Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Telegram-uppdateringen ger delbara chattmappar, anpassade bakgrundsbilder och mer

Den flitigt använda chattappen Telegram har fått nya funktioner som delbara chattmappar, anpassade bakgrundsbilder och mer. Den senaste uppdateringen gav funktioner som energisparläge, optimeringar för Android-enheter med låga specifikationer och andra nya funktioner också.

Delbara chattmappar

Chattmappar kan nu delas med andra genom att skicka en länk. Detta gör det enkelt att bjuda in vänner eller kollegor att gå med i flera arbetsgrupper eller nyhetskanaler samtidigt. Du kan skapa flera inbjudningslänkar för olika chattar och namnge dem därefter.

Du kan lägga till alla offentliga chattar eller sådana där du har administratörsrättigheter att lägga till personer. Om du lägger till fler chattar i din mapp och uppdaterar länken kommer medlemmarna att få ett förslag om att gå med i de nya chattarna.

Anpassade tapeter

Du kan nu ställa in anpassade bakgrundsbilder i specifika chattar för att lägga till personlighet och få dem att sticka ut. Efter att ha ställt in en bakgrund kan du skicka ett meddelande till din chattpartner för att lägga till samma bakgrund eller skapa sin egen. Denna uppdatering låter dig också ställa in en anpassad bakgrund i valfri 1-mot-1-chatt.

Bättre bots

Telegram-bots kan nu vara värd för sömlösa webbappar, som kan startas i vilken chatt som helst. Webbappar för botar som stöder den här funktionen kan nås via en direktlänk eller genom att nämna botens användarnamn i valfri chatt.

Webbappar som lanseras i grupper kan också stödja samarbete och flerspelarfunktioner för medlemmar. Den här uppdateringen ger fler möjligheter för tredjepartsutvecklare och handlare på Telegram för free.

Botlänkar och Telegram Premium på Fragment

Bots kan nu använda samlarbara användarnamn, inklusive länkar utan suffixet “-bot”. Du kan också köpa Telegram Premium till dig själv eller skicka den som en gåva till andra genom Fragment.

Snabb rullning efter bilagor

Bilaga-menyn rullar nu snabbt som delad media, och du kan resa i tiden genom att dra ned i datumfältet.

Läs Tid i Ämnen

I grupper på under 100 medlemmar med ämnen aktiverade visar läskvitton när dina meddelanden lästes av andra gruppmedlemmar.

Förbättrade gränssnitt

Det finns olika förbättringar av användargränssnittet, till exempel Skicka när online som kräver färre tryckningar, möjligheten att skapa grupper utan att lägga till medlemmar omedelbart och nya animationer för profilbilder på de senaste iPhones.

Tillgänglighet

Den senaste Telegram-uppdateringen, som ger några spännande nya funktioner, är nu live globalt! Android-användare kan få den nya versionen med dessa funktioner från Google Play eller direkt från Telegram, medan iOS-användare kan uppdatera till den senaste versionen från App Store. Denna uppdatering uppdaterar även versionen av appen till Telegram för Android v9.6.1.

Källa