Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Tencent Music köper ljudboksplattformen Lazy Audio

Det kinesiska teknikkonglomeratet Tencent Music Entertainment Group går in i ljudboksbranschen.

Tencent Music, den kinesiska musikströmningsledaren, har betalat 416 miljoner dollar för att köpa Lazy Audio-plattformen. Detta hänger väl ihop med deras långsiktiga strategi för ljudunderhållning för framtiden. Lazy Audio kommer att fortsätta att fungera oberoende och samtidigt ha tillgång till Tencent Musics teknologi, expertis och marknadsföringsmöjligheter. Under det senaste året har Tencent Music sett en fortsatt tillväxt inom sina tjänster – i september 2020 hade 51,7 miljoner människor betalande prenumeranter på musikstreamingplattformen, en ökning med 46 % jämfört med samma kvartal 2019. Den växer också kontinuerligt i dominans med bredare investeringar som sprids över hela ljudunderhållningsvärlden med andelar i alla delar av musikbranschen. Intresset för ljudböcker är bara den senaste satsningen.

Mr Cussion Pang, VD för TME, sa i ett uttalande:

Lazy Audios katalog kommer att utöka vårt ljudinnehållsbibliotek, och dess inspelningskapacitet kommer att avsevärt öka vår produktion av ljudböcker. Vi tror att detta partnerskap kommer att hjälpa oss att tillgodose våra kunders allt mer nyanserade behov, stärka vårt varumärkeskännedom i detta segment, generera betydande operativa synergier och påskynda vår resa mot att bli en ledande ljudunderhållningsplattform i Kina.

Mr Cussion Pang, verkställande direktör för Tencent Music

Lazy Audio grundades 2012 – det är en av de ledande ljudplattformarna som används över hela Kina och tillhandahåller ljudböcker, podcasts, radioprogram och kinesisk komedi. Den har olika kanaler för att komma åt innehåll inklusive prenumerationsbetalning och betalning per titel. Tencent Music Entertainment Group är samtidigt den ledande musikunderhållningsplattformen online i Kina. Det syftar till att “höja musikens roll i människors liv” med onlinemusik och livestreamingtjänster över de enormt populära streamingapparna QQ Music, Kugou Music och Kuwo Music, och onlinekaraokeappen WeSing.

Tillkännagivandet kommer som Tencent Music cementerar partnerskap med skivbolagsjättar, som Warner Music, för rättigheter att distribuera sin musik över sina streamingplattformar. De äger också 10% av Universal Music Group.