Teknik, prylar och appar för att få dig igenom en orkan

0 Shares

Snacka om en otäck orkansäsong, inte bara har vi resterna av Harvey, Irma (och möjligen Jose) utgör en mycket allvarlig risk för östkusten och har redan gjort en enorm skada på Barbuda och Saint Martin. Medan många av oss väljer att evakuera, är verkligheten att många kommer att bunkera på plats och vänta stormen ut. Oavsett vilka val vi alla måste göra, finns det många saker som bör finnas till hands, följt av annan teknik, nödvändigheter och prylar för att göra saker lite mer bekväma.

Sådana vädersystem är inget skämt, och det finns en anledning till att regeringstjänstemän och första respondenter ger uttryckliga rekommendationer för att evakuera, stanna inomhus, undvika översvämmade vägar och följa utegångsförbud. Under sådana händelser strävar vi efter att hålla oss informerade, hålla våra enheter på plats och kunna kommunicera med dem omkring oss, och den här listan kan hjälpa dig att identifiera några luckor.

Det grundläggande

Enligt Ready.gov, följande är grundläggande tillbehör som bör finnas i ditt katastrofförberedande kit:

  • Batteridriven eller handvevradio och en NOAA-väderradio med tonvarning och extra batterier för båda
  • Ficklampa och extra batterier
  • Första hjälpen låda
  • Visselpipa för att signalera om hjälp
  • Dammmask som hjälper till att filtrera förorenad luft och plastfolie och tejp till skydd på plats
  • Fuktiga handdukar, sopsäckar och plastband för personlig sanitet
  • Skiftnyckel eller tång för att stänga av verktyg
  • Manuell burköppnare för mat
  • Lokala kartor
  • Mobiltelefon med laddare, inverterare eller solcellsladdare

Du bör också ha en gallon per vatten, per person, per dag; minst tre dagars värde för icke-lättfördärvlig mat, köp dina färska livsmedel som avokado och tomater närmare när du behöver stänga av och avsked sprit (håll huvudet rakt). För tips om vad du ska göra efter en orkan, följ dessa NOAA förslag och dina lokala och statliga tjänstemän.

Komfort och kommunikation

Även om grunderna är till hjälp, är de fortfarande grunderna av en anledning. De hjälper dig att hålla dig informerad om de senaste uppdateringarna från NOAA, men de mindre grundläggande sakerna hjälper dig att få igenom det värsta. Och så finns det naturligtvis saker som kan hjälpa oss efter katastrofer.

Hydrering och lagring

Dricksvatten är viktigt och bad skadar inte heller. Om du har tupperware eller verkligen något med lock, fyll det med vatten nu. Här är några saker du kan köpa och några påminnelser om vad du kan ha kvar.

Acquapod – Förvandla ditt badkar till en vattenbehållare på 100 liter

Livsstrå – Om vatten inte kan drickas kan du dricka det med detta

Kylare – Du har förmodligen de här, fyll dem med vatten eller is

Growlers – Du kan lägga vatten i det här, vi vet att det inte är öl, men den mantelbiten är användbar

Kommunikation och makt

Även om orkanen Matthew inte var så intensiv i Charleston, var det inte något jag skulle klassificera som roligt heller. De största sakerna som höll mig sysselsatta under de blåsiga delarna och stigande översvämningar var min smartphone, en vindradio och en nödradio. Här är några exempel, reservladdare och kommunikationsenheter för att hålla dig informerad.

Solar laddare – Det här är kanske inte de mest effektiva sakerna, och hjälper säkert inte förrän efter stormen; Men när strömmen är avstängd och solen skiner igen, hjälper detta.

Säkerhetskopieringsbatterier – Du vet aldrig hur snabbt du bränner genom kraft tills du inte har någon alls. Reservbatterier kommer säkert att hjälpa, men efter dag ett av fyra utan ström använde jag bilen. Ju större desto bättre.

Windup Radio – Även om strömmen är avstängd kan du med dessa radioapparater avveckla dem och få tillgång till lokala och NOAA -varningar. Vissa har ficklampor och andra funktioner.

Motorola TALKABOUT T480 – Denna lilla nödradio har lite allt från en ficklampa till automatiska NOAA -varningar. Sedan förra året har det inte lämnat min säng. Om du får två är det din vanliga walkie talkie också.

GoTenna – Med hjälp av nätverk kan du använda GoTenna med två smartphones eller surfplattor för att pinga varandra med platser och textmeddelanden.

Goal Zero Yeti 400 – Om du inte har plats för en full generator eller inte har tillgång till bränsle, kommer en enhet som Goal Zero’s Yeti att låta dig ladda upp den före en storm och hålla många av dina enheter saftiga.

Bärbar generator – Dessa finns i alla former och storlekar, och använder antingen standardbränsle eller propan.

Vattensensor – För oss som evakuerar från en potentiell översvämningszon gör det aldrig ont att sätta ner vattensensorer. Många av dessa är dock beroende av WiFi och ström, men om det kvarstår vet du åtminstone vad du kommer hem till.

Whistle Dog Tracker – Under naturkatastrofer försvinner fler husdjur än någon annan gång. Jag har personligen en visselpipa på min hund, och det gör att jag kan spåra henne om hon kommer ut med hjälp av en cellsignal.

Säkerhet, förebyggande och sanering

Generac Semi-Trash Water Pump – Förhoppningsvis behöver du inte det, men om din plats översvämmar, hjälper en vattenpump.

Vattendammar – När vatten berör dem kommer de att aktiveras och skapa en barriär mot vatten. Medan vissa fortfarande kan komma in, kommer detta att minska det.

Kanarieöarna säkerhetskamera – Om din ström och internet inte går ner kan du hålla ett öga på din plats. De erbjuder också 3 månaders gratis service, gratis frakt över natten och rabatt för dem som påverkas av Irma.

Ficklampa – Du kan få dessa var som helst, men ha extra batterier till hands. USB -laddningsbara är inte idealiska.

Strålkastare – Håll händerna fria med en strålkastare.

Relaterade appar

Oavsett situationen finns det många appar som hjälper dig att hålla dig informerad och varnad. Följande är specifikt inriktade på väderrelaterade nödsituationer:

FEMA

Precis som de olika Röda Kors -apparna fokuserar FEMA: s officiella app på både beredskap och varningar.

Storm

Från Weather Underground är den här appen både visuellt imponerande och lika hjälpsam som NOAA -appen, men är utformad för att helt enkelt spåra stormar.

Röda korsets appar

För orkaner, tornados, jordbävningar, översvämningar och löpeld har Röda korset en app för varje. Dessa hjälper dig att förbereda dig före, under och efter att en situation uppstår, samtidigt som du uppmanas till närmaste skydd och uppdateringar.

NOAA Väderradar och varningar

Denna gratis app visar dig den senaste vägen för en orkan, översvämningsvarningar och andra väderrelaterade varningar. Denna inofficiella NOAA -app är tillgänglig på iOS och Android.

Anteckningar – Heminventarier

Använd din inbyggda anteckningsapp för att spela in serienummer, ta foton av dina föremål och spela in annan viktig information. Camscanner är också bra om du behöver skanna viktiga dokument och bara ha din smartphone -kamera.

Läs mer om hur man hjälper offren för dessa orkaner på TechCo

Bild via US Navy

0 Shares