Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

The Chainsmokers att vara de första musikerna att uppträda i rymden

Den mångmiljonsäljande duon The Chainsmokers kommer att bli den första musikgruppen att uppträda på kanten av rymden.

Drew Taggart och Alex Pall från Kedjerökarna samarbetar med rymdturismföretaget World View för bedriften. De två kommer att gå in i en trycksatt kapsel som kommer att kopplas till en stratosfärisk ballong för att prestera nästan 20 miles över jorden om några år.

World View berättade för Associated Press (via Anslagstavla) att The Chainsmokers kommer att vara med på en av bolagets första flygningar planerade till 2024. De fortsatte att säga att duon kommer att spela in ett framträdande inuti kapseln och ge tittarna chansen att se musiken och resan när den händer.

World Views vd Ryan Hartman har sagt att han hoppas att skicka dansmusikartisterna på resan kommer att “inspirera dem att göra något annat än de annars skulle ha gjort”. När allt kommer omkring har den stora majoriteten av människor som har varit på dessa rymdflygningar varit vetenskapsmän och ingenjörer.

Och angående varför företaget valde Chainsmokers, sa Hartman: “Jag har precis sett på egen hand och personligen hur deras musik når många olika grupper, många olika åldersgrupper och hur passionerade de är för sin musik och sin konst. Det matchar vår passion för det vi gör.”

Vi har alltid drömt om att åka till rymden och är peppade på att samarbeta med World View för att få detta äventyr och upplevelse. Vi vet att utsikterna från både jorden och rymden kommer att bli otroliga och inspirerande och vi hoppas kunna utnyttja denna flygning för kreativitet i framtida projekt.

Kedjerökarna

Med fem topp 10 Billboard Hot 100-hits inklusive “Closer”, “Paris” och “Don’t Let Me Down”, kan vi förvänta oss en topplista som inte är den här världen?