Teknik i bilen: Extrafunktioner och multimediafunktioner att veta

0 Shares

Vad ska man ta hänsyn till när man väljer ett multimediasystem i bilen?

Lite i taget utvecklas fordonsmärken mot mycket kompletta gränssnitt, men vi kommer fortfarande att hitta proprietära system på marknaden som inte är helt bekväma. Det bästa i dessa fall är att leta efter system som är kompatibla med CarPlay eller Android Auto , eftersom dessa tekniker kommer att ha full integration med din telefon och gör att du kan använda applikationer, ta emot aviseringar och ta kontroll över enheten genom röstkommandon med hjälp av mikrofonen inbyggd i ditt fordon.

Det finns dock tillverkare som inte har lyckats slutföra denna integration korrekt, så du kan hitta parningsproblem eller misslyckanden i utförandet av vissa funktioner. Vid det här laget är det svårt att förstå, men fordon för mer än 30 000 euro erbjuder fortfarande inte en multimediaupplevelse i linje med vad många användare kan förvänta sig.

Skillnader mellan Android Auto och Apple CarPlay

Denna fråga, även om den kan verka komplex, har ett enkelt svar. Båda systemen skiljer sig i grunden av samma anledning som deras ursprung skiljer sig, och det är att Android och iOS-operativsystemet erbjuder i stort sett samma sak, och kommer att ha samma applikationer vid de flesta tillfällen. Huvudpunkten med differentiering ligger i sina egna tjänster, eftersom Google har Google Maps och Apple har sina egna kartor (även om vi också kan köra Googles). Det är precis vad vi hittar i Android Auto och CarPlay, två väldigt lika tjänster vars urval enbart kommer att bero på vilken typ av mobiltelefon du har.

Specialfunktioner du bör ha

Mercedes skärm

När du konfigurerar ett fordon kommer de värsta tiderna vanligtvis med extrafunktionerna, eftersom många tillbehör och funktioner vanligtvis inte ingår som standard. Den dåliga nyheten är att många av dessa extrafunktioner förbättrar anslutningen och upplevelsen av att använda ditt fordons multimediasystem, så i många fall kommer din kärlek till teknik att tvinga dig att inkludera dem. Det här är några av funktionerna som du bör överväga:

Anslutningskit för smartphonen : Hos många tillverkare är det vanligtvis ett extra, och det är ett anslutningsområde för smartphonen. Således kan vi ladda batteriet i vår telefon och ansluta det till växeln för att använda Car Play och Android Auto.

Trådlös laddningsbas : Säkert vid mer än ett tillfälle har du tagit slut på batteri i din mobil och du önskar att du kunde ha en dold kabel för att ladda den. Tja, ännu bättre, en sladdlös bas låter dig ladda den utan ansträngning, eftersom du bara behöver lämna den i området för att din enhet ska börja ladda batterierna.

360-graders syn : Ett kamerasystem gör att du kan ha ett fågelperspektiv av ditt fordon som du kan parkera mycket enklare och bekvämare med. Det är en extrautrustning som vanligtvis är ganska dyr, men den gör att du kan njuta av en fullständig bild av allt runt omkring dig, perfekt för att undvika de förrädiska kolonnerna.

Mercedes röststyrningRöst kontroll : Det viktigaste när du kör är att inte ta blicken från vägen, och med nuvarande system med stortumsskärmar är det ganska svårt att inte ta en titt då och då. För att undvika detta fel, låter röststyrningssystem dig definiera alla typer av inställningar, från att ringa ett samtal till en kontakt till att ändra temperaturen på luftkonditioneringen.

Digital nyckel : Om du för närvarande betalar med din mobil och till och med bär dina husnycklar digitalt, varför inte ha dina bilnycklar på din mobil? Denna funktion erbjuds av vissa märken, och det är något riktigt bekvämt för att slippa bära med sig fler saker i fickan.

Internet anslutning : Det är värdelöst att ha otaliga funktioner om ditt fordon inte har tillgång till internet. Anslutningen gör att du kan komma åt information i realtid, ladda ner musik i streaming och veta statusen för trafiken i realtid. Konfigurera rutten hem och få alltid det snabbaste sättet att undvika trafikstockningar i realtid och förseningar på grund av olyckor eller arbeten.

Fjärrhantering : En annan fördel med att ha en internetuppkoppling är att vi i många modeller kan styra delar av fordonet på avstånd. Vill du att det ska vara svalt och luftigt när du sätter dig i bilen? Nåväl, slå på luftkonditioneringen på distans från din mobiltelefon utan problem.

Digital sittbrunnssäteDigital sittbrunn : Instrumentpanelen har också blivit teknisk, och innovation går längre än att placera en digital skärm. Tack vare den här skärmen kommer du att kunna konfigurera instrumentpanelen efter eget tycke, att kunna konfigurera flera fördefinierade skärmar med vilka du kan njuta av en webbläsarvy (så att du inte behöver titta åt sidan), ha en förhandsvisning av musik som spelas eller får information från trafikskyltarna som vi möter längs vägen.

Head-Up Display : Denna teknik kommer att vara ytterligare en hjälp för att hålla ögonen på vägen. Det är en digital projektion på instrumentbrädan som låter dig njuta av en förstärkt verklighetseffekt med vilken du kan se riktningen att följa i GPS:en, de närliggande trafikskyltarna och mycket mer information på ett mycket bekvämt sätt och utan att störa körningen. Effekten är verkligen fantastisk.

Underhållningssystem i baksätet : Ett annat mycket slående extra är att placera skärmar i baksätena så att de små kan distraheras av att se sina favoritserier. Vissa modeller som nya Tesla Model S och Model X inkluderar möjligheten att spela arkadspel genom att ansluta en bluetooth-kontroller, så möjligheterna är oändliga.

0 Shares