Telegram överstiger 1 miljard nedladdningar från Play Store

0 Shares

Telegram gynnades av de senaste serverkrascher på WhatsApp och Facebook Messenger

meddelandeklienten telegram har nu gått med i en exklusiv och begränsad klubb efter att ha överträffat 1 miljard nedladdningar på Google Play Store.

Antagligen påskyndat av det senaste avbrottet för Facebook-ägda tjänster som WhatsApp, Messenger och Instagram, har Telegram-plattformens meddelandeapp nu passerat 1 miljard nedladdningar i Play Store.

Detta bortser från de många anledningarna till varför Telegram är en värdefull nedladdning för dem som vill ha mer kontroll över sina individuella och gruppkonversationer. Appen innehåller ett antal funktioner som många rivaliserande tjänster saknar, inklusive möjligheten att använda den på flera enheter samtidigt.

Detta är en bra sak, eftersom WhatsApp-implementeringen är mycket mer restriktiv och bara tillåter att en smartphone kopplas till ett konto åt gången. Det är lätt att se varför nedladdningar av Telegram har ökat under de senaste åren, eftersom regelbundna förbättringar och funktioner hjälper det att överträffa många andra konkurrenter.

Bild av Telegram-appen i Google Play Butik

Enligt Telegrams vd Pavel Durov hade meddelandeappen mer än 500 miljoner aktiva användare per månad i början av 2021. Med WhatsApp som kämpade och Face Messenger påverkades på samma sätt av Facebooks kärnavbrott, delade Durov via sin offentliga Telegram-kanal att mer än 70 miljoner har anslutit sig tjänsten som ett resultat.

För Telegram är det ingen lätt uppgift att nå 1 miljard nedladdningar från Play Store. Det är dock viktigt att notera att detta inte betyder att 1 miljard människor använder appen regelbundet. Detta nedladdningsnummer inkluderar inte heller de som sidladdar APK-filen från den officiella webbplatsen.

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

0 Shares