Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

The Be Quiet! Recension av Silent Base 600 ATX-fodral

Var tyst! kanske inte är ett allmänt känt varumärke i Nordamerika, men det tyska företaget är mycket populärt som tillverkare av lågbrusiga PC-komponenter i Europa. Företaget har blygt tagit sig in på den nordamerikanska marknaden och flera av deras produkter kan nu hittas via nordamerikanska e-handlare och återförsäljare.

Introduktion

Som ett företag fokuserat på att tillhandahålla lösningar med låg ljudnivå, Be Quiet! blev främst populärt från att producera och marknadsföra fläktar, kylare och strömförsörjningsenheter. För inte så länge sedan diversifierade företaget sig dock till ytterligare ett segment av marknaden, PC-fodral. De har för närvarande två olika fodral, Silent Base 600 och Silent Base 800, med var och en av dem tillgängliga i sex varianter.

Det är deras mer populära och kostnadseffektiva Silent Base 600 som vi ska titta närmare på den här recensionen. Silent Base 600 är ett ATX-fodral med typiska proportioner, designat för att ge bra övergripande prestanda och flexibilitet kombinerat med ljuddämpande funktioner. Den finns i sex olika versioner men de är alla praktiskt taget identiska, där slutanvändaren måste välja mellan tre frontpanelsfärger (svart, orange eller silver) och en fönsterruta eller solid vänster sidopanel. Provet som vi fick för den här recensionen är den orange färgvarianten med sidopanelen med fönster.

Var tyst! Silent Base 600
Moderkortsstorlek ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
Drive Bays Extern 3 × 5,25″
Inre 3 × 3,5″ (främre enhetsbur)
2 × 2,5″ (bakom moderkortsfacket)
1 × 2,5″ (främre enhetsbur)
Kyl Främre 2 x 140 mm (en ingår)
Bak 1 × 120 mm (ingår)
Topp 2 × 120 mm / 140 mm (valfritt)
Sida 1 × 120 mm (tillval, endast version med solid panel)
Botten 1 × 120 mm / 140 mm (valfritt)
Kylarstöd Främre Upp till 120 mm eller 240 mm
Bak Upp till 120 mm
Topp Upp till 240 mm
Sida
Botten
I/O-port 2× USB 3.0, 2× USB 2.0, 1× Hörlurar, 1× Mic
Strömförsörjningsstorlek ATX
Röjningar HSF 167 mm
PSU 160/290 mm (med/utan bottenfläkt)
GPU 295/410 mm (med/utan drevbur)
Mått 495 mm × 230 mm × 493 mm
19,49 tum × 9,06 tum × 19,41 tum
Framträdande egenskaper · Enkel montering och verktygs-free montering av drivenheter
· Luftintagsfilter som är lättåtkomliga för rengöring
· Plats för vattenkylningsradiatorer
· Två förinstallerade Pure Wings 2-fläktar har nio luftflödesoptimerade fläktblad och är frånkopplade från höljet för att cirkulera luft med ett minimum av vibrationer
· Sidopanel med justerbar ventil som kan stängas för tyst drift, delvis öppen för ökat luftintag eller öppnas med en extra fläkt för högre kylprestanda
· Kabelhantering stöds med utrymme för att organisera kablar, genomföringar av silikongummi och genomföringar
Pris 127 USD

Förpackning & paket

Var tyst! Levererar Silent Base 600 i en enkel brun kartong. Konstverket är monokromt och baserat på ett enkelt schema över själva fallet. Boxen är dock robust och väskan inuti den är väl skyddad mellan tjocka frigolitskivor, vilket ger utmärkt transportskydd.

Företaget höll ner de medföljande föremålen till ett minimum. Tillsammans med fodralet fick vi bara nödvändig monteringsutrustning och skruvar, de nödvändiga silikonskenorna för installation av 3,5″-enheter, bara fyra buntband och en mycket odetaljerad manual som kunde ha varit mer detaljerad.