The New Cinnamon 5: Alla dess nyheter och hur man testar det

0 Shares

Faktum är att det finns många funktioner fokuserade på anpassning som vi kan använda i det här fallet, det vill säga på en Linux-dator. Tja, i dessa rader vill vi fokusera på en del av vikten av systemskrivbordet. De olika distroerna erbjuder oss också flera alternativ i samma mening, att vara Kanel en av de mest populära.

New Cinnamon 5: All Its News och hur man testar det

Det är just detta vi vill prata om nu. Vi börjar med att kommentera att det har gått mer än sex månader sedan lanseringen av Cinnamon 4.8 , så en ny förnyelse har kommit för det. Man kan säga att vid denna tidpunkt på året är det den perfekta tiden för en stor remake för denna moderna, lätta skrivbordsmiljö. För er som inte vet kommer vi att berätta att detta används i det populära Linux Mint distribution, en av de mest älskade och där vi redan kan se den nya Cinnamon 5.

Nyheter som Cinnamon 5 kommer med

Hur kunde det vara annorlunda, vi kommer att berätta att Cinnamon 5 kommer med många förbättringar i det här fallet. Allt detta för att göra standard Linux Mint-skrivbordsmiljön mer stabil och pålitlig. Här ingår bland annat en minnesbegränsningsmekanism så att den inte förbrukar allt RAM-minne i din dator. Detta är något som kommer att uppskattas mycket av de flesta. Dessutom en annan av de största förändringarna i Kanel 5 är ankomsten av nya GUI- och CLI-verktyg.

linux mint

Dessa är oerhört användbara för oss när det gäller att kontrollera, lista och uppdatera Cinnamon Spices. Detta inkluderar objekt som applets, tillägg och teman. Därför kan vi bekräfta att detta betyder att det inte längre är nödvändigt att vara beroende av ett tredjepartsverktyg eller gå in i konfigurationen för att uppdatering kryddorna. För allt detta som vi berättar för dig innehåller den nya skrivbordsversionen ett kommandoradsverktyg som heter Cinnamon Spice Updater . Detta kan lista de tillgängliga uppdateringarna och tillämpa dem om vi så önskar. Dessutom, för att göra det lättare för distributioner att integrera allt detta, kommer en Python 3-modul också att tillhandahållas i dess Update Manager.

Bugfixar i den nya skrivbordsversionen

Å andra sidan kommer vi att säga att visningen av fönster på skrivbordet också har förbättrats i Cinnamon 5. Vi säger detta eftersom det nu redan har möjlighet att hålla reda på fönstrens positioner för att kunna återställa allt efter omstarter . På samma sätt finns det flera förbättringar för menyappletarna, nätverket, ljudet eller energi behandling.

Som vanligt i dessa fall innehåller Cinnamon 5 många andra insekt fixar och små ändringar. Allt detta för att sömlöst stödja nya Linux teknik och prestera mer effektivt än någonsin. Innan vi avslutar kommer vi att berätta att denna nya version av skrivbordet nu är tillgänglig för nedladdning från dess GitHub-sida, på den här länken . Det kommer också att vara standardskrivbordsmiljön för den kommande Linux Mint 20.2-distributionen.

0 Shares