The Handmaid’s Tale säsong 5: allt vi vet

0 Shares

The Handmaid’s Tale: Nyckelinformation

– Officiellt förnyad för säsong 5 i december 2020
– Inte nödvändigtvis sista säsongen
– Hulu har rättigheterna att göra The Testaments, så vi vet vart berättelsen är på väg på vissa sätt
– Joseph Fiennes kommer sannolikt inte att vara en del av huvudrollen efter finalen i säsong 4

The Handmaid’s Tale återvänder för säsong 5. Efter de chockerande händelserna i säsong 4 -finalen är historien uppenbarligen inte över för juni (Elisabeth Moss). Även om hon kanske har tagit sig till Kanada, kommer nedfallet från hennes val i Gilead utan tvekan att fortsätta spela i den här nästa uppsättningen avsnitt – och medan en nyckelpersons resa i serien är över nu är många fortfarande kvar på en lös ände i slutet av säsong 4.

Så vad vet vi om The Handmaid’s Tale säsong 5? Blir det sista säsongen? Kommer historien att börja anpassa Margaret Atwoods uppföljningsbok, The Testaments, ännu? Låt oss gå igenom allt som gjutna och skapare har sagt hittills om vad som komma ska, och var vi lämnade seriens ensemble av karaktärer i slutet av säsong 4.

Spoilers följ för säsong 1-4.

Utgivningsdatum: Handmaid’s Tale säsong 5 har inget utgivningsfönster än – det låter faktiskt inte som om de är nära att filma just nu. I juni 2021 sa skaparen Bruce Miller, “Vi har precis börjat samla ihop vår ull och samla våra författare och samla människor för att dra ihop dem igen”. Det skulle tyda på att inspelningen är långt borta, även om showens förnyelse tillkännagavs redan i december.

Kasta: Nästan alla medlemmar i huvudrollen förväntas återvända – förutom Joseph Fiennes …

Berättelse: Medan June har flytt till Kanada, vilket pris kommer hon att betala för de åtgärder som fick henne dit? Det är vad vi förväntar oss att se hennes bågfokus på nästa säsong.

The Handmaid’s Tale säsong 5 bekräftas

The Handmaid’s Tale säsong 5 har bekräftats

Hulu meddelade att The Handmaid’s Tale återvände för säsong 5 innan säsong 4 till och med släpptes. I december 2020 i en Instagram-video meddelade skådespelarna att serien kommer att sända sin fjärde säsong 2021 (efter nästan två års väntan från sin tidigare utflykt), och att det också skulle bli en femte del.

Fyra år efter debuten förblir The Handmaid’s Tale en av Hulus största originalprogram, så det är inte förvånande att streamingtjänsten vill hålla den igång så länge som folk kommer att se den.

“Vi är mycket tacksamma till Hulu och MGM att showen kommer att återvända för en femte säsong, och särskilt våra lojala fans för deras stöd”, säger showrunner Bruce Miller. “Vi är glada över att kunna fortsätta berätta dessa historier , med vår otroliga rollbesättning och besättning. “

Men: när får vi se det?

Släppdatumet för The Handmaid’s Tale säsong 5

The Handmaid’s Tale säsong 5 släppdatum: vad vi vet

Med säsong 4 som nyligen avslutat sin körning är det fortfarande för tidigt för ett bekräftat släppdatum för nästa säsong.

Säsong 4 gick bort från seriens årliga utgivningsmönster till följd av stora förseningar som orsakades av Covid-19-pandemin och de påföljande restriktionerna för filmproduktion. När saker och ting sakta återgår till det normala kan vi förhoppningsvis förvänta sig att väntetiden blir kortare än den tvååriga pausen från föregående säsong.

Vi är hoppfulla att vi kommer att se The Handmaid’s Tale någon gång under 2022, men det låter som om de har en bit kvar, från och med juni 2021. Verkställande producent Bruce Miller har uttryckt optimism att nästa säsong kan skjutas mer normalt än säsong 4 var, vilket resulterade i scener med färre karaktärer än vanligt.

“Det går vackert”, sa Miller till Deadline när han fick frågan om hur säsong 5 fortskrider. “Vi har precis börjat samla ihop vår ull och samla våra författare och samla ihop människor för att dra ihop dem igen.”

The Handmaid’s Tale säsong 5 cast

The Handmaid’s Tale säsong 5: vilka vi förväntar oss att återvända

De flesta av seriens stora spelare förväntas återvända för The Handmaid’s Tale säsong 5 – här är vilka vi förutspår att vi kommer att se under nästa säsong:

 • Elisabeth Moss som June Osborne
 • Ann Dowd som moster Lydia
 • Yvonne Strahovski som Serena Joy
 • OT Fagbenle som Luke Bankole
 • Samira Wiley som Moira Strand
 • Madeline Brewer som Janine Lindo
 • Max Minghella som Nick Blaine
 • Alexis Bledel som Emily Malek
 • Amanda Brugel som Rita Blue
 • Sam Jaeger som Mark Tuello
 • Bradley Whitford som befälhavare Joseph Lawrence

En karaktär som vi inte kommer att återkomma till är Fred Waterford, som spelas av Joseph Fiennes, eftersom han i slutet av säsong 4 blev partikulerad av juni och många av hennes flyktiga tjänarinnor i straff för sina brott.

Under säsong 4 var McKenna Graces karaktär Esther Keyes ett betydande tillskott till rollistan, som mestadels hade förblivit densamma sedan showens start. På samma sätt såg den här säsongen ett nytt vanligt ansikte upp i tanternas led: Jeananne Goossen som faster Ruth. Om dessa nya karaktärer kommer att återvända under nästa säsong återstår att se.

När det gäller nya karaktärer vi kan se i framtiden, har den ursprungliga romanen inte många ledtrådar, eftersom serien har gått ut på sin egen väg sedan säsong 2. Men eftersom serien sätter upp händelserna i uppföljaren roman , Testamenten, vi kanske ser några fler Mayday-ansikten dyker upp. Och naturligtvis beror Serenas fortfarande namnlösa bebis vilken dag som helst nu, och vi är nyfikna på att ta reda på vem Nicks fru kommer att vara i serien.

Handmaid’s Tale säsong 5 berättelse

The Handmaid’s Tale säsong 5: vad händer sedan?

I en intervju med Entertainment Weekly nyligen beskrev Miller den kommande säsongen som “Sophie’s Choice: The Series, genom att du går vidare med någon som har gjort dessa hemska val.”

“Jag tror att framåt, det finns verkligen ett par saker. Det är den amerikanska historien – kan vi gå tillbaka till det normala, eller måste vi gå vidare till något nytt? Och det är där juni är just nu. Hon har gjort det här hemska, eller hur hon känner sig är oåterkallelig. Kan hon snappa tillbaka? Eller måste hon bestämma att man ibland inte bara måste offra en del av sitt liv, utan man måste offra hela sitt liv för att göra världen bättre för nästa generation?

“Och jag tror att det inte bara är att byta president”, fortsätter Miller. “Det är inte bara att anta en lag, som vad vi inser nu; några slagsmål fortsätter du att ha, en kamp du kommer att fortsätta att föra.”

Miller säger att berättelsens framtid handlar om den “långa kampen”, och vad som krävs för att uthärda för att besegra något du kanske aldrig ser slutet på, vilket kommer att vara nyckeln till Junis utveckling som karaktär.

Littlefield tillade också att serien för närvarande “lägger grunden för The Testaments” – uppföljaren till den ursprungliga romanen 2019 som serien bygger på, för vilken MGM Television och Hulu redan har förvärvat rättigheterna för en tv -anpassning.

Som var fallet med anpassningen av The Handmaid’s Tale, hur trogna de förblir till romanen och hur mycket handlingen i den aktuella showen kommer att påverka spin-off är fortfarande oklart. Producenten erkände att: ”ärligt talat vet vi ännu inte vad de exakta skyltarna är. Vi ser fram emot att upptäcka dem, men det är inte förutbestämt. ”

Miller tycktes också bekräfta ett steg mot denna nya riktning när han sa att: “Jag känner att vi nått en slags vridpunkt”, med säsong 4 (särskilt finalen) som redan pekar i riktning mot Testamenten.

I de sista stunderna i säsong 4 -finalen håller juni i bebisen Nicole medan hon fortfarande är täckt av blod efter att ha lett partiklarna från kommendör Waterford. När Luke går in begär hon några ögonblick med sin dotter innan hon måste gå. Efter denna fruktansvärda hämndaktion kan June behöva gömma sig under jorden, vilket är hur vi hittar henne mer än ett decennium senare i The Testaments.

Uppföljningsromanen fokuserar mestadels på hennes två döttrar: Hannah, nu en ung kvinna, är fortfarande i Gilead och går med tanterna för att undvika att gifta sig med en befälhavare, medan en tonåring Nicole har växt upp i Kanada av två Mayday -operatörer som har gömt henne sann identitet från henne.

Under hela säsong 4 såg vi juni komma till insikten att Moira och Luke har varit mycket mer Nicoles föräldrar än hon har varit, så det kan vara vettigt för dem att framstå som hennes föräldrar i spin-off-showen också.

Den andra stora spelaren i testamenten är moster Lydia, som avslöjas ha varit en dold dubbelagent sedan Gileads början – och i hennes ålderdom lyckas hon återförena de två systrarna i ett uppdrag som kommer att föra Gilead till sitt yttersta fall . För att Hulu ska ha Lydia som vi har lärt känna att hon spelar samma roll i spin-offen, måste hon bli ett fokus för serien i framtiden och göra henne till den listiga orkestern som hon behöver bli. Men under säsong 4 av serien verkade hennes auktoritet redan minska.

En karaktär som vi inte har en slutpunkt för i The Testaments är Serena Joy. Hon befinner sig nu ensam i förvar i Kanada, gravid och med maken död. Eftersom ICC inte befriade Fred för sina brott är det inte troligt att hon släpps snart heller. Vi har tidigare sett demonstranter till hennes fördel och krävde hennes frihet, men eftersom hon börjar skriva igen kan hon samla media för att kräva hennes befrielse. Och kan det finnas en romantik med Tuello på korten också?

I slutändan måste vi dock vänta tills den nya säsongen börjar filma för att få veta mer om detaljerna i The Handmaid’s Tale säsong 5: s historia.

Hur många säsonger av The Handmaid’s Tale kommer de att göra?

Hur många säsonger av The Handmaid’s Tale blir det?

Miller erkände tidigare inför säsong 4 att han “inte visste” om säsong 5 skulle markera slutet på serien. “Jag menar, [Elisabeth Moss] och jag har pratat om det, och författarpersonalen och jag har pratat i stor utsträckning om vart vi ska gå exakt – men jag känner att efter det här året är det en bra tid att ompröva, ”förklarade han.

Serietillverkaren Warren Littlefield bekräftade också för Bustle att Miller inte är en retande när han säger att han inte vet: ”Jag kan säga att om du hade Bruce Miller under Sodium Pentothal skulle du få” Jag vet inte , för det gör vi inte. ” Även om han bekräftade att: “Vi närmar oss slutet, men vi vet inte ännu.”

Men Miller tillade också att han skulle fortsätta serien så länge Moss skulle vara ombord med honom. “Så länge Lizzie kommer att göra det här med mig kommer jag att fortsätta,” sa Miller till Deadline. “Det finns mycket liv i den här historien. Jag är verkligen fascinerad av vad som händer i The Testaments och om det kommer att bli en del av vår framtid – det är en större fråga.”

Den här historien låter alltså som att den har en lång väg kvar.

0 Shares