Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Telegram får funktionen “Berättelser”.

Telegrams vd Pavel Durov har meddelat att meddelandeappen snart kommer att lansera sin egen version av Stories. Det här beslutet kommer efter år av användarförfrågningar, med mer än hälften av alla funktionsförfrågningar som Telegram tagit emot relaterade till Stories.

Telegram var initialt tveksam på grund av funktionens utbredda närvaro på andra plattformar, och Telegram bestämde sig för att lyssna på sina användare och förnya sig på befintliga format. Den kommande Stories-funktionen på Telegram kommer att erbjuda flera unika aspekter:

Sekretess och anpassning

Användare kommer att ha exakt kontroll över vem som kan se deras berättelser. De kan välja att göra sina berättelser synliga för alla, bara deras kontakter (med undantag), en utvald grupp av kontakter eller en lista med nära vänner. Detta säkerställer att användarna har full kontroll över sin berättelses publik.

Kompakt och tillgängligt användargränssnitt

Berättelser kommer att placeras bekvämt i en expanderbar sektion överst på chattlistan, vilket ger enkel åtkomst utan att ta upp värdefullt skärmutrymme. Denna strömlinjeformade design säkerställer en sömlös användarupplevelse när du navigerar genom chattar.

Flexibilitet och ledning

Telegram-användare kommer att ha möjlighet att dölja berättelser som postats av vilken kontakt som helst. Genom att flytta dem till listan “Dold” i sektionen Kontakter kan användare rensa bort sin huvudskärm och prioritera innehållet de vill se.

Kreativa funktioner och stöd för dubbla kamera

Förutom en rad kraftfulla foto- och videoredigeringsverktyg kommer användare att kunna lägga till bildtexter, sammanhang, länkar och tagga andra individer i sina berättelser. Telegram’s Stories kommer också att stödja dubbla kamerafunktioner, vilket gör det möjligt för användare att ta foton och videor samtidigt med både främre och bakre kameror.

Efemeralitet och profilförbättring

Användare kommer att ha möjlighet att välja livslängden för sina berättelser, från 6, 12, 24 eller 48 timmar. Alternativt kan de välja permanent visning på sin profilsida, liknande Instagrams Story-höjdpunkter. Att spara berättelser på profilsidan kommer att ge en mer omfattande och färgstark representation av användare, vilket gör att andra kan utforska deras innehåll och lära sig mer om dem.

Introduktionen av Stories på Telegram kommer inte bara att förbättra individuella användarupplevelser, utan också gynna kanaler. Telegram planerar att möjliggöra repostering av meddelanden från kanaler till berättelser, vilket leder till ökad exponering och abonnenter för kanalägare.

Tillgänglighet

Telegrams Stories-funktion är för närvarande i sin sista testfas och kommer att släppas i början av juli.

Angående tillkännagivandet, Du Rove, grundare och VD för Telegram, sa,

I flera år har våra användare bett oss att implementera Stories i Telegram. Mer än hälften av alla funktionsförfrågningar som vi får är relaterade till berättelser.

Till en början var vi emot detta eftersom berättelser redan finns överallt. Telegram skulle dock inte vara Telegram om vi inte lyssnade på våra användare och inte förnyade oss i befintliga format.

Sammantaget, efter våra interna tester av Stories, började även skeptikerna i vårt team att uppskatta den här funktionen. Vi kan inte längre föreställa oss Telegram utan det.