Ta reda på när Whatsapp-läget “Semester” ska komma

0 Shares

WhatsApp testar ständigt nya funktioner som ska läggas till i appen. Bland de mest efterlängtade av användarna är “Semesterläge” och “Tyst läge”. Facebooks messenger-team har testat den här typen av funktion sedan 2018, men allt tyder på att den ska vara tillgänglig 2021.

För i år förväntar sig appexperterna tillgången på andra funktioner som kan komplettera “Semesterläget”, såsom “Läs senare” och möjligheten att redigera meddelanden efter att de har skickats, en funktion som glädjer användare och som nu är tillgänglig på andra framgångsrika budbärare som Telegram.

Vad är WhatsApp “semesterläge”

Ett av klagomålen från messenger-användare är det ständiga avbrottet som orsakas av meddelanden om nya meddelanden, främst från arbetsgrupper och kontakter som alltid måste vara i kommunikation.

I den meningen tänkte utvecklarna på ett sätt att lägga dessa konversationer i bakgrunden så att användaren inte skulle få konstanta meddelanden under semesterperioden.

Tanken är att tillåta användare att förnya konversationer med kontakter och grupper till mappen “Arkiverade konversationer”, en funktion som för närvarande är tillgänglig. Skillnaden skulle vara att med “Vacation Mode” aktiverat, även om gruppen eller kontakten skickar nya meddelanden, kommer de inte att visas på huvudskärmen.

Hur “Vacation Mode” fungerar

Det är inte känt exakt hur den här funktionen kommer att nå användare, vad experter hittills spekulerar är att, med aktiveringen av “Vacation Mode”, kommer applikationens gränssnitt att genomgå vissa förändringar för att anpassa sig till de nya funktionerna.

För närvarande, när en konversation arkiveras visas den inte längre på huvudskärmen. Men om ett nytt meddelande tas emot i den här konversationen visas det igen på huvudskärmen.

Med ändringarna som föreslagits av “Semesterläge”, utöver aktiva konversationer, skulle huvudsidan i appen ha en flik för arkiverade chattar för att underlätta användarnas åtkomst till dessa konversationer. I avsnittet “Arkiverade konversationer” kommer det att finnas möjlighet att flytta konversationen till en ny kategori, där den kommer att stängas av och inte längre visa nya aviseringar.

Konversationer som ingår i detta nya avsnitt kommer därför inte att visas på huvudsidan igen. Användare kommer att ha friheten att komma åt meddelanden när de vill, men kommer inte att besväras av frekventa meddelanden.

När “Vacation Mode” kommer

Spekulationer om att testa den här funktionen har funnits i luften sedan 2018 och den blev aldrig tillgänglig. Med lanseringen av den senaste betaversionen av WhatsApp 2020 kom ryktena tillbaka.

Företaget har ingen officiell ståndpunkt i frågan och har inte släppt ett datum för den troliga lanseringen, men webbplatserna som specialiserar sig på applikationen säger att den här nya funktionen kan komma in 2021 för användare som en del av ett paket med nya WhatsApp-uppdateringar .

Utöver denna nya funktion förväntas WhatsApp Pay och en varning när skärmdumpar av konversationen tas.

Klicka här för att hålla koll på allt som händer i teknikens värld!

0 Shares