Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Teslas värde kraschar med 200 miljarder dollar (men Elon Musks falska följare bryr sig inte)

Är Elon Musks X-följare falska?

Musks nuvarande affärsutmaningar är väl publicerade, men den tekniska tycoonen är onekligen kunnig när det kommer till dessa saker. I ärlighetens namn kanske han inte ens har svettats när det kommer till Teslas senaste Wall Street-problem. Rapporter som tyder på att en stor del av hans X-anhängare är falska är en helt annan sak, eftersom det är den sortens saker som branden kan ta mer personligt.

Avslöjandet är baserat på data som samlats in av den tyskbaserade mjukvaruutvecklaren Travis Brown och knastrade av Mashable. Det visar att av Musks över 150 miljoner följare på X (tidigare Twitter) är de allra flesta inaktiva. Detta signaleras av det faktum att nästan 112 miljoner av dem (73 %) har färre än 10 följare, och mer än 65 miljoner har inga alls (42 %).

Slutsatsen som dras är att den stora majoriteten av Musks följare är antingen falska, inaktiva eller så kallade “lurkers” – människor som skapat ett konto helt enkelt för att konsumera innehåll, men inte är en aktiv del av communityn. När det gäller de out-and-out falska eller bot-drivna konton som följer Musk, hade 38 miljoner av dem standard “X”-logotypen som sin profilbild – något som vanligtvis förknippas med olagliga handtag.

Tyvärr förknippas det också ofta med X (och dess föregångare med fågeltema) i allmänhet, vilket är anledningen till att jakten på Twitter-alternativ har varit så entusiastisk.