The Lord of the Rings Gollum-spelets släppdatum, trailers, nyheter och rykten

0 Shares

The Lord of the Rings: Gollum, utvecklad av Daedalic Entertainment som du kanske känner som skaparna av Deponia peka-och-klicka-äventyrsserien, har varit i aktiv utveckling under ganska lång tid nu.

Den tyska utvecklaren har arbetat hårt under de senaste åren för att forma Sagan om ringen: Gollum till vad som kan bli nästa hit för Tolkiens Middle-Earth-universum – en som har haft en förvånansvärt stark meritlista när det kommer till videospel .

Sagan om ringen: Gollum kommer att bli en kanonisk berättelse i Midgårdsmyten. Den följer den titulära varelsen efter att han upptäckt The One Ring, utspelad före händelserna i Sagan om Ringen och Hobbiten. Som sådant är det möjligt att spelet kommer att fylla de berättelsecentrerade luckorna som presenteras här, eller ge ytterligare sammanhang till händelserna i Tolkiens böcker.

Ursprungligen planerad för en release 2021, Lord of the Rings Gollum har sedan dess blivit försenad till 2022, då den kommer att lanseras på PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S och PC. Vi väntar fortfarande på ett fast releasedatum, även om vi hoppas att det kommer att förändra mängden spelhändelser som kommer under de närmaste månaderna, inklusive E3 2021. Tills dess har vi dock samlat alla detaljer som vi har hittills på Sagan om ringen: Gollum.

Kom till saken

  • Vad är det? Ett action-äventyrsvideospel fokuserat på karaktären Gollum, som utspelar sig före händelserna i Sagan om ringen.
  • När kan jag spela det? Försenad till 2022
  • Vad kan jag spela det på? Spelet är planerat att släppas på PC, såväl som PlayStation 5, Xbox Series X och Nintendo Switch.

The Lord of the Rings Gollum releasedatum

Lord of the Rings: Gollum var ursprungligen planerad att släppas i slutet av 2021 men i januari 2021 meddelade utvecklaren Daedalic Entertainment att spelet försenas till 2022, utan något mer stabilt fönster än så.

Som en del av förseningsmeddelandet bekräftade Daedalic Entertainment också att de kommer att samarbeta med Nacon för att publicera spelet, där företagen säger i ett gemensamt pressmeddelande (via Polygon) att de går samman “för att säkerställa att spelet kommer möta förväntningarna hos fans av Sagan om ringen och utnyttja kraften i den nya generationens konsoler till fullo.”

Se mer

När den lanseras 2022 kan du förvänta dig att kunna spela Lord of the Rings: Gollum på PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X och PC.

Sagan om ringen Gollum trailer

The Lord of the Rings: Gollum fick en ny trailer under The Game Awards 2021. Den korta filmtrailern visar Smeagol kämpa mot sina splittrade personligheter när Gollum försöker begå skurkaktiga handlingar för att skydda sin dyrbara ring.

Den senaste trailern för spelet avslöjades på Future Games Show i mars 2021. Trailern, som visar upp mer av Mordor, hjälper till att sätta tonen för äventyret och visar lite av hur spelet kommer att bli att spela som Gollum.

Redan 2020 släppte Daedalic en teasertrailer som gav fansen en tjuvtitt på spelets visuella stil och vilka typer av miljöer vi kan förvänta oss att utforska.

Sagan om ringen Gollum nyheter och rykten

En sommar av spelevenemang

Det finns fortfarande mycket vi måste lära oss om Sagan om ringen: Gollum, inklusive dess releasedatum, men vi hoppas att det kan förändras någon gång under de närmaste månaderna tack vare en rad kommande spelhändelser. Som en multiplattformsversion är det svårt att med säkerhet förutsäga var, när eller ens om spelets utvecklare kommer att vilja avslöja mer om spelet.

Det finns dock en hel del möjligheter att göra det eftersom vi nu vet att E3 2021 kommer att äga rum i år från 12 juni till 15 juni, Geoff Keighleys Summer Game Fest drar igång den 10 juni och Gamescom 2021 börjar i augusti.

Det verkar inte vara uteslutet att Sagan om ringen: Gollum kan krypa fram vid någon av dessa händelser och vi hoppas på att se något. Tyvärr är detta inte garanterat. För tillfället har Daedalic inte bekräftat några planer än men vi kommer att uppdatera om och när det gör det. Med tanke på att de senaste bilderna från spelet släpptes så sent som i mars 2021, är det möjligt att vi kan behöva vänta lite längre på mer.

Amazons och Tencents Lord of the Rings MMO finns inte längre

Det ser ut som att The Lord of the Rings: Gollum nu är det enda Lord of the Rings-spelet vid horisonten efter att Amazon och Tencents MMO-titel som utspelar sig i Tolkiens universum rapporterats ha avbrutits.

Bloomberg rapporterar att Lord of the Rings MMO:s upphävande beror på “en tvist mellan Amazon och Tencent”, där den sistnämnda utgivaren har förvärvat en av Amazons andra utvecklingspartner för spelet – Leyou Technologies Holdings Ltd. Kontraktsförhandlingar föll igenom, och nedfallet verkar tillräckligt känsligt för att publikationens källor bad om att inte bli namngivna.

Amazon har dock bekräftat att de “inte kan säkra villkoren för att fortsätta med den här titeln just nu” och att organisationen är “besviken över att vi inte kommer att ta ut det här spelet till kunderna.”

Lyckligtvis, för Lord of the Rings-fans, är The Lord of the Rings: Gollum fortfarande under utveckling och väntas någon gång under 2022.

Den kommer att ha PS5 DualSense-stöd

En anledning till att spelare kanske vill plocka upp PS5-versionen av Sagan om ringen: Gollum är inkluderingen av funktioner som möjliggörs av dess DualSense-kontroll. Nämligen den haptiska feedback som erbjuds av styrenhetens triggers.

Kommentarer från Daedalics Jonas Husges indikerar att triggarnas haptiska återkopplingsfunktion kommer att vara knuten till Gollums uthållighet. Ju mer Gollum tröttnar ut sig genom att springa, desto mer motstånd kommer att appliceras på avtryckarna, vilket indikerar att varelsen börjar tröttna.

Vi undrar om detta kommer att vara ett ytligt inslag rent för fördjupningens skull, eller om det finns något mer ambitiöst på gång här. Till exempel kan spelare behöva hantera Gollums uthållighet för att kunna spurta mer effektivt. En annan möjlighet är att vi kan behöva brottas med ökat motstånd på avtryckarna för att upprätthålla förlängda hastighetsperioder.

Denna inkludering pekar på vilken typ av fasta spel vi kan se under spelet också. Du springer vanligtvis inte mycket när du är i smyg, trots allt, om du inte har blivit upptäckt och måste göra som en Nazgûl som jagar en hobbit.

Det kan finnas sekvenser där spelaren jagas som en del av historien, utan någon annan utväg. I det här fallet kan haptisk feedback på DualSense lägga till ytterligare ett lager av utmaningar när spelare kämpar för att hålla Gollum i farten.

Daedalic har bekräftat att ray-tracing kommer att vara en funktion

Daedalic har bekräftat att nuvarande versioner av Sagan om ringen Gollum kommer att sätta strålspårning i centrum som en grafisk funktion. Utvecklaren har antytt att ray-tracing kan användas dynamiskt i spelets nivådesign.

Ett exempel tillskrevs hur strålspårad belysning både kan hjälpa och hindra spelaren i deras smygande ansträngningar. Passager av skuggor kan användas för att manövrera säkert från fienden, medan rörliga ljuskällor kan exponera Gollum med ett ögonblicks varsel.

Om så verkligen är fallet kan vi se Sagan om ringen Gollum förvandlas till ett unikt och utmanande smygbaserat spel som kan bana väg för hur andra utvecklare ser på hur man bäst använder ray-tracing på spelorienterade sätt. En viss länge vilande stealth action franchise kommer att tänka på.

När det gäller spelets övergripande visuella stil är det verkligen ett steg bort från den grymma fotorealism vi är vana vid att se från Middle-Earth-projekt. Det är inte alltför tecknat, men går definitivt över gränsen mellan det och ett mer realistiskt utseende. Gollum själv ser till exempel oroligt bedårande ut.

Från skärmdumpar som släppts av Daedalic ser det ut som att spelets miljöer har en imponerande känsla för skala. Det finns många scener där kameran lutas uppåt, vilket omedelbart framhäver hur liten Gollum är i jämförelse, samtidigt som man berör den enorma resan som ligger framför honom.

När det gäller spelets miljöutveckling bekräftade Daedalic att öppningsnivån kommer att vara Barad-dûr, ett Mordor-fäste där Gollum hålls fången. Men det helvetesrika landskapet i Mordor kommer inte att vara det enda stället vi kommer att få besöka, eftersom Daedalic har lovat en mängd olika områden över Midgård. Många av dessa miljöer kommer sannolikt att vara stora och utforskbara, och erbjuda flera uppdragslinjer för spelare att avslöja.

Sagan om ringen: Gollum har arbetat på Daedalic ett tag nu, och lanseringen verkar inte vara så långt borta. Det vi har sett hittills ser lovande ut, och förhoppningsvis kan Daedalic leverera ett unikt smygbaserat äventyr som passar perfekt in i Tolkiens mytos. Som alltid kommer vi att hålla dig uppdaterad om alla nyheter angående spelet när det närmar sig release.

Stealth, plattformsspel och spelarbeslut kommer att spela en stor roll

Det finns fortfarande värdefulla få detaljer om vad Sagan om ringen: Gollum så småningom kommer att formas till. Vad Daedalic Entertainment har avslöjat hittills är dock lovande.

Spelet kommer till stor del att kretsa kring stealth och plattformsspel. Gollum själv kommer inte att få mycket i vägen för handlingsbara förmågor. Trogen sin karaktär kommer han att vara liten och relativt pigg, vilket gör honom till ett perfekt val för ett smygspel, verkligen. Så mycket som vi skulle älska att se den lilla killen suplexa en Orc, kommer det troligen inte att hända.

Spelare kommer också att behöva fatta beslut vid vissa nyckelpunkter genom val och handlingar som visas i tankebubblor runt huvudpersonen. Det vi finner intressant är att valen kommer att delas mellan Gollums egna kluvna personligheter. Från vad vi har sett kan vi välja att undertrycka Gollum och välja val mer i linje med Smeagol (hans ursprungliga form innan han kom i kontakt med The One Ring).

Omvänt kan spelare skämma bort den mer vilda Gollum med listigare och aggressivare val.

Det låter som ett smart system som är mycket meningsfullt för Gollum specifikt, vilket får oss att tro att spelet kan bli en intressant karaktärsstudie. Det är fortfarande oklart hur mycket dessa beslut kommer att påverka den övergripande historien, men vi kan föreställa oss att Gollums personlighet förändras över tid baserat på vilken sida av honom du väljer att investera mer i.

0 Shares