Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

The Console Gaming Demografi

Bara en vecka kvar innan Xbox 360 lanseras, och jag sitter här och försöker ta reda på om mitt löjligt dyra förbeställningspaket kommer att skickas i tid eller inte.

Idén med att endast erbjuda förbeställningar i buntformat är särskilt intressant, främst för att jag undrar vad det gör med tillgängligheten av denna nya generation av konsoler för yngre spelare. Ta paketen som ebgames erbjöd: du hade två alternativ, du kunde få core 360-paketet för $599 eller premiumpaketet för $699. Jag minns tillbaka till när jag var liten, och det fanns inget sätt att jag skulle få en present på 700 $ för någon dag på året. Jag har föreslagit samma fråga till ett antal andra, och ingen verkar ha ett bra svar förutom “mina föräldrar skulle inte ha köpt mig ett konsolpaket för 700 dollar när jag var barn.” Så jag undrar verkligen, vem kommer att köpa de förmodade 1 miljon Xbox 360s som kommer att finnas tillgängliga i USA den 22 november?

Det finns möjligheten att förväntningarna på föräldrar har förändrats under de senaste 10 – 20 åren, och att om ditt barn vill ha ett Xbox 360-paket på 700 $, är det en rimlig utgift. Jag har en tendens att ha det svårt att tro, eftersom 700 dollar mycket väl kan vara två bilbetalningar, en hyrescheck eller betala alla verktyg för en månad, och jag har svårt att tro att föräldrar idag lätt skulle spendera det på vad som i huvudsak motsvarar en enda present.

Det mer troliga alternativet (enligt min åsikt) är att till skillnad från vad jag ursprungligen hade förväntat mig, träffar konsolspel inte den nya generationen barn som det gjorde tidigare generationer, utan det är att växa upp och komma till barn senare i livet. När du väl når din tidiga tonåring blir möjligheten för folk att åtminstone börja bidra till priset på ett paket på $700 möjlig. Är det bara så att spelare nuförtiden tvingas börja senare i livet på grund av den rena kostnadsbarriären?

Eller är jag helt utanför basen här och anses 700 $ helt enkelt inte vara mycket pengar längre? Hmm, om det är det senare alternativet så skulle det göra detta till det allra första “Jag minns när _____ brukade kosta _____ på min dag”-inlägg i mitt liv. Inte bra.