surfar på sina mobila enheter är annorlunda än hur de surfar på sina skrivbord. På grund av den här uppdateringen är det oerhört viktigt för användare att optimera sina mobilwebbplatser och synkronisera dem med sin datorversion.

Detta kan involvera taktik som

  • Att hålla CTA:s tillgängliga: CTA:s måste vara i centrum utan att vara distraherande. Även om detta kan verka förvirrande till en början, försök att tänka på vad du letar efter i en mobilupplevelse. Är det mer sannolikt att du lämnar ett popup-fönster eller uppmärksammar en välplacerad CTA?
  • Implementera hamburgernavigering: Hamburgernavigering kan antingen fungera som en primär eller sekundär navigering för din webbplats. Med en passande titel tack vare sin design med tre rader, kan hamburgernavigering rensa upp en rörig webbsida genom att prydligt placera allt på ett bekvämt ställe. Istället för att behöva visa namnet på varje enskild sida på din webbplats för en potentiell kund, kan du helt enkelt länka till dessa sidor i en hamburgernavigering.
  • Optimera webbplatssökning: Genom att aktivera din webbplats sökfält för mobil användning tar du ett stort steg för att underlätta användarupplevelsen. Om en potentiell kund inte kan hitta informationen de letar efter på din webbplats, är det troligt att de inte kommer tillbaka någon gång snart.

När det gäller surfning på mobil och dator är det avgörande att förstå skillnaden i användarbeteende. Inte bara är vår uppmärksamhet olika, men balansen mellan bilder och text som vi förväntar oss under en onlineupplevelse varierar mycket. Att designa för mobilen bör inte ge dig huvudvärk. På New Breed tror vi att den bästa designen för mobil användning “är en som är enkel, ren och användbar.”

Som tur är har Google ett verktyg som kan hjälpa dig att optimera din webbplats för mobil användning. Google Search Console ger användarna en mobil användbarhetsrapport, som beskriver sätt att prioritera och åtgärda problem samt felsökningsfel. Till exempel kan några nyckelelement som kan tittas på vara textstorlek, avståndet mellan klickbara objekt och storleken på visuellt innehåll. Genom att använda det här verktyget säkerställs att din indexering och mobilwebbplats är så optimerad som möjligt och att användarupplevelsen på din webbplats kan matcha mobilanvändarnas behov.

Key Takeaway

Nu, mer än någonsin, är mobiloptimering extremt viktig tack vare Googles sökuppdatering som gick live den 1 juli 2019. Även om din webbplats kan ge en effektiv och effektiv användarupplevelse på en dator, kanske det inte är fallet för mobiler. Att använda Googles sökkonsol kan hjälpa dig att förbättra din mobila användarupplevelse och i slutändan förbättra din sökrankning och indexering.

0 Shares