‘Tangi’ korta videoplattform fokuserade på DIY och kreativitet släppt av Googles område 120

Område 120, som tidigare varit en workshop för Googles experimentprojekt, har testat många tjänster som en hyperlokal experimentapp, podcast-app och mer. På liknande linjer nu har Googles Area 120 lanserat sin nya korta videoplattform – Tangi som fokuserar på DIY och kreativitet.

Denna korta videoplattform innehåller 1 minuts videor som syftar till att hjälpa människor att lära sig, till skillnad från andra korta videoplattformar som TikTok, Byte som fokuserar på underhållning. Med hjälp av Tangi kan användare lära sig att skapa, laga mat och kort sagt, plattformen rymmer en rad “How-to” -videor som hjälper människor att lära sig.

I likhet med andra plattformar som erbjuder vertikalt videoinnehåll, erbjuder Tangi också vertikala videor som kan ta upp till 1 minut och den genomsnittliga videolängden på denna plattform är cirka 45 sekunder. Dessutom kan användare interagera med medlemmar i andra samhällen genom “Try it” -funktionen som låter användare skapa foton av deras återskapande.

Till skillnad från YouTube där det finns långvariga videor med mer information, kanske användarna inte hittar detaljerade handledningsvideor i Tangi. Men skaparna kan lämna en detaljerad handledning i kommentarsektionen, vilket kan vara till hjälp för användare som letar efter en detaljerad handledning.

Tangi är tillgängligt på iOS och webben för tillfället, och skapare måste ansöka för att vara en del av plattformen. Det förväntas snart öppnas för alla.

I en kommentar till lanseringen sa Tangis grundare Coco Mao:

Vi fokuserar bara på DIY och kreativitet. Vår plattforms mål är att hjälpa människor att lära sig att skapa, laga mat och skapa med snabba videoklipp på en minut. Vi designade Tangi för att göra det lättare för användare att hitta många högkvalitativa instruktionsvideor.

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button