Team Liquids Alienware -träningsanläggning är inte av denna värld – och fler är på gång

0 Shares

Staden Utrecht i Nederländerna kommer inte att väcka erkännande från många folk utanför Europa. Om det inte är det, är du involverad i den ständigt växande esportsvärlden, en hel genre av konkurrenskraftigt spel som sällan nämns på vanliga nyheter och TV. Medan Utrecht typiskt är känt för sina vackra kanaler och stora historia, är det också hem för Alienware Training Facility, det europeiska huvudkontoret för Team Liquid.

För de okända är Team Liquid en av de största esportsorganisationerna i världen och täcker allt från Super Smash Bros till Counter-Strike: Global Offensive. I själva verket började Team Liquids rötter faktiskt tillbaka i Utrecht för över två decennier sedan, grundat i sovrummet till co-CEO Victor Goossens-så även om platsen kan verka okonventionell för ett av de största lagnamnen inom konkurrenskraftigt spel, skulle många av dem bara betrakta det som hem 2.0.

Den Utrecht-baserade utbildningsanläggningen är inte det enda globala huvudkontoret för esportsgiganterna, som har ett annat huvudkontor i Los Angeles, men det är verkligen ett hisnande campus. Jag pratade med Jason Lucas Luijckx, chef för Senior Partnerships för Team Liquid, för att lära mig mer om branschens framtid och de noggranna designval som gick till byggandet av Alienware Training Facility.

Om du inte har tittat på videorundan genom träningsanläggningen nedan, ber jag dig att göra det. Dess design är på något sätt både besynnerlig och smakfull och blandar moderna designaspekter som LED-bandbelysning med levande växter, trä i bambu och rena, vita väggar.

Det här är en byggnad som ser ut som att det skulle vara mer hemma som rymmer några av världens bäst betalda traditionella sportstjärnor snarare än vad många människor kan döma som bara “ett gäng spelare”, men dess skapande och nödvändighet är ett vittnesbörd för bara hur långt esportsindustrin har kommit, oavsett dess uppenbara underjordiska appell till vissa äldre publik.

När jag nämnde detta blev jag snabbt korrigerad av Luijckx – bara för att branschen inte får samma täckning på traditionell tv eller tryck betyder inte att attraktionen för esport på något sätt är underrepresenterad.

Esport vs tradition

Esport känns fortfarande som en sådan nischindustri för alla utanför spelområdet, men ni kan fylla stadioner, och er träningsanläggning är coolare än de flesta jag sett i en sportmiljö. När populariteten ökar, ser du att Esports konkurrerar med den traditionella sportbranschen, och hur snart tror du att detta kommer att hända?

Luijckx skrattar medan han svarar “Absolut. I USA till exempel betraktas League of Legends ensam redan som den fjärde största” sporten “när det gäller tittar. LoL -VM drar fler tittare än Superbowl. Och det är bara ett spel! Lag Liquid tävlar i över 17 olika spel. “

Om jag var tvungen att välja de affärsråd jag har hört mest, skulle det vara att diversifiera din portfölj, något som Team Liquid har gjort vackert. De tävlar i världsturneringar om populära spel som Fortnite, Apex Legends och Rocket League, och denna anpassningsförmåga har gjort dem till ett av de mest framgångsrika esportlagen i världen.

“Tittandet är normalt sett en av de viktigaste mätvärdena, och för tittarna skulle jag säga att esport redan konkurrerar med traditionell sport. Ser jag det bli större än fotboll (fotboll) under de kommande tio åren? Förmodligen inte, men på platser som USA, League of Legends är redan större än National Hockey League, säger Luijckx.

Han fortsätter med att påpeka att de två världarna också smälter samman, med många högprofilerade sportinvesterare som Team Liquids egen investerargrupp aXiomatic Gaming som delar band mellan de nya och traditionella sportgenren. Till exempel äger Peter Guber, medordförande och grundare av aXiomatic också LA Dodgers och LAFC.

Luijckx säger också stolt “Vi har också nyligen signerat en WNBA (Women’s National Basketball Association) spelare, Aerial Powers. Hon vann WNBA -mästerskapet förra året, och hon är en ivrig streamer och spelare som spelar för Team Liquid förutom WNBA.” (Powers signerade med Team Liquid i januari efter att ha spelat i sin Valorant Pro-Am-turnering i början av 2020, per Esports Insider.)

En högteknologisk byggnad för en högteknologisk industri

Den nya anläggningen är underbar! Hur används det av ett av dina lag under en vanlig dag?

Luijckx förklarade “När arkitekterna byggde det var det mycket viktigt för oss att det byggdes på ett hållbart sätt. Det finns solpaneler överallt, vi har en vild naturträdgård på taket. De kallar det en mikrostad eftersom det är blandat -använda sig av.”

Team Liquid har ett särskilt kontor inom detta monument för hållbar arkitektur, tillsammans med 13 lyxiga lägenheter för att hysa spelare. Detta krav är uppenbart när du tänker på att en esportspelares liv knappast är ett typiskt 9-5-jobb. Sena starter krävs, ofta på grund av streamingkrav så träning startar på eftermiddagarna.

Som du ser i turnévideon finns en professionell kock på plats för att förbereda måltider för laget, och helt utsmyckade streaming-poddar finns tillgängliga utanför träningen för spelarna, utrustade med den senaste Alienware-hårdvaran.

“Det finns också scrim -rum som har sju inställningar för fem spelare, en tränare och en manager.” Luijckx fortsätter “De kommer ofta att ha ett helt åtta timmars schema för dagen som vanligtvis består av övning med målträningskartor eller fingerövningar, scrimer (eller vänskapsspel med andra lag) och sedan en ledig kväll, men vissa spelare kommer använda deras gratis kvällar för att strömma till sina fans “.

När vi tittar runt på anläggningsturen finns det många stora varumärken representerade där – Dell Alienware (uppenbarligen), SecretLabs, Monster Energy … hur viktiga är dessa märkespartnerskap med er? Vilka är några avgörande faktorer som påverkar dina lojaliteter?

“Vi vill definitivt bara använda de bästa” svarar Luijckx, “även om jag tror att definitionen av bästa alltid är subjektiv … för oss är det viktigaste vi tittar på ett företags uppdrag och vision. Team Liquid har varit i verksamhet i över 20 år nu, och vi har alltid setts som ett mer moget och professionellt esportteam än att några av de organisationer du kanske ser dyker upp i spel som Fortnite. Det är mycket viktigt för oss att våra varumärken är i linje med Team Liquid av ett uppdrags- och visionsperspektiv.

“Det som är riktigt coolt är om du tittar på våra partners, med undantag av de senaste tilläggen, de flesta har varit med oss ​​i många år. Dell har särskilt samarbetat med Team Liquid i tio år nu, och vi har i allmänhet inte korta partnerskap eftersom vi väljer på en mycket hög nivå och ser till att de är i linje med vad vi vill uppnå. “

Vad har framtiden att erbjuda?

Dell har ett fantastiskt miljöetos, och det verkar vara något som ni också bryr er mycket om – kan ni prata med oss ​​om några av de hållbarheter och återvinning som byggdes in i anläggningen?

“Förnybara material var superviktiga för oss”, säger Luijckx, “Anläggningen byggdes för Team Liquid, men med vår partner Dell, så många aspekter av dess Legend ID-designspråk i åtanke. Allt trä är bambubaserat, de akustiska panelerna i taket är gjorda med 100% återvunnen PET -plast. Vi använder till och med ett värmecirkulationssystem som tar rök och varm luft från spisen i köket, och att energin sedan används för att värma anläggningen. “

En punkt lyfts också över hälsan hos de spelare som bor och tränar i en sådan anläggning. Bilden av en “ pro gamer ” i många äldre sinnen kommer att vara en fet tonåring, som ligger ihop över en dator i flera dagar i taget, men Team Liquid är angelägna om att gå bort från den bilden, inte för att det inte är den aktuella verkligheten för professionella esports spelare, men till synes för att det snabbt kan bli för exakt.

“För några år sedan var standarden för esport att spelarna bodde i” spelhus “, traditionellt två sovrum med våningssängar per rum och sedan ett spelrum i vardagsrummet där spelarna skulle vara där i 16 timmar om dagen, alldeles bredvid varandra och lever på pizza och energidrycker. ” Luijckx ansikte liknar mitt eget, grimaserar lite vid tanken.

“Den stereotypen gäller inte längre. Vi har en stor lounge, med en levande växtvägg vid anläggningen, med säsongsväxter som förändras under hela året och ger syre och ro till miljön. Det var mycket viktigt att stödja inte bara kroppsligt hälsa, men våra spelares mentala hälsa också “

Detta är den andra träningsanläggningen som Team Liquid byggde – tidiga dagar, men har du en drömplats för en tredje?

Jag ska erkänna att Luijckx ser både upphetsad och nervös ut för att svara på min sista fråga och fnissar “hur säger jag detta … vi funderar definitivt på att bygga ytterligare en anläggning och vi spanar redan på platser. Jag kan inte avslöja var, men jag kan säga att den nya träningsanläggningen kommer att finnas på en annan kontinent och att vi kommer att komma dit där många av våra fans är. “

Han sa att “våra fans är superviktiga för oss, så för en nästa Alienware -träningsanläggning, när det kan komma, kommer det att komma till ett utrymme där våra fans är superglada över att ha oss.”

Min tid som jag har ställt till att ställa frågor till Luijckx har verkligen glädjat mig inte bara för Team Liquids framtid, utan för utvecklingen och räckvidden för esports under de kommande åren. Branschen har exploderat på så relativt kort tid, med priser och turneringar som sannolikt skulle blåsa sinnet hos en äldre generation människor som mer än sannolikt är helt omedvetna om dess existens.

Om du vill anpassa dig till sportindustrins framtid är du säker på att fortsätta titta på dina favoritlag i fotboll eller basket, men du kanske vill överväga att bli några ligamatcher i Apex Legends eller Smash Bros.

0 Shares