Take-Two tar ner många GTA-mods, varför?

0 Shares

Orolig för mods?

Det är mycket sällsynt att efter år och år av tusentals mods för olika versioner av Grand Thef Auto Take-Two är här nu och bestämmer dig för att sätta stopp för stora projekt som är födda i användarsamhället. Det är precis vad som har hänt med modifierade kartor från GTA V erbjuds av Vice City Overhaul och många andra projekt.

Vi har sett spektakulära modifieringar baserade på Vice City, eller projekt som helt renoverat spelens texturer för att uppnå ett mer modernt utseende som är typiskt för en remastering. De flesta projekten har tagits ned av en DMCA -beställning för upphovsrätt, och som de påpekar i GTAForums forum är några av de mods som påverkas av stämningen följande:

  • GTA: Underground
  • GTA: Liberty City
  • GTA State of Liberty
  • GTAV på San Andreas
  • Vice rop
  • Liberty City Stories: PC Edition
  • Vice City Stories: PC Edition

Det är slående att några av dessa mods, till exempel Vice Cry, är helt handgjorda verk som inte använder några modifierade originalfiler, så det är ännu mer förvånande att Take-Two är särskilt intresserad av att ta ner dessa verk utan uppenbarelse anledning.

Vad hände med avtalet?

År 2017 försökte Take-Two att ta ner olika moddingprojekt, men Rockstar störde dessa avsikter genom att erkänna att samhällsarbete på moddingarenan var mycket viktigt för att behålla användarlojalitet. Detta fick dem att besluta att utarbeta ett avtal där de lovade att inte vidta några drastiska åtgärder i utbyte mot att användare inte skulle överföra kartor, fordon och annat innehåll från GTA -spel eller andra sagor, förutom att helt undvika modifieringar som hade att göra med spel. online -läge.

Allt detta såg ganska bra ut, men vad användarna inte visste är att Take-Two beslutade att ändra dessa förslag 2019 för att bana väg för framtida åtgärder. Och det är precis vad du drar nytta av nu. Ändringarna gör att du i princip kan ta bort alla typer av projekt, så stora community -inlägg har tagits bort från forum och nedladdningssidor. Och frågan är, varför?

Varför raderas mods?

Det är frågan GTA -fans ställer sig. Att från en dag till nästa Take-Two har väckts av nyfikenhet och viljan att slå ner dessa projekt, är det minst intressanta. Och det är för vad många tror kan vara vettigt. Tänk om de förbereder mer än ryktas Mastrade versioner av de gamla GTA: erna och de vill inte ha hemprojekt som drar av försäljningen?

Ett annat rykte är att allt detta är relaterat till utvecklingen av GTA 6, något som låter lite mer komplicerat för oss och som vi inte skulle se så mycket behov av att göra nu när det verkar som att spelet pågår förrän 2025 (igen, enligt rykten). Hur som helst, samhället är i sorg, så låt oss hoppas att de kan hitta en annan medelväg så att dessa fantastiska jobb som ger så bra resultat inte försvinner.

0 Shares