Tända e-bokläsare för att förlora internetåtkomst? Är din påverkad? | Betrodda recensioner

0 Shares

Amazon säger att vissa äldre Kindle-e-bokläsare kommer att förlora sin förmåga att ansluta till internet på grund av det förändrade mobillandskapet.

I ett inlägg på Smile-bloggen säger Amazon att avstängning av 2G- och 3G-nät som fortfarande är i drift kommer att innebära att vissa tänder utan fristående Wi-Fi inte längre kommer att kunna komma åt internet.

Företaget förväntar sig att detta kommer att ske inom 2021, men det kommer att bero på när mobilnätsoperatörerna fasar ut den låga mobiluppkopplingen.

De berörda modellerna är: Kindle (första och andra generationen) och Kindle DX (andra generationen). Amazon säger att användarna inte kommer att förlora sitt för nedladdade innehåll och trådbundna överföringar kommer fortfarande att vara möjliga.

Amazon säger: ”Eftersom dessa enheter inte har Wi-Fi-kapacitet kommer de inte att kunna ansluta till internet efter att 2G- och 3G-nät har avbrutits. Du kommer fortfarande att kunna njuta av tidigare nedladdat innehåll utan internetanslutning. ”

I ett e -postmeddelande till berörda användare erbjuder Amazon kunderna $ 50 rabatt på den senaste Kindle Paperwhite- eller Oasis -modellen, eller krediter för att köpa en ny bok.

Tidiga Kindles som de som nämnts ovan kom utan Wi-Fi, men inkluderade gratis mobil anslutning i inköpspriset. Detta var lätt att täcka av Amazon eftersom e-bokfiler på de tidiga läsarna i huvudsak var små textfiler.

Det gjorde det enkelt för människor att uppdatera sina bokbibliotek på språng, Amazon sålde fler böcker och alla var en vinnare.

Bästa surfplattan 2021: Är iPad fortfarande den som ska slå?

Bästa e-läsare 2020: De bästa tänderna och läsarna för dina böcker

Men Wi-Fi-funktionerna som läggs till med senare modeller gav större hastighet och enklare åtkomst för större filstorlekar eftersom Kinde-läsarskärmarna förbättrades med enheter som Paperwhite.

Andra enheter som nämns av Amazon inkluderar modeller som också kommer att förlora mobilanslutningen, men som fortfarande kommer att kunna ansluta via Wi-Fi.

De är: Kindle Keyboard (3: e generationen), Kindle Touch (4: e generationen), Kindle Paperwhite (5: e, 6: e och 7: e generationen), Kindle Voyage (7: e generationen) och Kindle Oasis (8: e generationen).

Kindles med 4G och Wi-Fi-only påverkas inte, bara de som nämns av Amazon i blogginlägget idag.

0 Shares