Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

The Digital Future – En guide till digitalkameragranskning

Sakta men säkert har digitala enheter tagit sig in i våra hem såväl som våra liv. Vissa till synes ålderdomliga enheter var lätta att ersätta med bättre elektroniska motsvarigheter, såsom skivor och analoga stoppur. Men för varje framgångssaga finns det de enheter som har varit långsamma att antas. Oavsett om det beror på bristande teknik eller tvekan från konsumentens sida, tror vissa att digital utrustning kanske aldrig ersätter sina analoga motsvarigheter. Ta 35 mm-kameran till exempel. Ända sedan lanseringen av den första satsen digitalkameror, trodde man att silverhalogenidmetoden för att spela in bilder skulle förbli det valda mediet för både amatörer och proffs. En teknik som togs till huvudströmmen för några korta år sedan kunde verkligen inte konkurrera med en konst som har använts och ständigt förbättrats i över 160 år.

Tja, som vi ser gång på gång inom det ständigt föränderliga området för elektronik, har digital fotografering utvecklats med stormsteg sedan introduktionen. De senaste fyra åren har digitalkameran vuxit från att vara en leksak för de flesta till nästan en 35 mm ersättning. Återigen verkar det som att det elektroniska sättet att göra saker är avsett att ersätta det konventionella sättet att göra saker för alla utom ett fåtal utvalda.

Vi är inte riktigt vid denna tidpunkt ännu, där konventionella kameror verkar ålderdomliga. Medan digitalkameror erbjuder funktioner och användbarhet som aldrig tidigare setts i någon typ av kamera, saknar nästan varje digitalkamera vissa funktioner och kvaliteter som finns i välgjorda konventionella kameror. Oavsett om det gäller objektivkvalitet, bildkvalitet eller batteritid, de flesta digitalkameror har åtminstone en nackdel jämfört med konventionella kameror. Släng dessa nackdelar in tillsammans med bristen på avancerade funktioner, oförmågan att återge vissa färger exakt och en total brist på utskriftsalternativ, och man upptäcker att digitalkameran fortfarande är ett eller två steg bort från högkvalitativa 35 mm-kameror.

Den stora mängden digitalkameror som finns visar att det inte bara finns hård konkurrens utan också en stark marknad för dessa dyra prylar. Med alla från Agfa till Umax som producerar många olika modeller av digitalkameror är det ofta svårt att välja vilken digitalkamera som är bäst för dina behov. Varje kamera lovar att tilltala olika publik, där varje kamera försöker lösa minst ett om inte alla problem som är förknippade med digital fotografering.

Genom att introducera en ny digitalkamerasektion i vår ständigt växande lista med recensionsämnen, expanderar vi till ett område som få har gått innan. Genom att använda vår omfattande kunskap om både datorer och digital fotografering, siktar AnandTechs digitalkamerarecensioner på att ta en mycket objektiv titt på en mycket ämneskonst: digital fotografering

Den här artikeln är tänkt att fungera som en introduktion till framtida digitalkamerarecensioner. Genom att granska viktiga kameratermer såväl som testmetodologi, kommer denna recensionsguide att hjälpa dig att förstå hur AnandTech granskar digitalkameror.