Tekniska experter är delade om huruvida vi kan squasha falska nyheter online

0 Shares

“Fake news” – en fras som fanns för att beskriva den kraftiga uppgången och den ihållande dominansen av felaktig information på nätet under valperioden 2016 i ungefär två veckor innan den blev en skämtfras som varje TV-program, vän och politiker du känner har drivit in i marken – är ett problem.

Vilket väcker frågan: Kan vi bli av med falska konton och virala lögner och återupprätta tron ​​på onlinenyheter igen? Över tusen experter har lämnat sina åsikter i en ny studie i dag, och svaret är delat.

Det är en jämn split

Studien, som släpptes idag av Pew Research Center och Elon University’s Imagining the Internet Center, kopplade till över 1100 internet- och teknikexperter under sommaren 2017. De övergripande resultaten visade en skarp klyfta: 51 procent av de tillfrågade sa att miljön ”inte kommer att förbättras , ”Och de andra 49 procenten tror att det kommer att förbättras.

“Många av dessa experter sa att även om den digitala tidsåldern har skapat otaliga informationskällor och förstorat deras potentiella inflytande globalt, har det samtidigt minskat inflytandet från traditionella nyhetsorganisationer som levererar objektiv, verifierad information”, säger Janna Anderson, rapportens medförfattare. och chef för Imagining the Internet Center.

”De sa att informationsmiljön inte kan förbättras utan mer bemannade, ekonomiskt stabila, oberoende nyhetsorganisationer vars signaler kan stiga över ljudet av felaktig information för att skapa en bas för” allmän kunskap ”för allmänheten. De uppmanade också mycket mer läskunnighetsarbete för att hjälpa människor att skilja fakta från falskhet. ”

Takeaways

Medan den slutliga rapporten stod på nästan 500 sidor, kan fyra huvudupphämtningar hämtas från hundratals expertsvar. De två första kommer från det mer negativa lägret medan de två sista kommer från det positiva.

Informationsmiljön kommer inte att förbättras och den mänskliga naturen är skyldig. – Enligt denna övertygelse kan du inte undkomma vår natur, och internetets naturliga benägenhet att undvika sanningen kan inte lappas.

Informationsmiljön kommer inte att förbättras eftersom tekniken kommer att skapa nya utmaningar som inte kan eller inte kan motverkas effektivt och i stor skala. – Med andra ord erbjuder miljön en inneboende fördel gentemot de dåliga aktörerna. Internet kan förbättras något, men trollen kommer alltid att kunna sprida sin sensationella artikel snabbare än den mer tråkiga faktakontrollerade artikeln.

Informationsmiljön kommer att förbättras eftersom tekniken hjälper till att märka, filtrera eller förbjuda felinformation och därmed förbättra allmänhetens förmåga att bedöma innehållets kvalitet och sanning. – Dessa tekniska experter tror att tekniken kan lösa det problem som den har skapat: ”algoritmiska filter, webbläsare, appar och plugin-program” kommer så småningom att bli smarta nog för att filtrera bort det dåliga medan de lämnar det goda.

Informationsmiljön kommer att förbättras eftersom människor kommer att anpassa sig och göra saker bättre. – Saker har alltid varit grova och människor kommer att hitta ett sätt att anpassa sig så småningom. Den mänskliga naturen kan räkna ut det.

Ta reda på vilket uttalande du föredrar. Och kolla in vem som publicerade den ena artikeln innan du delar den på Facebook, okej?

0 Shares