The Last of Us remake för PS5 pågår tillsammans med kontroverser

0 Shares

The Last of Us remake

The Last of Us HBO

Låt oss börja med början. Inom Sony fanns en grupp som ansvarade för att göra slutresultatet av spelen. Sonys bildkonsttjänstgrupp hade till uppgift att efterbehandla spel som utformats i andra Sony-studior, oavsett om det var animationselement, innehåll, konst eller en del av utvecklingen. Det är ett grundläggande arbete som till stor del har skulden för spelets slutliga framgång, och eftersom de inte fick det erkännande de förtjänade, bestämde de stora ledarna i denna grupp att inrätta en ny utvecklingsenhet inom Sony.

Tanken var att förstärka Sonys mest framgångsrika franchises. Vad sägs om en remake av Uncharted? Idén lät bra, men den skrotades eftersom den krävde mycket utveckling. Så de valde den andra stora Naughty Dog-pärlan: The Last of Us. Målet var ingen annan än att skapa en remake av originalet The Last of Us för att få det till PS5 med den nya mekaniken och funktionerna som släpptes i The Last of Us 2.

Fokuserad på de stora pengarna

Spindelmannen

Problemet är att Sony aldrig kände till förekomsten av denna utrustning, så det fanns inga investeringar eller hjälp, och slutade med att äga projektet till sin ursprungliga skapare, Stygg hund. Efter att ha ignorerat bestämde gruppen som gav liv åt denna utvecklingsstudio att gå i upplösning och förstod att det var omöjligt att marknadsföra och växa inom Sony.

Dessa uttalanden, bildade av anonyma vittnesmål från några av medlemmarna i utvecklingsgruppen, har väckt en intressant reflektion över hur Sony hanterar sin personal, prioriterar absolut de största och tydligen lämnar de mest behövande studiorna borta och inte av den anledningen. , saknar potential. En Days Gone-uppföljare har till och med skrotats på grund av den blandning av kritik och utvecklingsfrågor som följde dess släpp, trots att det var ett fantastiskt spel.

Är det nödvändigt med en remake av The Last of Us?

The Last of Us 2

Bortsett från den interna dåliga förvaltningen av projektet och dess utvecklingsteam, är frågan som många ställer om det verkligen är nödvändigt att starta en remake av ett spel från 2013 nu. Ingen tvivlar på den enorma omfattning och återverkan som spelet har haft i branschen. under de senaste åren, men kanske ser spelare fram emot något annat, något helt nytt, än en remake av ett PlayStation 3-spel som fortfarande är perfekt spelbart den här dagen, för att inte tala om den remastered-upplagan som kom ut. PS4, som är direkt en spektakulär version som lite mer kan ställas till. Vill användarna verkligen se Naughty Dog slösa bort sin tid på en remake och inte på en ny IP?

Sony, Microsoft och synpunkter

Xbox Series X recensioner

Dessa händelser lämnar tillräckligt för att lysa upp tanken som Sony har i åtanke, som går igenom att pressa sina mest framgångsrika IP-adresser, som får sälja miljontals konsoler baserat på exklusiva produkter av enorm kvalitet. Det är en formel som uppenbarligen har fungerat för honom de senaste åren och som i grunden är begränsad till att söka framgång och pengar så snabbt som möjligt, men som skadar den inre miljön ganska mycket och stänger dörrar för många projekt.

Microsoft å andra sidan förlitar sig på sin tjänst Xbox Game Pass, verkar vara öppen för mottagning av mindre studior för att öka sin virtuella katalog, en idé som har hjälpt många utvecklare att sälja sina spel och som visar sig vara ett mästerskap för båda parter. Xbox glömmer inte heller de stora lanseringarna, och med köpet av Bethesda har det också förstärkt sin portfölj med egna studior, så det visar en ganska kraftfull och ambitiös strategi.

0 Shares