Tar din mobil slut på batteri snart? Det kan vara NFC:s fel

0 Shares

Det finns de som har blivit helt vana vid att röra på och av detta anslutningssätt för att se till att NFC dränerar inte mobilens batteri . En sed som inte bara är förankrad i nämnda kommunikationspunkt, utan många relaterar det också till Bluetooth, en aspekt där det är mycket mer meningsfullt att tänka på att avaktivera den, om än mindre och mindre med de nya generationerna.

Tar din mobil slut på batteri snart

Användare letar efter ett svar om utgifter

I olika forum och på sociala nätverk hittar vi en tydlig fråga, hur mycket spenderar NFC? För att veta om den alltid ska vara på eller tvärtom är det bättre att stänga av den. Tvivlet skulle inte existera om vi var tydliga med förbrukningen, men det är ändå svårt att ta reda på hur stor andel av batteriet som kan ta NFC-chippet i smartphones.

Det finns också fall där ingen alls tvivlar på det höga strömförbrukning orsakad av NFC , som klart och tydligt säger att den använder en betydande mängd energi. Ett uttalande som vi förutser stämmer inte överens med verkligheten.

NFC har en minimal förbrukning och inget relevant

Verkligheten kring batteriförbrukningen som NFC producerar är väldigt annorlunda än vad många föreställer sig. Vi behöver inte oroa oss för det eftersom även om NFC visas högst upp på skärmen “aktiverad” gör den inte riktigt någon anslutning eller överför data om vi inte för den nära en kompatibel datatelefon eller ett kompatibelt verktyg. Ditt tillstånd kommer att förbli vilande tills vi behöver det.

Eftersom det inte visas i förbrukningsinformationen för Android-smarttelefoner och inte i iOS, är det praktiskt taget omöjligt att veta vilken procentandel av batteriet som är den som NFC bär med sig. Vi kan bara lita på de av oss som har testat med den aktiverad hela dagen och praktiskt taget samma användning, men med den inaktiverad en annan dag. Resulterar i a batteriskillnad på cirka 5 % , utan att kunna säkerställa att allt kommer av denna anledning.

En andel så liten att den kan upprätthållas även av smarta klockor och smartband, uppmuntras gatorna alltmer att erbjuda mobilbetalning. Med tanke på dess begränsade dimensioner och täta batteri, om NFC förbrukade mycket, kunde de inte stödja det. Om NFC i någon situation förbrukar för mycket kan det bero på ett specifikt fel i programvaran som inte borde hända oss igen.

Batterinyckeln mellan iOS och Android

Även om det är svårt att veta om NFC förbrukar mer i något av de två huvudoperativsystemen, i iPhone är det omöjligt att stänga av NFC eftersom den bara aktiveras när du öppnar mobilbetalningsappen eller när du tar den närmare kortläsaren. På Android har vi dock en knapp för att manuellt aktivera och inaktivera NFC. Detta kan orsaka att även om vi i båda fallen har NFC tillgänglig, är den bästa vilan och därför med mindre batteriförbrukning i iOS.

I de två systemen och i utvecklingen av chipsen fokuserar de på att se till att “extratillbehören” som NFC blir allt bättre optimerade och får oss att njuta av deras fördelar utan att vår mobil tar slut på batteri i förtid.

0 Shares