The Lord of the Rings har nu sitt första kortspel tillgängligt

0 Shares

The Lord of the Rings: Adventure Card Game

Lord of the rings kortspel

Den nya titeln The Lord of the Rings är en äventyr kortspel Inspirerad av mytiska karaktärer från JRR Tolkiens böcker. Som det ses i förklaringsvideon är det ett spel som liknar det du kan njuta av med andra förslag som Magic The Gathering eller Heartstone för att nämna några exempel.

I det här spelet har du möjlighet att bygga olika däck där du kommer att ha tre hjältar med unika förmågor. Därifrån kommer resten av korten att göra vad som är nödvändigt för att dra olika stridsstrategier runt dem. Allt för att besegra Saurons styrkor.

Striderna äger rum på framträdande platser inom Middle-earth och åtföljs av en viktig berättelse som tjänar till att sätta scenen och sätta spelaren längre in i historien och striden.

Om du är ett fan av Tolkien och hans berättelser är det mycket troligt att detta spel kommer att gilla det. För vem har inte velat möta Gandalf eller Aragon mot Saurons armé. Hur som helst måste du se lite efter lite vad varje kort erbjuder, känna till de olika alternativen när du skapar ett kort och bland annat assimilera stridssystemet. Speciellt om du är en vanlig spelare med andra liknande titlar, för att även behålla liknande aspekter skulle det vara logiskt att det skulle kosta dig att bli hakad i början.

Det som är klart är att det är dags att börja spela det. Eftersom du redan vet att det senare, när det går och andra spelare får fler kort, är det svårare att bli konkurrenskraftig. Vid den här tiden börjar alla från samma punkt och nivå.

Kraven för att spela det på PC och Mac är:

– Windows 7 eller senare operativsystem och macOS 10.10 eller senare
– Intel Core 2 Duo eller AMD Athlon 64 X2 5000+ eller högre på Windows-datorer och för Mac Intel Core i3 eller högre
– 2 GB RAM-minne för både Mac och Windows
– Nvidia GeForce 8800 GT (512 MB) eller bättre; ATI Radeon HD 4850 (512MB) eller bättre; Intel Haswell Iris och HD Graphics på Windows-datorer och för Mac måste ha Nvidia GeForece GT 650M-grafik eller bättre; ATI Radeon HD 5670 eller bättre; Intel Haswell Iris och HD Graphics
– 6 GB tillgängligt utrymme på både Windows och Mac

JRR Talkiens världsbaserade kortspel är nu! tillgänglig för både Windows PC och Mac. En titel som du kan ladda ner via Steam och som också erbjuder första expansionen med 50% rabatt. Således kostar spelet 6,99 euro och expansionen (fram till 9 september 4,99 euro)

0 Shares