The Essential Event Survival Guide för marknadsförare

Händelse

När du förbereder dig för starten av evenemangssäsongen, kanske du frågar dig själv, “varför spelar personliga evenemang ens någon roll i dagens digitala värld?”

Personliga evenemang erbjuder möjligheten för dig att träffa kunder, potentiella kunder och partners ansikte mot ansikte, vilket kan förbättra din relation och effektivisera din interaktion. En konversation som kan ta veckor av fram och tillbaka e-postmeddelanden kan genomföras på fem minuter personligen.

Dessutom hjälper det att träffa någon personligen skapa förtroende och trovärdighet. Istället för att bara vara en röst i telefonen eller ett namn i en e-postsignatur blir du någon de personligen känner.

Med det i åtanke bör du inte ifrågasätta om du ska delta i personliga evenemang eller inte – personliga evenemang är en viktig komponent i alla effektiva efterfrågegenereringsstrategier – istället bör du fråga hur du kan få ut det mesta av de personliga evenemangen du går till.

Oavsett om du deltar i en konferens, mässa, nätverksevenemang eller är värd för en monter eller session vid något av dessa evenemang, vill du inte bli ertappad oförberedd.

Här är 10 saker du behöver göra för att maximera fördelarna du får av att gå på ett branschevenemang.

1. Upprätta mål

Du bör inte lägga några pengar på något evenemang om du inte har en klar förståelse för vad du skulle vilja få ut av det. Oavsett om det handlar om att generera potentiella kunder, träffa partners, utöka ditt professionella nätverk eller utbilda dig själv om utvecklingen i branschen, kommer det att hjälpa dig att förhindra att du blir överväldigad av liv och rörelse genom att se till att du hittar exakt vad du vill få ut av ett evenemang.

Sätt upp mål för dig själv och se till att du kopplar dessa mål tillbaka till din personliga tillväxt och, om du deltar i ett event för ett företags räkning, ditt företags intäkter.

Om ditt huvudsakliga mål är att generera potentiella kunder, vet hur många kunder du vill generera från evenemanget. Om du rekryterar, sätt upp ett mål för hur många kandidater du vill identifiera. Om du nätverkar, sätt upp personliga mål för hur mycket du vill utöka ditt nätverk.

2. Ställ in din agenda

Vid personliga evenemang är det alltid något på gång, och om du inte har en fast agenda att hålla dig till är det verkligen lätt att slösa tid.

Du bör identifiera en hälsosam blandning av aktiviteter du vill göra baserat på dina mål. Planera inte bara att spendera hela dagen från session till session eller möte till möte, avsätt också lite tid till nätverk. Dessutom bör du vara strategisk om hur lång tid du spenderar på varje aktivitet. Istället för att delta i en nätverkande happy hour i tre timmar, överväg att bara gå en timme och delta i en relevant breakout-session eller panel där du fortfarande kan nätverka med deltagare men också lära dig något nytt.

Titta på evenemangets agenda i förväg och kartlägg var de aktiviteter du vill göra. Bygg sedan upp ditt schema och lägg det i din kalender. När du gör detta, ge dig själv stillestånd. Händelser kan vara ansträngande, och du vill inte bränna ut dig den första dagen. Det är OK att ta en paus för att äta lunch eller kolla jobbmejl.

3. Förbered teammedlemmarna på din frånvaro

Innan du åker till ett evenemang, ge teammedlemmar och kunder en upplysning om att du kommer att vara borta och sätt förväntningar på hur lyhörd du kommer att vara. Se till att du utser en alternativ kontaktpunkt för alla nödsituationer som dyker upp och förse medarbetare med den information de behöver för att täcka dina uppgifter.

Du bör också ställa in frånvaromeddelanden för din telefon och e-post som indikerar att du är på ett evenemang och att du kommer att svara långsamt tills du kommer tillbaka.

4. Utnyttja dina sociala nätverk i förväg

Du vill inte missa att träffa någon viktig eftersom du inte visste att de var med på evenemanget.

Använd dina sociala nätverk för att låta folk veta att du kommer att delta i ett evenemang och försök att ordna några träffar i förväg. Gör allt du kan för att ge dig själv synlighet och låta folk veta att du är villig att äta lunch, boka ett möte eller delta i en session tillsammans.

Du kan också undersöka deltagarlistan, sponsorer och presentatörer och nå ut i förväg till relevanta personer baserat på dina mål för evenemanget.

5. Dokumentera händelsen och använd relevanta Hashtags

Att publicera på sociala medier om evenemanget medan du är där med hjälp av relevanta hashtags är ett bra sätt att få kontakt med andra deltagare. När du gör ett inlägg på LinkedIn och Twitter, se till att du taggar evenemanget och företagen för största möjliga synlighet och engagerar dig i andras inlägg för att engagera dig med människor som du annars kanske inte hade haft möjlighet till.

Dessutom bidrar du till att skapa din trovärdighet som en professionell i den branschen genom att lägga ut inlägg om sessionerna du ska på eller aktiviteterna du gör på branschevenemang.

Slutligen, var inte rädd för att tagga personer. När talare ger ut sin sociala information i slutet av sessionerna är de inte bara artiga – de vill verkligen att du ska få kontakt med dem. Om du gillar en keynote eller har en följdfråga, twittra till talaren som presenterade och låt dem veta.

6. Utveckla samtalsspår

Om du är en introvert eller kämpar för att ha konversationer utanför manschetten, kan personliga händelser vara skrämmande.

Ett sätt att komma igenom oro är att komma med pratspår som hjälper dig att nätverka med människor.

Small talk på branschevenemang är annorlunda än small talk någon annanstans eftersom alla har en delad bakgrund och “small talk” bara pratar om arbete eller branschämnen. Att ha ett par frågor förberedda om evenemanget eller branschtrender kan vara ett bra sätt att starta en konversation utan att behöva oroa sig för mycket om vad man ska säga.

7. Bär visitkort

Även om de flesta kommunikationer är digitala nuförtiden, är det mycket enklare att få ett visitkort och sedan leta upp någon på LinkedIn eller kopiera ner deras e-postadress just nu. Så det är viktigt att ha fysiska visitkort att svimma av

Ditt visitkort bör tydligt definiera vem du är och vad du gör, plus att det ska passa ditt varumärke och ditt företags varumärke. Framför allt, se till att den har rätt information som behövs för att någon ska kunna följa upp dig. Inkludera åtminstone ditt namn, företag, sociala medier och e-post.

8. Ha relevanta åhörarkopior

Om du söker jobb är det viktigt att ha kopior av ditt CV till hands. Om du träffar partners eller kunder, se till att du har all dokumentation för dessa möten. Om ditt huvudmål är att generera potentiella kunder och ditt företag använder fysiska broschyrer eller informationsblad, ta med dem.

Du vill inte nödvändigtvis ge människor bara en annan sak att behöva bära runt på, men med allt som händer vid personliga evenemang är det säkert att anta att människor inte kommer ihåg varje konversation de har haft. Att ha en fysisk utdelning att dela vidare kan hjälpa dem att få minnet av din konversation och hålla dig på topp.

9. Klä dig bekvämt

Det verkar trivialt att överväga vad man ska ha på sig med tanke på den oglamorösa karaktären hos många B2B-industrier, men det är ändå ett viktigt övervägande.

Bär kläder du är bekväm i. Många evenemang är avslappnade, men kolla evenemanget för att vara säker så att du inte är överklädd eller underklädd. Bär dessutom skor som du bekvämt kan gå i.

Om du är värd för en monter, bär några märkeskläder för att tydligt visa att du är ansluten till ditt företag. Men gå inte överbord med dina kläder. Om folk är för distraherade av vad du har på dig blir dina konversationer mindre produktiva.

10. Ha en uppföljningsplan efter evenemanget

Efter att ha träffat ett gäng människor på ett evenemang vill du inte falla av internet på en månad. Människor kommer att nå ut till dig, och du kommer att vilja nå ut till några av de kontakter du har fått.

Håll koll på din e-post och sociala medier, så att relationerna du arbetat för att starta inte faller sönder.

Hämtmat:

Medan du är på branschevenemang, försök att njuta av dig själv. Händelser kan vara stressande, men de kan också vara en rolig omväxling av att alltid arbeta från en dator på ett kontor.

Se dock till att balansera det roliga med produktivitet. Du kan förmodligen bara gå på ett par evenemang om året, om det är så, och mycket pengar och resurser går åt för att få dig till dessa evenemang. Så det är viktigt att vara beredd på att få ut det mesta av evenemangen du deltar på.

Relaterade Artiklar

Back to top button